Evaeva Ty jo, to docházení do nemocnice před porodem byla taková noční můra (půl dne jsem tam trávila), že podruhé jsem raději porodila předčasně ještě před první návštěvou! ![]()
Vše o těhotenství a dětech
viktorka_od splavu no vidíš a mě mrzelo, že mi o možnosti sterilizace u druhé sekce neřekli, mohla jsem si ušetřit jednu operaci.
Přesně. Já se teda o té možnosti náhodou zrovna někde dočetla, když to bylo pro mě aktuální, tak jsem se zajímala sama, ale kdyby tomu tak nebylo, tu informaci bych rozhodně ocenila. Samotnou by mě to vůbec nenapadlo.
Já nechápu ty otázky na povolání a na povolání otce už vůbec ne. Jako co je komu do toho? A to většinou na poskytování informaci nejsem nijak hakliva, mám pochopení pro různý statistiky apod., ale tohle se pokud vím nikde nevyhodnocuje, tak proč, proč? Trochu mě to popuzuje teda.
MP Meri jo to mě taky. kdyby to mělo nějaké (zdravotní) opodstatnění typu pracujete na poli/sedíte v kanclu tak to pochopím, ale tak to neni. ale ono to už (nejen) tady bylo víckrát probíráno že třeba k lidem s vš titulem se zdravotníci chovají výrazně rozdílně než k těm bez...
SunEclipse předpokládám že sis ty sekce nevymyslela ale měly nějaké opodstatnění zdravotní, tak tam bych to právě chápala. a pokud si sekci někdo prostě jen tak zvolí tak je jistě i informován o dalších možnostech.. ale pokud je to něco akutního, navíc třeba u prvorodičky.. no tak to mi přijde hrozně přes čáru. asi jako by se chlápka při operaci kýly zeptali jestli chce rovnou vykastrovat![]()
JankaM Pro atletiku a fotbal sportovni prohlidku chteji, i kdyz nevim, jestli uz v tak nizkem veku. Ale v 10 letech uz urcite.
Garfie no to bylo rozumné
Já to měla MHD 45 minut, takže jsem potřebovala hlídání, měla jsem v plánu tam jet jednou. Jenže monitory nevycházely, vždycky mi to natáčeli víckrát, ale třeba až za dvě hodiny, přenášela jsem,... No opruz, no.
dzizisketa a my ho asi ztratili:(
Ale skutečně nedostatkové zboží jsou dobré lopatky! Musela jsem je zabavit babičce, ale co budeme dělat, až je ztratíme, to nevím.
Evaeva dzizisketa kopečkovač je nejlepší lopatka! 
Potrefenáhusa jak na co. Mi se mnohem líp nakládá nebo kopou tunely s jinými lopatkami. Ale těch dobrých je málo, spousta je taková měkká, s blbě zakončenou "špičkou". A navíc je pokaždé v sadě s bábovkama a ty my skoro nepotřebujeme.
MP Meri otázky na povolání jsou historická tradice a asi stále ještě nutnost. Představme si (raději ne), že vybuchne všechna elektřina, a zbydou jen analogové záznamy. I když teď už máme rodná čísla a v rodném listu údaj o povolání nenajdete, tak v knižním matričním záznamu stále je. Matriky se vedou u nás cca od konce třicetileté leté války (ty nejstarší jsou už z 2. pol. 16. století). Od Josefa II. mají statut úředních knih - vlastně je to základní evidence obyvatelstva. Uvádění povolání bylo důležité - pro rozlišení osob a zařazení do konkrétní rodiny. Migrace nebyla velká, příjmení se opakovala, takže u každého otce bylo uvedeno, jaké má povolání a čí je syn (opět povolání otce a jméno matky). U matky čí je dcera a povolání jejího otce a jméno matky. Ženy dlouho žádné povolání neměly. Tohle zařazení je pak důležité jako prevence příbuzenských sňatků, k dohledávání dědictví a tak. I když se o tom konkrétním člověku žádná jiná informace nedochová, tak matriční záznam o narození (a úmrtí) vždycky.
Každý genealog se zasekne na tom, že ve vsi byly dvě rodiny, kde se táta jmenoval stejně (Josef Zapletal třeba), a tu pro svůj rodokmen vybral správně díky tomu, že jeho předci byli kováři a ne rolníci.
Archivářka no, já jsem z rodiny Nováků a u rodokmenu jsem skončila, když si Novák z jedný vesnice plný Nováků vzal Novákovou z druhy vesnice plný Nováků...
náš tatínek byl v dobe porodu nezamestnanej, chudák dite to má asi i v kartě u pediatra...
Archivářka to si mi pripomenula ako som robila do skoly rodostrom (ktory mi mama neskor vyhodila
). Babka sa za slobodna volala rovnako ako za vydata (Novakova si zobrala Novaka -priklad) a obaja s dedkom mali rodicov rovnakeho krstneho mena, oboch. Nastastie datumy narodenia boli ine, ale ten chvilkovy ulak, ze boli surodenci :))
Potrefenáhusa haha neopisovala som, to bolo prve priezvisko co mi napadlo :) Nasi mali teda dost nebezne meno (nemecke), ale v tej dedine pomerne caste. Jako asi nejaki vzdialeni pribuzny z x teho kolena boli, ale tak daleko som sa vtedy nedopatrala a teraz sa mi uz do toho nechce (archivy su cez pol republiky).
Jo a samozrejme som to tu minule zakrikla, uz ich mam doma oboch!
Potrefenáhusa už tam má škraloup, holka ![]()
Evaeva nejlepší lopatky a vůbec všechno dělá spielstabil. Ale budeš si ji na písku muset hlídat, aby se nelíbila i nekomu jinému. Jsou fakt super do ruky, všechny druhy.
dzizisketa my máme kopečkovače dva, ale přísahám že my to nebyli
Tabea no vzhledem k naší spotřebě:)
Mrakoplas moje dítě trhá rekordy, vydržel ve školce přesně tři dny a už je zas doma s horečkou. Takže jsem donesla dvě nový hry a jdu se učit pravidla. Vidím to zas na pyzamovej vikend ![]()
žluťásek Máte to těžký, ale určitě se to bude postupem času zlepšovat! A jaký hry jste donesli?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí