Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 24. zaří 2022 13:55

Myrtila tak to vazne vas rozmer je, vrele ten strih doporucuju. I ty jeji detska tricka jsou super. Ja mam podle ni nasite kalhoty, teplaky, tricka i pyzamka. A saticky... Nicmene mam pocit, ze za hezke latky nakonec utratim mnohem vic, nez kdybych obleceni kupovala

žluťásek diky obcas se necham premluvit na neco pro T., ale jsem dost nespolehliva, co se tyce terminu

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 24. zaří 2022 14:14
Reakce na Sweet Potato:

viktorka_od splavu Tak třeba Státní zdravotní ústav:

https://www.nzip.cz/clanek/831-tepla-voda-zdravotni-rizika
A už končím, plevelíme v dětském vlákně.

​Teď úplně nerozumím v čem jsme v rozporu

continuity Tak to tam máte napsáno blbě

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 24. zaří 2022 14:16

Sweet Potato hele, ja jsem ted dost v behu. Ja si to precetla jen ve spechu uz tenkrat.A vic se k tomu nevratila. Ja to pochopila jinak nez Viktorka ale jsem uz dlouho mimo obor. Pokud si to z odkazu vybavuju tak, tak ze z pitne se vyrobi napr. v hotelu v kotli tepla a ta splnuje pozadavky na pitnou tim, ze se ohreje nad ten limit pro Legionellu a teplota se drzi nad 55°C. 

Co vim, tak tepla z vodovodu nikdy nebyla oznacovana za pitnou, ac je  z pitne vyrobena. Tenkrat jsem probehla i fakt letem normy a podle me to tak zustalo. 

Takze podle me plati, ze tepla neni pitna kvuli mozne bakterialni infekci. Problem bude, kdyz ta voda nekde stoji. Plus vsechny ty armatury a tak. 

Ja se teple taky nekdy napiju. O to nic. Z ceho ale nepiju, pokud neumiram zizni, jsou ty plastove barely v bankach a tak. Tam bylo z mikrobiologickeho rozboru uplne uplne vsechno.

Offline Sweet Potato
40592 příspěvků moje polička 24. zaří 2022 14:17

viktorka_od splavu V tom, že ty píšeš, že teplá voda je pitná.

Teplá voda, ačkoliv je vyráběna z vody pitné, se za pitnou vodu nepovažuje, i když by měla být zdravotně nezávadná. Tomu odpovídají rozdílné požadavky (ukazatele, případně limity) pro kvalitu teplé a pitné vody podle vyhlášky č. 252/2004 Sb., kterou se stanoví hygienické požadavky na pitnou a teplou vodu 

Offline Sweet Potato
40592 příspěvků moje polička 24. zaří 2022 14:18

Candance Chápu to přesně jako ty.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 24. zaří 2022 14:19

viktorka_od splavu pokud tu vodu ty ohrejes pres ohrivac, pitna byt muze (v pripade ze to ohrati je dostatecne pro zniceni legionelly). 

To, co si bezne poustis z kohoutku, proste pitna neni ac je vyrobena z pitne.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 24. zaří 2022 14:21

Sweet Potato ja prave myslela, ze tato vyhlaska byla zmenena a ja to nezachytila, proto jsem chvili googlila. Ale stale plati a proto myslim,  plati, co jsem napsala.

Offline Kokoska
35106 příspěvků moje polička 24. zaří 2022 14:23

viktorka_od splavu tak my to mame ve vyuctovani taky blbe za nekolik mist asi. A to v Praze i na venkove. Neni to podezrely, ze to vsichni pisou blbe? 

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 24. zaří 2022 16:19

Kokoska nic divnyho 

koukam dobry zmateni pojmu-za pitnou vodu se povazuje ta od vodaren, jak jsem psala. ohrata je potom tepla voda. tento nazev je platny. mela by splnovat normy pro zdravotni nezavadnost viz vyse. tot vse. TUV (=uzitkova=nepitna) urcite nekde byt muze, ale stopro ne v bezne zastavbe v tech kohoutcich kde tece pitna.

tim bych to s dovolenim ukoncila.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 24. zaří 2022 17:51

viktorka_od splavu tepla voda neznamena pitna. Hygienicke pozadavky splnovat musi ale neni pitna.  Uz jen vyluhovani vseho mozneho z potrubi je vyssi.

Offline Myrtila
5372 příspěvků moje polička 24. zaří 2022 18:41

Zuzuli Uz jsem ty střihy projela, zaujal me i na sofsthellove kalhoty, opravdu dekuju za tip! 

Offline Karja
44821 příspěvků moje polička 24. zaří 2022 21:53
Offline Karja
44821 příspěvků moje polička 25. zaří 2022 09:24
Offline Pinot Noir
29976 příspěvků moje polička 25. zaří 2022 09:42

Máme doma pavouka.

Offline Tabea
8193 příspěvků moje polička 25. zaří 2022 11:18

Pinot Noir okáč je to

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 25. zaří 2022 13:34

Nemáte prosím někdo doma panenku Llorens? Chceme pořídit dceři nějakou, kterou by mohla koupat a starat se o ní. Ty Llorens se mi docela líbí, mají menší bez zvuku což by mi asi vyhovovalo  Ale zajímá mě, jestli za ty peníze něco vydrží a jestli při položení zavírají oči? Nebo nemáte tip na nějakou podobnou? Asi chlapečka prý

Offline Karja
44821 příspěvků moje polička 25. zaří 2022 17:26

MPLee Panenku neznám, ale kup ji k tomu tu koupací vaničku od babyborn:-D. Na zimu do koupelny jestli tam máte místo a budete mít teplo:-D:-D a na léto na terasu, je to boží! 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 25. zaří 2022 17:52

Karja díky, to je dobrý tip! Chtěla jsem ji odbýt plastovou bednou, ale z vaničky asi bude nadšená  Tak ještě vybrat tu panenku... Já si s nima nikdy nehrála, většina mě děsí a přijde mi ohavná a nevím, co vybrat  

Offline Karja
44821 příspěvků moje polička 25. zaří 2022 20:08

MPLee Jako je fakt boží,hraje to, ale ne moc, nevadí to dospělým:-D jen je potřeba počítat s tím, že bude zmachana, takže bych to nebrala třeba na zimu pokud mám chladnou domácnost a tak. Kup nějaký obyčejný miminko, spíš menší. Já ti změřím nase, které je nejoblíbenější, když by mělo nějaké další oblečky, je to bod navíc. Já bych nad tím moc nespekulovala pro takhle malou holčičku a vzala nějaký třeba od těch babyborn. Vloni jsem holkám koupila ty velké panenky jdou na ně už oblečky 56 po miminech, ale stejně ta menší je lepší na tahání a hlavně jde dát do té vaničky že jo! A kočárek máte? S tím si hrozně hrála malamala už od dob co začala chodit. 

Offline Tabea
8193 příspěvků moje polička 25. zaří 2022 20:38

MPLee Tady  je jeden koupací chlapeček

Götz má hezký panenky, ty aquini jsou všechny koupací.