Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 11:51
Reakce na dynda:

​Tak já se přiznám, že jsem zatím nikdy nic nevysvětlovala a všude byl klid. 

​To bude právě tím přístupem - žádný velký haló kolem, prostě něco se udělat musí a taky že udělá, i kdyby čert na koze jezdil (nebo potomek po zdi lezl).

Já mám odběry hned vedle kanclu... a největší problém je vždycky s harantem, kterýho doprovázej utěšující rodiče. Jako že dítě brečí, je pochopitelný - ale některý prezenti schválně řvou jak na lesy, perou se... a rodičové nad nima slzej a utěšujou je a slibujou hory doly. Nicméně rodič, kterej pevně potomka popadne a nehne brvou, bere to jako běžnou nezbytnost, tyjátru nehodnou - ten to přenese i na dítě a má v 99% vyhráno.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 11:59

MP Meri A teď si zas sedím na rukách já 

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 12:01

dynda Jojo, ted nam jako zabava pribylo cviceni, nastesti zadny moreni, miminu se to libi a vesele se tomu smeje, ze rodice kolem nej skacou:-D.MP Meri Ja si myslim, ze to presne takhle bude, treba ne hned, ale od trech mesicu jo;-). 

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 12:44

MP Meri Tak já z pražských ulic dlouho předlouho znala jenom Jindřišská 16 (tři jedničky 50), takže mám docela pochopení...ale v pětadvaceti už jsem se za to trochu styděla 

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 12:51

MP Meri Do Palackého chodí s dětmi kamarádka a dost si to pochvaluje.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 13:00

Pinot Noir Hele bacha, za tři týdny (nebo tak něco, radši jsem se přestala koukat na datum v kalendáři) mám termín a panika vrcholí. Tak si dávejte pozor, co mi tu napíšete, ke zhroucení mi chybí mikroskopicky maličko 

Garfie Pětadvacet už mi kdysi bylo, takže stydění se jsem propásla. Ale snad mě omlouvá, že tou dobou jsem znala z prahy maximálně tak ... vlastně ani nevím, asi nic, možná chrám sv. Víta, kde jsme byli kdysi se školou 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 13:01

barbucha 

My teda máme kliďase a já jsem stejně prvních několik měsíců nevěděla, co nás kdy čeká, u doktorky mělo všechno pekelný tempo, prostě nebyl čas řešit. Než se maminka rozkoukala, bylo po všem a za 20 minut jsme byli doma a dítě po očkování konečně taky spalo přes den. Jsem se pak na ty injekce až těšila 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 13:15

dynda 

Tak očkování je podstatně rychlejší než odběr, tam o nic nejde. Malátnost a spavost je pak ještě příjemným bonusem 

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 13:22

Byla bych vděčná za pouhý strach z odběru - to synkovi nikdy nedělali. U nás je to tak, že přijdeme, hraje si v čekárně, vejdeme do ordinace, rozdává úsměvy, pozdraví pápá, ukazuje na své oblíbenosti (hodiny, monitory, váhy, displeje)... Jak zazní "tak ho svlékněte" a já to hodlám provést, nastane apokalypsa. Pak už je jedno, jestli ho měří, poslouchají srdíčko, odebírají CRP, připojují EKG nebo řežou nohu zaživa - je to ryk jak na zabijačce, děcko se mě drží jak klíště, trhá mi tričko, tečou sople proudem, totální záchvat, nevnímání čehokoliv, úplný trans. Katastrofa.  

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 13:26

Pinot Noir a je teda nutny ho svlikat??

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 13:30

MP Meri To nebyla výčitka na tebe :-) Naopak, chtěla jsem tím naznačit, že z tebe bude šikovná a vyrovnaná matka a všechny trable se ti vyhnou, slibuju a užij si poslední tři týdny  Jindřišská 16 byla adresa Studia Kamarád, znát ji jako jedinou adresu v Praze ji v tom věku už přišlo nepatřičné 

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 13:30

viktorka_od splavu Tak třeba na té kardiologii určitě jo. Na prevenci předpokládám taky, doktorka ho prohlíží že všech stran, vyslýchá mě kvůli každému flíčku, pochybuju, že by nám to prošlo v oblečení.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 13:30
Reakce na Renusatko:

slniecko Sem se lekla, co jsem tam napsala tak strašnýho .

​Už sa to rieši....

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 13:43

my jsme jednou s dvouletou byly u zastupujiciho doktora, pac pediatra mela dovolenou. dite kaslalo, tak si ji chtel pan doktor poslechnout. Na doktorovo 'dychat s otevrenou pusou' ji zavrela a odmitla dychat uplne. Pan doktor pobavene povida: ta by se radsi udusila. Jinak vsechno v pohode, proklepat se nechala, pusu otevrela, ale pak uz teda ne.

viktorka_od splavu my jsme tenkrat meli na ty odbery doporucenou primo vrchni sestru (prd samozrejme vim, jestli umi odebirat krev), ale dvouletak se rozhodl, ze ne, a vazne jsme ho neudrzeli. Ja se mu nedivim, kdyz nevi, co ho ceka. Dneska (skoro 8) bych mu to vysvetlila, ze proste bud bude drzet a bude to lepsi nebo se bude prat a bude to urcite bolet.

Pinot Noir nase doktorka rozdava bonbony nebo susenky. Detem vysvetluju, ze si musi hezky a potichu hrat pri vysetreni tech ostatnich, jinak bonbon nebude, protoze jinak pani doktorka pri tom povyku nic na tech plicich neslysi.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 13:44

Renusatko tak nejde to vrátiť, ešte raz sa veľmi ospravedlňujem...ak si nájdeš čas a napíšeš to znova, tak to bude určite fajn.

Mrzí ma to, veľmi.

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 13:45

Pinot Noir tak jestli ho poslala na kardio protoze pres rev nic neslysela, tak poslechnout pod trickem by mohlo byt reseni.. ale tva vec.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 14:00

viktorka_od splavu Myslím, že nejde o triko, ale o samotnou akci. Dokud jen stojí na zemi a kouká, tak pohoda, ale kdyby na něj vytáhla stetoskop nebo metr nebo prostě cokoliv, bude řvát jak tur i v zimní bundě ;)

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 21:00

V Španielsku som si všimla matky, ktoré viedli deti na obojku...ako psíkov.

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 21:02

milacka Obojek nebo ksiry? Jako je to asi jedno, ale ten obojek si neumim fakt predstavit.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 21:14

Obojok cez prsia, podobne ako u psov a podľa potreby buď vodítko predlžovali alebo skracovali.