Renusatko "Sakva, to sem si dala do pudele"
Občas mi to, že syn ještě vůbec nemluví, vůůůbec nevadí ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Moje dieťa momentálne zvonivým hláskom na celý obchod, príp. autobus, rozpráva priebežné zážitky z celého dňa, aj také, čo mali ostať doma.
Môže mi niekto vysvetliť, ako je možné, že ten náš krpec sa večer a v noci po kojení do postieľky nechá preložiť a kľudne tam spí, ale cez deň ak zaspí pri kojení sa nemôžem ani len odtiahnuť či si ľahnúť vedľa neho na chrbát, pretože je okamžite v ten moment hore a plače? Dnes som s ním po kojení 2 hodiny ležala v posteli a on celé dve hodiny prespal (s pár asi minútovými prestávkami, kedy sa prebral po tom, ako som sa pohla a chcel sa napiť a ukľudniť). Ako nevadí mi občas si s ním poležať v posteli ale nemôžem tam byť celý deň o.O. Doma plná práčka, nevyvenčený pes a ja už dostávam kŕče do bokov z toho, ako nesmiem zmeniť polohu, to že nestíham ísť pomaly na WC či sa najesť ani nehovorím. Ak pri ňom po kojení neostanem ležať, tak malý cez deň takmer nespí, max 2 krátky zdriemnutie po 30 minút a pár mikrospánkov na lopte.
Hačka už je na ceste, tak som zvedavá, či na neho bude fungovať.
Ono to spaní má svůj průběh, evidentně syn přes den spí jenom lehce, je to asi jako spaní v kočárku, dokud se to houpe, udrží ho to v polospánku, jakmile se zastaví, je po spaní. Snad cca 10 - 15 min. po usnutí je spánek nejhlubší a to je ten okamžik zastavit kočár na zahradě nebo odejít od dítěte a ono bude spát dál. Praxe u nás byla taková, že to zafungovalo asi 5x za život. Můj syn spal asi jako ten tvůj - v noci dobrý, to si po pár týdnech zvyknul na noční spánek, po kojení usínal rychle a dobře. Ale na pauzičku přes den jsem taky mohla zapomenout. Až kolem roku se nám ustálilo jedno spaní kolem poledne a to přičítám tomu, že v noci toho zas tak moc nenaspí, 9-10 hodin je max. a už se pohybem utahá. Když máme příliš ležérní dopoledne, tak denní spánek moc nefunguje.
dynda nepotešila si ma, ja stále dúfam, že po tom šestonedelí to už bude lepšie, zlomí sa to, bude milovať kočík, jazdu v aute a cez deň spať 3x po 2 hodiny
.
Ako super je, že už skoro neplače a ak áno, viem prečo a plač je kratučký, ale teda cez deň nestíham nič a po večeroch sa robiť nedá, keď to je jediná šanca na spánok, dnes mi tu au-pairkuje muž, tak som dokonca po mesiaci aj čosi žehlila, stihla som si porobiť, dať oprať, vyvešať a dokonca som navarila, ale keď som sama, nestíham ani ň
.
DrowRanger A tak pěkně se tomu období říká...dovolená. Ono se to všechno usadí, ale toho málo času přes den je dlouhodobé. Teď vyžaduje tvou blízkost, později pozornost a zábavu. Potom procházky, hřiště a když jde do školky, jdeš už většinou do práce. ![]()
Zjistila jsem, že dítko nosí plavky velikosti 98/104. Jak moc je má krátké, to u plavek nedokážu posoudit, v pase je má ok. Normálně má velikost 128
Mám mu dát najíst? ![]()
Renusatko ja robím popri krpcovi, občas na úkor spánku, ale dá sa a s mužom žonglujeme s časom ako blázni, aby nám nekolidovali termíny a zároveň jeden mohol malého zabávať na full time :) Zajtra berie ráno behať psa niekam do lesa, dúfam, že mi spraví raňajky, inak budem o hlade, kým sa vrátia :D :D
S tou prací je to tak, že postupně dítě v noci opravdu spalo souvisle čím dál víc, takže časem jsem zvládala pracovat cca 2 hodiny večer a přes den, když bylo hlídání - babičky a víkendy. Je to docela šichta, ale zase člověk tolik nemagoří. Domácí práce tak všelijak, taky postupně toho šlo dělat víc a víc přes den s dítětem v nosítku, na zemi, za zadkem... A část musí zastat manžel v bývalém volném čase.
brrr uplne normalny stav. Deti mam male, ake starsia ma pomer vyska/ vaha presne podla tabuliek a je to to iste.
brrr Já mám teda kluky hodně hubené a spodní prádlo a plavky mají vždycky alespoň o dvě velikosti menší než výšku. Mladší třeba 152 cm a prádlo na 134. Má teda jen 33kg, ale naše doktorka vždycky říká, že jsou v tabulkách pod váhou od malička, takže se nemám stresovat.
continuity Renusatko To byl spíš takový vtípek, u těch plavek člověk ani neponá, že jsou krátké, protože délka nehraje nějakou zásadní roli. Každopádně jsem mu dneska koupila nové, stejně už se mu do nich prý špatně lezlo. ![]()
brrr Ríša ještě plavky nenosí, ale kalhoty, aby nepadaly, nosí vel. 74, vršky 92. Ale tak zkrácená délka je in, tak co ![]()
Pinot Noir ten moj ma vsetky gate okrem gumy uviazane aj snurkou inak by ich stratil. Tie bez snurky uz nekupujem ![]()
eless Moc nechápu, na koho se to šije. Přitom když byl miminko, měla jsem problém koupit polodupačky, ty zas naopak měly všechny úzký a strašně pevný pas.
Mně ty cizí děti často připadají silnější než syn, ne tlustý, ale celkově širší, i v ramenou, mají silnější nohy, ruce, i to vidím na poděděném oblečení, jak je vytahané, že máme spíš žížalu. Těm ostatním to oblečení asi sedí dobře.
Pinot Noir eless tiez nechapem, gate nosi o cislo az dva mensie a ked su mu konecne dobre v pase/zadku, tak uz su kratke. Asi zdedil ten neexistujuci zadok po mne ![]()
dynda Mně se většina dětí třeba na hřištích zdá taky mohutnější než syn, ale na kalhoty velké v pase a nutnost úprav, navlékání gum, šňůrek atd. si stěžuje snad každá máma. Mám docela ráda kalhoty z H&M, které mají zevnitř ty dírkované gumy a knoflíky na zmenšení pasu. Nejpitomější tepláky mám z Tesca, mají šňůrky jenom jako, jsou přišité jen na ozdobu
Nechala jsem se tím několikrát nachytat, fakt mě nenapadlo zkusit za šňůrku zatáhnout. Teď už jsem poučená.
Traky...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.