Candance
to mi opat pripomenulo Phoebe rada by som ale nechce sa mi
Vše o těhotenství a dětech
Mrakoplas presne
Candance
to je hezký, bude fikaná! :-D
Gatita mladsi dcera pouziva u vseho jidla - toto mam fakt rada ale bohuzel zrovna nemam ani hlad ani chut
chytrá! taky máme... je to vážně moc dobrý, ale už nemůžu![]()
Karja no počkaj, ja som napísala, že neplače, nie že sa jej nemusím venovať
ak si myslíš, že mám nejaký recept na to, ako nespiace dieťa položiť do postieľky a ono spôsobne pozerá dve hodiny na strop, tak to ťa sklamem :-) Len poznám aj deti, ktoré neustále plačú, aj keď sa im rodičia venujú. Moja bez pozornosti zvládne tak pol hodiny keď ju mám pri sebe v kočíku a vidí na mňa. Inak používam kolotoč, pestujem, rozprávam na ňu a spievam jej. A už začala "rozprávať", takže si dokáže sama pre seba niekoľko minút niečo mrmlať
betsey zlatičko:-) je fakt, že já si občas postěžuju na to nespavý uřvaný dítě, z kterýho sem měla málem smrt - ale přežila jsem díky tomu, že jak aspoň trochu poporostl, tak pokud se mu někdo věnoval - hrál, choval, nosil, povídal, četl, zpíval... byl veselej, smál se, komunikoval, dělal mi radost. sousedka měla děcko a to bylo něco strašnýho... furt ukňouraný ubečený usoplený, protivný - ať dělala co dělala:-( to bylo fakt těžký milovat
viktorka_od splavu Taky jsem si stěžovala na nespavce, ale vidím, že může být daleko hůř. Moc nespal, ale proto, že si chtěl hrát, dělat blbosti, koukat, osahávat věci. Ani moc nebrečel, vlastně jen z hladu a to se moc nestávalo, max když nám narušil rytmus doktor nebo návštěva. Takže zpětně se mu vlastně musím omluvit ![]()
Začala som používať látkové plienky a zatiaľ je to teda pohoda, aj malý je akýsi spokojnejší, aj keď teda poctivo hlási každé počúranie. Akurát vrcné novorodenecké nohavičky sú mu už celkom nafest, je zrejme čas kúpiť väčšie. Dokonca do látky prebaľuje aj muž, aj keď trochu reptá na prepratie v umývadle
.
A už pár dní malý nemal záchvat plaču, ak teda nerátam plač, keď som príliš pomalá a neposkytnem potravu tak rýchlo ako on chce a samozrejme kočík. A dokonca už dokážeme v 90% prípadov rozoznať, čo malý mrnčaním hlási, či treba prebaliť, ponosiť alebo nakŕmiť.
A začal už reagovať na zvuky a tiež lepšie vidí, tak sa vieme prebaviť aj tým, že leží a ja mu ukazujem rôzne predmety či hŕkam hrkálkou.
Ale čo sa najviac teším, začína sa usmievať, fakt sa neviem dočkať. keď už na mňa hodí prvý, nefalšovaný široký úsmev
.
DrowRanger a pockaj az ti povie mama ![]()
eless kdy, kdy?:D
rasaNori no to by som aj ja rada vedela, nas 1,5 roka vykrikuje len tatiiiiiii ![]()
Mrakoplas v 10 mesicich umi skvele nenene...
Mrakoplas jo, u nás v tom samém věku táta, bába, děda, mňau, haf, bú..."máma" jenom když si myslí, že ji nikdo neslyší ![]()
Mrakoplas Táta táta slyším od rána do večera, mně říká stále baba ![]()
Pinot Noir můj táta naučil svého času ségry synka v tomto věku říkat Baba Jaga
synek pak chodil po vsi, ukazoval prstíčkem na kolemjdoucí dámy a volal Baba Jaga! Baba Jaga!
Syncek hovori STARA BABA
Moje děťátko mi dnes doneslo do postele leporelo a prej mamííí šíst kížtu ![]()
rasaNori Mrakoplas netusim. Moj sice povie mama ale nie mne. Alebo legenda vravi raz ked som odisla z miestnosti tak mrncal mama. Ma teraz 17 mesiacov.
Celkovo nerozprava a iba opakuje
áno - aňó
auto - otó
hapčí - apa
mama povie iba ked sa mu ozvem slovickom prosím tj kolotoc medzi nami mama - prosim - mama - prosim. Akurat to zacali zneuzivat vsetci takze ked mu niekto povie prosim tak on automaticky mama bez adresovania konkretnej osobe
Z inych aktivit vie na povel zazmurkat, zatlieskat, zakrochkat, dat tapku / hi five, zatocit sa na mieste a urobit rucickou paaa paaa
bez povelu s nazornou ukazkou zacmuka akoze pusa a zvuk pffrrrpfffr cim napodobnuje babkin smiech a este vykopne nohu do vzduchu
niekedy rozmyslam ci to nie je malo ale ved nakoniec sa vsetky decka naucia rozpravat a kazde ma svoje tempo. Aj ked jd pravda ze pri vynimocnom 18 mesacnom dievcatku co davala jednoduche vety som bola trochu nervozna ![]()
eless no tak nas o mesiac starsi je na tom horsie. Tam bolo do minuleho tyzdna uplne vsetko, okrem toho jedine co sa uz naucil to tatiii aj to az predvcerom pochopil, ze to je tatinko. Okrem toho uz len pa (pali), ba (bac), deje (kde je, samozrejme tatiii) a najnovsie koko (konik ale tusim je to skor nove tam, cize vsetko) odmieta davat papa, ukazovat vsetko mozne, spravi to raz a potom mi zenska daj pokoj, nie som cvicena opica ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.