Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 20:53

DrowRanger mna skor udivuje,  ze ta vasa doktorka berie naraz aj vacsie deti a babatka na poradni? Co viem,  tak u nas su u vsetkych pediatrov na poradne vyhradene hodiny a do cakarne ani ordinacie nesmie nikto iny,  ktory by mohol pripadne roznasat choroby. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 20:55

Mrakoplas toto zarazilo aj mna, minule sme boli na tiez na cas objednani, necakali sme vobec a pred nami aj za nami boli baatka v nasom veku. 

Online Pinot Noir
29915 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 21:00

tv Promiň, vím, že to pro tebe není vtipný, ale představuju si tu scénu, jak přitáhnou ta zavazadla, a musím se smát 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 21:00

Renusatko nas maly ma tiez hrozne hysaky,  co nanho ma nejaka cudzia zenska co sahat! Ale teraz posledne ockovanie v 1,5 roku dal na pana,  ze aj doktorka so sestrickou pozerali ako to super zvladol. Ale to bolo tym,  ze tam objavil suprovu motorku a ta ho zaujala tak,  ze si nejaky pichanec ani nevsimol  ale nerobim si nadeje,  ze to bude aj nabuduce. Ale budem veriť,  ze metóda vysvetliť / pochopit a vcitit sa do jeho koze/ by mohla v buducnosti pomoct. A nesnazte sa mi tu niekto rozbit babovicky! 

Sorry za ne/diakritiku,  pisat sem z mobilu je strasne narocne 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 21:03

Mrakoplas No to já bych si myslela taky, že to už v 17 vysvětlím . No a ono ne. Jako očkování ho naštěstí teď dloho nečeká, ale na ten odběr krve jsem ho nedostala. 

Offline continuity
43173 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 21:08

Mrakoplas u nas lekarka rozlisuje jenom prevence a nemocne. logicky se vic chodi s miminama, takze je tam tech starsich deti mene, ale normalne tam jsou. nevidim nic zavadneho na tom, kdyz se mimino potka v cekarne se zdravym vetsim ditetem. taky na ulici nebo v autobusu jsou velci lide. 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 21:10

continuity já teda už dvakrát dostala sprda, když jsem přišla se školákem (zdravým) mezi mimina. taky se to u nás dělí. pokud vím, tak by se kojenci neměli setkávat se školkovými dětmi, mezi kterými řádí nejvíc takové ty dětské nemoci typu planých neštovic

Offline tv
4228 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 21:11

Pinot Noir  Hele, v klidu, rada jsem te pobavila. Jeste jak tahly ty zavazadla, mrknu na svagrovou s dotazem v ocich. Ta jen obratila oci v sloup. Uz chybelo jen zatukani si na hlavu.

DrowRanger Tak s presnidavkama jsi vyhrala. Maly ma kolik? Mesic? Takze to budes nekde skladovat pul roku trebas? Pak napis, jak jsi uspela s tim, ze si to ma vzit zpatky domu. Ja na to nemam, nechci ranit jeji city.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 21:17
Reakce na Pinot Noir:

​Tohle je typ dovětku, který mě vżdycky nadzvedne že židle  Protože my, které máme svéhlavého, z řetězu utrženého hysteráka, samozřejmě nic nevysvětlujeme a s děckem nemluvíme 

​Tak já se přiznám, že jsem zatím nikdy nic nevysvětlovala a všude byl klid. Ale zase je to nespavec, no, všude je něco.

Offline continuity
43173 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 21:20

viktorka_od splavu u nas lekarka objednava na cas, tak nevim. ale normalne jsme vetsi deti v cekarne potkavali. kdyz nekoho prudila, tak lidi, co tam vlezli s opravdu nemocnyma detma - a ze se nasli i takovi. 

Online Pinot Noir
29915 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 21:23

tv DrowRanger Tak ty přesnídávky bych zřejmě sežrala sama  Jídlo, které se dalo otevřít a sežrat hned, bylo tak ty první dva měsíce pro mě ideální. Málokdy jsem si k tomu sedla, připadala jsem si kolikrát jak Holubová v Knoflíkářích, jak se cpala discosušenkama přímo v kredenci.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 21:23

U nás je taky poradna určená pro všechny zdravé děti. Takže klidně i  preventivka v 17. Nebo potvrzení papírů na brigádu a tak. Není teda na čas, takže jak tam kdo přijde. 

Offline continuity
43173 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 21:31

kufr na koleckach - moje deti by za nej daly lecos. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 21:32

DrowRanger 

A představ si, maminko, že některé děti přesnídávky nejedí vůbec! Jedna holka z parfumanie má takového syna 

Doktorku bych vyměnila, ta snad viděla kojence poprvé v životě, možná podruhé. Ten první pořád spal a nikdy neměl hlad.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 21:47

continuity no lenze to vacsie dieta moze byt uz prenasac choroby a nie je to na nom vidiet. A pre babatka co este nie su na nic ockovane a nemaju ziadnu imunitu by to nemuselo dobre dopadnut. Preto ja vitam,  ze u nas su "dojcenske poradne",  je na to vacsinou vyhradena hodina v tyzdni,  chodia tam cisto rodicia s malymi detmi a nasa pani doktorka v tu hodinu vypne v lete klimu aby to detom nevadilo (aj ked z nich a hlavne  zo mna tam leje ako z kona).  Neviem ci je to ine v CR a SR alebo len u nas je zvykom oddelovat dojcenske poradne od ostatnych. 

Edit. Teda prekvapilo ma to preto,  ze som si myslela,  ze je to tak vsade ale zjavne asi nie. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 21:50

U mě to dopadlo tak, že budu s dítětem chodit k pediatrovi pravděpodobně na Václavák. Hádám, že hůř už bejt nemůže, tipuju, že si brzo vybuduje slušnou imunitu proti všemu možnýmu hnusu 

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 21:54

betsey Hele a co to tvoje dite dela, kdyz nespi? Moje se totiz hrozne nudi a po case ji musim chovat, nosit. Takze chvili si kouka, pak si hraje v hrazdicce, pak na brisku a pak fakt chovat,chovat, nosit nebo je rev. Kdyz ten den neprijde nejaka navsteva, tak je to nekdy umorny. Ale fakt je to nuda. Je se mnoi rve, je protivna, pritom je najedena, sucha. Prijde deda a jako uplna promena, zapomene na nepohodu a vydrzi pak jeste hodinu I dyl v dobre nalade. 

DrowRanger Nase v petitydnech taky nerada jezdila, mohla jsem, jen kdyz spala. Ono se to fakt zlomi;-)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 22:01

S tym jazdenim v aute si tiez myslim,  ze sa to zlomi ale s tym,  ze treba pravidelnejsie jazdit aby si dieta zvyklo. My sme boli prve tyzdne uplne hotovi,  ze to dieta nechce byt v autosedacke a ze sa nikdy uz z domu nepohneme  nastastie to drobec prekonal a teraz vydrzi v aute aj velmi dlhe cesty. Samozrejme netusim ci je to jeho povahou,  zvykom alebo to vzdal a uznal,  ze je lepsie cestovat ako byt doma so sklamanymi a nevrlymi rodicmi 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 22:07

tv my ako bonus nemáme pivnicu a bývame v prenájme, ktorý bol nezariadený, čiže nábytok je náš a je ho málo, aby sme potom nemuseli prevláčať milión vecí, čiže tie predsnidávky mám v komore, kde zaberajú miesto iným veciam, ktoré som zas presunula inam (na zem), no nádhera. Aj detské veci máme momentálne kade tade, napr. prebaľovací pult, aj keď by sa hodil, sa nám nikam nevopchal, vaničku, kozmetiku a pod. mám poukladané po skrinkách s oblečením. Detských vecí mám milión ale 50% má krátky rukáv (tričká a mikiny, nakupovala mama...) a je mu to už malé, ale zaberá mi to zvyšný priestor. Čiže ja sa už nemôžem na city obzerať, buď to vezme domov alebo to ozaj predám, tak či tak sme tu už ako v skladisku.

Pinot Noir keď ja tie predsnidávky nemusím...navyše jeden druh je slivkový, to by som asi len na záchod behala pomedzi kojenia. A svokra ma minule "potešila" keď mi oznámila, že aj ona ide robiť predsniávky a keď som jej vravela, že mám hádam 50 fľaštičiek, tak že to nevadí, čerstvá predsnidávka je lepšia ako odstáta . Ale tí našťastie bývajú v dome, tak to hádam bude skladovať u seba...

Karja to by bolo super, ak by sa to zmenilo, ale pri mojom šťastí sa to zmení v zime a hneď nasneží pol metra snehu .

dynda no tak to som v keli potom a predsnidávky tu dozrejú na archívne, nie je to aj s predsnidávkami ako s kvalitným červeným vínom?  no doktora sa tvári, že tých detí videla milión a ja som teda neschopná pokryť jeho potreby. Nevadí, uvidíme ako sa to vyvinie.

Offline continuity
43173 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 22:28

MP Meri hele v klidu, jako rozumim te potrebe chranit dite pred celym svetem, ale neni potreba to prehanet. hodne deti ma i starsi sourozence, dokonce vetsina z nich chodi i do kolektivu a nejak to vsichni zatim prezili. 

z pohledu ockovatelnych detskych nemoci starsi deti tolik nevadi, protoze jsou povetsinou zaockovany a protilatky jim jeste drzi. spis muzou nejakou pertusii prinest starsi lide. nestovice muzou byt problem, ale pokud je matka mela, maji novorozenci docela dlouho protilatky, takze to nezvyknou dostat. ona to priroda nejak potrebovala vyresit, aby jsme tady nevymreli.