DrowRanger Tak to je riadne drza pediatricka!
Vše o těhotenství a dětech
MaeGandal tá naša sa zatiaľ osvedčila čo sa týka malého, preferuje celkom sympatický prístup čo sa týka starostlivosti o dieťa, akurát s týmto (ne)revaním a (ne)spaním ma vytáča. Mám taký pocit, že narazila kosa na kameň a sme rovnaké povahy - aspoň muž mi rovno povedal, že sme úplne rovnaké, že to vidno. Zas ja nie som nejaký nekonfliktný anjelik, čiže ak sa mi niečo nepáči, dám to rovno najavo (ako napr. s tým čakaním v čakárni). Ale uvidíme, ak sa prístup nezmení, možno zmením doktorku ja, uvidíme aké budú frekvencie návštev.
A možno tam začnem posielať muža, ten na ľudí pôsobí sympatickejšie ako ja
.
Pinot Noir to by ma zaujímalo, že čo by povedala vám, ak tam vydržíme do takého veku syna, posuniem potom info
.
Inak, mám u seba mamu a akurát mi vravela, že mi neverila, keď som jej vravela ako málo a ako krátko náš malý spí, že si myslela, že preháňam
.
DrowRanger Jo, treba byla nastvana, ze jsi dala najevo nejak neprijemne svou nespokojenost s cekanim. Ale nevim no, zrovna u te pediatricky bych cekala trochu podpory. Tak uvidis priste. Nase byvala pediatricka porad malou chovala. V podstate my jsme ji donesli, svlikli, voblikli a celou dobu ji ale mela ona. A hodne me podporila pri te krizi v sestinedeli. Dokonce meli neco jako sluzebni mobil, na ktery mohly kojici maminky psat I mimo ordinacni dobu a o vikendu. A kdyz jsem mela trapeni s temi zanety prsu, tak tam byla zrovna jina lekarka, ale sestra za mnou jeste vysla ven na chodbu, protoze mi to nechtela rikat pred tou zaskakujici doktorku a v podstate mi rekla, ze umely mliko je taky dobry, ze kdyz nebudu kojit, tak taky vyroste;-). No, reknu vam, kdyz jsme tam byli poprvy, sedeli jsme tam s pritelem s otevrenou hubou a ja celou dobu mela strach, ze je to nejaka soukroma ordinace a kolik si za to tak reknou:-D
slniecko Jo, prej policajti hned vedeli za kym jit jako prvni, jenze sli kvuli tomu druhymu zlocinu:-D. Babicka s dedou z nej byli vyrizeny cely dospivani, no ve dvaceti se ozenil a pohoda, byl to proste takovej vejlupek:-D. Ale je fakt, ze po nas nikdy nic nechtel, jen at chodime rozumne domu nebo vi, kde jsme, ze nemuze spat, dokud nejsou vsichni doma:-D.
Ja som to nebol, kradol som loď!
To nemá chybu...![]()
Z osobní zkušenosti asi rok záskoků na dětské ambulanci...u kluků se to neláme
, ty to mají celoživotně. Vzpomínám si na očkování kluků 14 let, to byl nejšílenější zážitek z dětského. Holky byly o hodně lepší.
Moji kluci jsou taky neskuteční. Staršího 17, tam stále táhnu smykem a odběry krve řekl, že v žádným případě a odešel (to tam byl sám). Mladší je trošku lepší, ale třeba tak od deseti let.
Jo a k tým hysákom u doktora. Ja som vždy rozhovor s lekárkou nechala až po vyšetrení, mimo teda najakútnejších pokynov, keď som deti dala do čakárne (kým boli menšie, tak samozrejme s nikým z rodiny, keď už boli väčší, tak samých - chodíme do centra, kde nemajú ako vyjsť, ani by ich nepustili s niekým cudzím). Nikdy v živote nezabudnem, ako som ich nechala si kresliť pri stolčeku na alergológii, ostala hovoriť vnútri sama s doktorkou a odrazu strašný hrmot, rozrazili sa dvere a s hurónskym krikom tam vrazili moji anjelici v zostave, že mladší sedel na takom plastovom dekoračnom koni/psovi a staršia ho na ňom pred sebou tlačila.
A ORL, keď mala podozrenie, že má niečo zapichnuté do mandle, lebo ju drhlo, sme nakoniec museli absolvovať v celkovej anestéze, lebo sme ju štyria (ja, manžel, doktor a sestrička) fyzicky neudržali v kresle. Mala dvaapol roka.
Ako dnes sú to už milé historky....po tých rokoch....
Karja no ako vravim, narazila kosa na kamen. Ona inak komunikuje dobre, na mail odpise do par minut ak ma cas, zdiagnostikovala a navrhla nam aj alternativnu liecbu, nielen lieky, len teda mi pride, ze jej asi nejak nedocvakava, ze je to mohe prve dieta a hlavne ze nie vsetky deti su dobrucke a spavealebo jedia na poziadanie. Hadam si cestu k sebe najdeme, ak nie, isto tu bude vesela story o tom, ako som niekam poslala pediatricku.
slniecko takhle brali synovi (v té době čerstvě dvouletému) krev z tepny a ne žíly. Ze žíly jsme ho ve třech (sestřička, manžel a já) nebyli schopni udržet. Takže nastoupil neonatolog na tepnu a my jsme ho ve 4 drželi.
edit: od té doby jsme na odběru nebyli. Když jsem teď hlásila manželovi, že by bylo možná fajn mu nechat udělat testy na alergii na trávy a stromy, tak říkal, že to je asi dobrý
MaeGandal synovi mezi 1,5-6 lety brali krev spoustakrat. zjistila jsem, ze ne kazdy lekar/sestra to umi. kolikrat to bylo vazne zoufaly. i jsem brecela a to su dost tvrdak. bojovat po nejake dobe prestal, proste to vzdal.
viktorka_od splavu to muzu potvrdit. Nedavno mi brali krev tak, ze jsem malem brecela i jako dospela. A jedna sestra zase bodla a odebrala tak, ze jsem si toho nevsimla (jako nekoukam na to a furt jsem cekala na vpich a porad nic, az jsem zjistila ze hotovo..).
viktorka_od splavu Pavlena Doporučuju odběrná centra. Umí to tam parádně, nikdy není problém a navíc tam nemusíš být brzy ráno. Prostě pokud vydržíš na lačno, tak čas neřeší.
:DrowRanger moje dieťa spáva medzi 7:30-21:00 tak dvakrát po hodine, a aj to som rada. Včera som v jedenástich stupňoch, vetre a daždi kočíkovala, aby si aspoň tú hodinu schrupla. Sem tam dá ešte nejakých 20 minút naviac. Ale našťastie keď nespí, neplače, takže aj tak stále tvrdím, že mám dobré dieťa. A teda spí v noci vďakabohu. Takže tvoja doktorka fakt musí mať v ordinácii ukážkové deti, aby som ju nakŕmila, prebalila, položila a ona spala - science-fiction
999 jako pro me zadny trauma, cca ve 13 mi brali snad kazdejch 14 dni asi pul roku, si clovek zvykne.
Spis me jen prekvapilo, ze to muze tak bolet, resp.ze sestra muze byt TAK neschopna. Ta uzo sestra je z endokrino btw.
Pavlena heh, mě brala posledně u obvodní, dlouhý umělý nehty a druhej den když jsem se oblíkala mě nějak pobolívala ruka.. jsem si pak všimla, že mám obrovskou podlitinu ale fakt hnusnou, ne v ohybu kam píchala jehlu, ale až nad bicepsem. netušim co s tím provedla. odběr sám ani nějak nebolel, mi to taky nevadí. akorát z těch nehtů se mi navalovalo
Tak jsem se konecne zbavila slapaciho traktoru s vleckou. Uz je to par dni, chlapecci si zatim niceho nevsimli.![]()
Ovsem zanedlouho tady zase mame Vanoce. Uz jsem psala, kolik toho dostali i pres prosby o max tri darky pro kazdeho loni, takze si nic nemaluju. Navic po zkusenostech s narozeninama...dohodla jsem se s tchyni, at nic nekupuje, ze pujdou spolecne do hrackarstvi a kazdy si vybere jeden darek. A prislo mi to jako dobry napad, vlastne s tim prisla tchyne. Pak dorazily, ja videla ty zavazadla a jako prvni me napadlo :"Co to, do p*rdele je"?
Mimo jine dve skladaci zidlicky (jak na ryby), dreveny minigolf, kufr na koleckach, ktery teda myslim vyuzije jednou na skolku v prirode. A pak samozrejme dalsi dary. A po tom vsem vybalovani otazka, jestli teda pujdeme vybrat neco do toho hrackarstvi?![]()
Jako ja se snazim byt za vse vdecna, fakt. Dostavaji plno obleceni treba, to ted nemusim vubec resit. Ale to mnozstvi vseho me depta, hracek maji milion, bydlime ve 2+1 a je tady ponekud preplneno.
betsey tiez sme sa na tom s muzom smiali. A musim poklopat, ze ani nas maly uz tolko neplace, dava najavo ak nieco cche, ale nastastie sme sa za tych 5 tyzdnov slusne naicili rozoznat co je hladny, chce hojdat na lopte, prebalit alebo len tak lezat a sledovat okolie. Uz len ten kocik a auto zmaknut a som spokojna, ale ten kocik veru nevidim ruzovo, mmam ten pocit, ze za 5 tyzdnov by uz doslo k zkene a ono je to coraz horsie sa mi zda.
DrowRanger u nas se ten kocarek zlomil az asi po dvou měsících. Auto, prestalo vadit tak trošku :) nesmi to prostě byt moc dlouho, když zrovna neusne. Prostě cim je větší tim vic vydrží, ale je to jak kdy s tim autem. Nošení v šátku nebo nositku vam funguje?
tv mne dnes mama doniesla tasku trvanliveho jedla (minule to bolo 50ks predsnidavok, ze pre maleho ked bude moct), celu bednu oblecenia (fakt, rozmer je cca 40*40*50 cm a je uplne plna), hniezdo pre novorodenca a vankus na kojenie. No, pekne si to odnesie domov, ak nie, tak to normalne predam na internete, v nasom 2izbaku sa uz nemame kde pohnut...a doma ma uz teraz v skrini odlozene drevene vlaciky, olysaky a ine hracky, takzr ozaj s tebou sucitim.
Josefa este som neskusala, konecne viem naviazat plysaka bez videa a pomerne rychlo, ale na dieta potrebujem, aby bol v klude, na co som zatial nemala podmienky. Ale satka hadam fungovat bude, pevne v to verim..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.