Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 07:54

continuity Nemluvila jsem o lyžování, ale o kšírách na procházce. Kšandy bych s helmičkou nesrovnávala. A vychovávat mají rodiče, ale když je potřeba, aby občas hlídala babička, můžou být kšíry užitečné. Nebaví mě, že se tu vždycky odsoudí věc, na základě toho, že ji někdo blbě používá nebo zneužívá.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 08:09

Ja som ostala v soku ked som sa nedavno dozvedela,  ze to voditko v Anglicku bezne funguje. Nejde o to,  ze je to novinka ale ze je to ehm hrozne,  pardon. Moze mat na to samozrejme kazdy nazor aky chce ale ja ked to vidim,  je mi tych deti luto,  vyzera to ako väzeň na vychadzke   uz nestaci vziat dieta za ruku alebo prinajhoršom na ruky? Inac tiez mi to pride,  ze tym sa dieta nenauci nechodit na cestu,  lebo bude zvyknute,  ze ho zabrzdi ta snura a ked ju raz mat nebude,  tak tam pekne vbehne   

Samozrejme nikoho kto to pouziva neodsudzujem ani sa s nim nechcem hadat. Muze se mi to nelibit  muzu s tim nesouhlasit... 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 08:18

žluťásek Pinot Noir continuity  voditko neni zadna novinka, koukala jsem na to jako blazen v roce 1999 na jazykovem pobytu v Anglii.Obcas to tam bylo videt. Divne to je, ale v nekterych situacich mi to prijde uplne ok. Takove ty deti, co se v 10 mesicich nauci chodit a v roce jsou strasne rychle, pritom se jim jeste neda nic vysvetlit...

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 08:20

Mrakoplas V Anglii jsem nebyla, tady jsem to viděla dvakrát v životě - jednou to byla máma tří dětí s malým věkovým rozdílem a jedno z dětí měla na kšírách. Jednou to byla babička, které mohlo být přes 70 let. Takže bych si zděšení asi šetřila na důležitější věci 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 08:33

Pinot Noir mozete si ho setrit na co chcete,  ja si ho s dovolenim necham na toto 

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 08:41

Gatita Ano, v některých situacích to umím pochopit, tak jsem to myslela.

Syn mé kamarádky nosí helmičku od okamžiku, kdy se postavil na nohy, má to nařízeno lékařem. Má poruchu srážlivosti krve a vnitřní zranění pro něj může být konečná. Samozřejmě vypadá zcela zdráv a do všech nebezpečných akcí se vrhá s nadšením. Pro neznalé situace je ona hyperprotektivní matka nebo líná matka, která dá děcku radši helmu, než aby si ho srovnala (nejlíp pořádným nářezem).

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 08:47

Tak uz mame za sebou tu triletou prohlidku.bez hysteraku, v pohode.ani tasku jsem nezapomnela v cekarne, ani jsem odtamtud neodchazela cela vyšťavena s igelitovymi navleky zapomenutymi na nohach, jak je u nas bezne. Syn byl sice rozpacity, ale nebrecel a spolupracoval.dokonce jsme ani nezapomneli predat zkumavku s ranni moci...ze by se blyskalo na lepsi casy?

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 08:49

tak “dat na prdel” bylo obrazne receno, proste misto vychovy dam decko na voditko.. nejlip to samonavijeci;-) mam stejny nazor jako continuity a mrakoplas. a tez si ho s dovolenim ponecham:-)

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 08:49

Gatita A co u tříleté zkoumají? Měl prokázat nějaké dovednosti?

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 09:05

Pinot Noir omlouvam se. Ano, nenapsala jsem, kdyz je k tomu zdravotni indikace, plati vyjimka. 

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 09:05

Pinot Noir Jasně, helmička v takovémhle případě, kšíry co já vím třeba při ADHD (u nás chodila s dítětem na “vodítku” slepá matka), prostě speciální pomůcky. Ale nevidím důvod, proč by se to mělo stávat většinovým vybavením. Abychom se za pár let nedočetly, že matka, která nechá dítě na volno, je případ pro sociálku a vrah.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 09:09

Sweet Potato Taky nevidím důvod, ale ani právě nevidím, že by se to většinovým vybavením stávalo. V Anglii to teda bylo mocně rozšířeno už v roce 1999, tak bylo dost času, aby se to tu rozšířilo. Možná teda někde ano, pak se omlouvám za zbytečné šťouráním, ale já viděla kšíry dvakrát v životě a helmičku jen u toho nemocného chlapečka. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 09:12

Pinot Noir vubec. Jen klasicka prohlidka-zmerit,zvazit,poslechnout srdce atd. Jedine,co vyzadovalo nejakou spolupraci,bylo vysetreni zraku,kdy sestra ukazovala na tabuli nejake symboly, a syn musel popisovat,co vidi.doktorka se me jen zeptala, jestli jsem s psychomotorickym vyvojem spokojena, tak jsem rekla,ze jo a sli jsme domu.Na nacvicenou basnicku nedoslo:-D 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 09:12

Pinot Noir jo a mluvime o te Anglii spis. Dokonce si hmliste pamatuji, ze tam nelze nechat dite snad do 13 let doma samotne. 

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 09:15

continuity No tak to je síla, teror rodičů fakt.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 09:19

Gatita Tak to máte zřejmě podobnou lékařku jako my, taky se vždycky spíš ptala, co umí, než že by to fakt chtěla vidět (v tom řevu se to ani nedalo). Básničku, ty jo! Doufám, že syn do tří let aspoň promluví, v básničku ani nedoufám  A postěžovat si tu se vážně někdy vyplatí - včera jsem v klídku u pohádky ostříhala nehty, poslední dva už nevydržel, ale i tak je to úspěch!

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 09:44

Pinot Noir no tak to blahopreju. Ja si tu uz kolikrat stezovala na blbe noci a furt zadne zlepseni:)

Jinak nase dr.je dost rozumna a realisticka.slysela jsem zkazky, ze deti maji na te prohlidce treba pojmenovat barvy, napocitat do tri nebo rict basnicku. I kdyz syn umi vsechno, co ma trilete dite znat, tak to nedokaze predvest na povel pred cizim clovekem.vetsine normalnich pediatru to je nastesti jasne;) prislo mi vtipne, ze kamaradka byla na nejake takove (asi petilete) prohlidce s dcerou.doktor dal nejdriv holcicce injekci a pak se divil, ze breci a nenapocita mu do dvaceti...

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 10:10

Gatita ja si dodnes pamatuju, ja dcera na trilete popisovala, proc ma opuchnuty ret (spadla z gauce u babicky) - vsechno ji vylicila vcetne toho, kde babicka bydli, jak jsme k ni sli a co prave varila a vypraveni ukoncila se slovy a ja skakala po gauci a spadla jsem, nikdo me nechytil. Vis, jak jsem vriskala?

ale ona byla hrozne popredu, plynne mluvila v roce. Mladsi takova uz neni.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 10:17

Candance jé,to je hezké!syn mluvi dost slusne, ale takhle tedy ne. Ale pobavil me, kdyz mi rikal, ze k te doktorce teda pojede,ale ze pocka v aute a do ordinace mam jit sama...vymyslel to pekne,leč neproslo mu to.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 26. zaří 2018 10:19

Gatita mladsi dcera pouziva u vseho jidla - toto mam fakt rada ale bohuzel zrovna nemam ani hlad ani chut