milacka hele, kdyz s tema detma chodi takto po ulici, tak je to jenom smesny, ale jsou lidi, co takto s deckem na voditku lyzuji
a to se mi zda i dost nebezpecne.
Vše o těhotenství a dětech
milacka jo, ty kšíry už jsou celkem běžný... nesmíš dát děcku na prdel když vletí do silnice, ale na šňůře jak čokla ho vodit můžeš
continuity ty lyže jsem zkoušela a je to děsně blbý, ale viděla jsem to dokonce na gumovým laně a to už bylo fakt![]()
To vodítko som mala, nenahraditeľné do mesta a k väčšej ceste s deťmi s ADHD, u korých nikdy nevieš, kedy ich pozornosť proste rupne a znenazdajky skočia na cestu. Ako celý čas pripútané v kočíku ti také dieťa nevydrží a občas proste musíš ísť aj inde, ako do bezpečného parku, resp. sa doňho musíš dostať.
continuity to by malo byť snáď zákonom zakázané
, ja som zas párkrát videla lyžovať so šatkou (nie, nie bežkovať, proste zjazd), to som normálne musela opustiť svah, ako som to psychicky nedala.
V Španielsku som si všimla matky, ktoré viedli deti na obojku...
ako psíkov.
Nedávno mě hodně pobavilo sledování maminy, vedoucí dítko na vodítku - přičemž hned vedle kráčel její pes na volno ![]()
slniecko To já jsem psychicky nedávala matku s dítětem v šátku při sjezdu na koloběžce z kopce. Ač jsem nosila v šátku denně a milovala jsem to, tak na některé situace ten šátek fakt vhodný není.
V Španielsku som si všimla matky, ktoré viedli deti na obojku...
ako psíkov.
Víš určitě, že to byly Španělky? Já tyhle obojky a kšíry zaregistrovala poprvé už někdy v roce 1995 shodou okolností taky ve Španělsku, ale byly to anglické turistky, jak jsem následně zjistila.
Nedávno mě hodně pobavilo sledování maminy, vedoucí dítko na vodítku - přičemž hned vedle kráčel její pes na volno
No tak proste vedela, na koho ten povel platí a na koho nie
.
slniecko To já jsem psychicky nedávala matku s dítětem v šátku při sjezdu na koloběžce z kopce. Ač jsem nosila v šátku denně a milovala jsem to, tak na některé situace ten šátek fakt vhodný není.
Kolobežka
....akože fakt, ja som za to, aby sa matky nevzdávali každej kratochvíle, ako nejako to tiež psychicky musia prežiť, ale....ohrozovať dieťa kvôli kolobežke...?
wendulka Videla som ich na pláži, takže najskôr dovolenkári. Španielky to neboli. Možno aj angličanky, boli bledé, neopálené.
slniecko To vodítko na lyžích snad slouží k tomu, aby se to dítěti moc nerozjelo a někde se nezrakvilo...? Já jednou jako malá zastavila až čelem o betonový domek dolní stanice vleku, takže mám kapku pochopení, ale přesto mě ani nenapadlo, abych to používala na svoje dítě.
slniecko no tak my sme malicke deti vozili v krosnicke - raz hore na vleku a raz dole po zjazdovke. vacsinou az ked dojazdili vleky - nejak sme sa na tu chalupu, kam nevedie poriadna cesta ani v lete, dostat museli.![]()
kondicku mam celkom dobru a mavala som na lyze vybornu, ale neviem si predstavit, ze si s tym nakladom zalyzujem. tazisko inde, nohy tych 20% naviac nedavaju. vobec to nefunguje. ovela lepsie je hodit dieta na sankach na krk muzovi a vypadnut na dve hodiny sama.
Mohučanka tak predpokladam, ze spominala udalost nastala vo veku a pri schopnostiach, kedy by ta uz aj tak nevodili na snure. dieta sa da naucit najprv zastavit a az potom pustit na zjazdovku, kde sa moze nabrat nebezpecnu rychlost. naviac dnes, ked je pod kazdym kopcom detsky park.
milacka jo, ty kšíry už jsou celkem běžný... nesmíš dát děcku na prdel když vletí do silnice, ale na šňůře jak čokla ho vodit můžeš
Zas díky kšírám nemusíš děcko mlátit, protože ti do tý silnice nevlítne.
Mně se to zdá jako fajn věc na rušná, potenciálně nebezpečná místa. Batoleti, co se nedávno rozběhlo, se dost těžko nějaká pravidla ještě vysvětlují.
slniecko no tak my sme malicke deti vozili v krosnicke - raz hore na vleku a raz dole po zjazdovke. vacsinou az ked dojazdili vleky - nejak sme sa na tu chalupu, kam nevedie poriadna cesta ani v lete, dostat museli.![]()
kondicku mam celkom dobru a mavala som na lyze vybornu, ale neviem si predstavit, ze si s tym nakladom zalyzujem. tazisko inde, nohy tych 20% naviac nedavaju. vobec to nefunguje. ovela lepsie je hodit dieta na sankach na krk muzovi a vypadnut na dve hodiny sama.
continuity tak, ale to je niečo iné, ako jazdiť na preplnenej zjazdovke.
Mohučanka jednak tak, ako hovorí Continuity, aj keď sa to samo dieťaťu môže nepodariť, ale hlavne, ak drb...ak spadnem ja - napríklad aj trebárs preto, že dieťaťu sa podšmykli lyže - tak strhnem to dieťa dole ďaleko väčšou silou a rýchlosťou, ako keď spadne samo. No a ďalšia vec je brať dieťa na taký svah, aký je mu už primeraný, aj keď samozrejme, že občas sa tomu pádu človek nevyhne.
žluťásek Sama bych kšíry děcku nedala, ale chápu, že třeba pro babičky takových batolat jako je to naše éro, je to dobrá věc. U nás berou babička s dědou vnoučka vždycky jen do kočárku a vypustí ho až v lese nebo parku, a to ne v jakémkoliv, ale jen tam, kde jezdí minimum cyklistů. Prostě se po ulici bojí a já se jim vůbec nedivím. Musím se smát, jak se tu každá "nová" věc musí zesměšnit. My jsme to neznali a neměli = je to blbost k ničemu.
Pinot Noir já je dokonce i mám doma, dostala jsem je. Zatím nebylo potřeba je vytáhnout, ale umím si představit, že by mohla nastat situace, kdy se budou hodit. Známá je používala pro dvojčata v MHD, hlavně do metra.
Já jsem musela reagovat kvůli tomu srovnání dát dítěti na prdel vs. vodit ho na kšírách.
Pinot Noir prosim te, jses si jista, ze je to nova vec? z ditete na voditku na lyzich jsme si poprve delali srandu nekdy pred 30 lety. a zcela urcite si pamatuji fotku ditete, ktere chodilo v tech ksandach, ve kterych se kdysi privazovali do kocarku i po ulici.
me prijde vubec ten vychovny postup cely zle. vzdy jsem se snazila naucit deti, ze se musi umet sami rozhodnout, na co jeste staci. mam holky, ale hlavne starsi extremne akcni, porad nekam lezla. mozna to bylo jednodussi, co ja vim. at si dela kazdy, jak umi, ale ksandy, helmicky a jine vyfikundace chranici dite proti nemu samemu jsou uplne proti me filozofii, jak by se meli deti vychovavat.
continuity jasně že je nesmysl vodit dítě na kšírách aby neupadlo a nenatlouklo si. Primárně snad jsou ale určené právě někam na nebezpečné místo, jako je cesta u velké silnice, nádraží, rušné náměstí, hypermarket :-)) nebo nevím, já to v reálu viděla jen u té známé, děti na vodítku v Praze vůbec nepotkávám.
Můj chlapeček vypadá jak týrané dítě, na čele má blednoucí modřínu a dnes ji doplnil obtiskem dlažební kostky hned vedle. Aneb: poprvé jsme šli ven úplně bez kočárku a nosítka :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.