Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. října 2022 14:53

Zina jinak určitě nemusíš dávat maso malému denně, zvlášť když vy ho nejíte vůbec. Do těch směsí se docela dobře "pašují" luštěniny, třeba červená čočka. Ještě mě napadá mu to servírovat jako "normální" jídlo, hromádku masa, vedle hromádku zeleniny, vedle kuskusaby.si.mohl.vybrat.na.co.ma.chut.

Offline Aranel
6660 příspěvků moje polička 14. října 2022 15:14

Myrtila Taky jsem to teď nedávno slyšela. Evaeva Uši nejsou potřeba, pozná se to samozřejmě podle zubů.

Offline dzizisketa
9009 příspěvků moje polička 14. října 2022 15:25
Reakce na Zina:

Evaeva Já jsem jednou králíka objednala psovi kvůli dietě a přišlo to i s hlavou, no dost jsem na to koukala. A moc jsem nevěděla co s tím, ale zase vyhodit mi to přišlo takový neuctivý, tak nakonec jsem tu hlavu uvařila a dala potkanům, oni s tím pak lítal po kleci a bylo to až strašidelný :D.

A jo, zatím mixuju, ale masa dávám spíš míň, týden jsme byli u tchýně a ona mu chtěla masa dopřát (asi když má ty rodiče blbý vegetariány :-D), jenže pak to nejedl vůbec. Ale na poměry kouknu, třeba je to pořád moc.

​My kupujeme králičí hlavy Bonnie normálně k snídani

A králíky máme od našich, jendoho mám v plánu udělat na státní svátek. Z kostry vývar, maso upeču.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. října 2022 15:41

Aranelno já nebyla ochotná to blíže zkoumat

Offline continuity
43390 příspěvků moje polička 14. října 2022 16:50

Já jsem to dítě z vesnice, králíci se chovali na maso, stejně jako slepice, husi a prasata. 

Zrovna ty malé králíčky jsme si mohli občas půjčit, ale teda ty staré samice jak, nebyly vůbec vymazlene, docela kousaly. Nikdy mi nepřišlo divné to jíst, to mi spíš přijde líto kuřete z velkochovu s podlitinami. 

Děti to nějak zvládají také, běžné nám nosil dědeček živé kapry z rybníka. To je vždy nasranej muž.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. října 2022 16:52

continuity já jsem holka z města, ale na vánoce byl vždycky živý kapr ve vaně:)

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 14. října 2022 17:23

Vždycky na podzim kupujeme králíky z farmy, z hlav je super vývar. Naši mají ovce, 3 stále a jehnata se každý rok na podzim porazí. Holky jsou s tím v pohodě, jak to vidí od mimin tak je to neporazi. Starší měla super hlášku, byla u toho když se jehnata porazela, moje mamka ji chtěla odvést, a ona že ne, že chce koukat jak se z ovečky stane masíčko

Offline Malenge
4850 příspěvků moje polička 14. října 2022 17:25

já jsem holka z města, ale na vesnici jsme měli prarodiče a slepice, holuby, prase, sem tam kozu nebo husy. Bežně jsme se o ne v lete starali, hráli si s malými kralicky a stejně bežně jsme věděli, ze je pak budeme mít k obědu, dědovi jsme pomáhali kůže sušit a pak je prodávali, když byl výkup. Žádné trauma z toho nemam (s výjimkou jednoho retarda řezníka, který to prase fakt nezvládl ). I kluky ucime od mala, co je maso, kde se bere a ze zvíře se musi zabit, abychom mohli jist. Pokud by žili v domnění, ze maso je ten plátek/kus na tacku pod igelitem, což se prý nekdy  někde děje, brala bych to za dost zavaznou výchovnou chybu.

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 14. října 2022 17:29
Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 14. října 2022 18:14

Malenge viktorka_od splavu 

no já jsem dite napůl z ty vesnice a stejně mi to vadí, provozovat to u sebe doma. Proste buď je to kamos nebo jídlo, oboje nejde (a to je moje trauma v těch 6 letech s tím mým zabitym kralikem) a protože vim, ze bych ze zvířat doma měla kamose, nehodlám chovat nic, co by se pak zabíjelo. 
nevysvetlit diteti, kde se bere maso, je samozrejme chyba velká, stejně jako ho nevest k neplýtvání, ale já zvířata na maso doma chovat nechci, byt je to třeba pokrytecký 

Offline Kokoska
35113 příspěvků moje polička 14. října 2022 18:16
Reakce na Evaeva:

měl tu hlavu schovanou v břiše

​neeeeee!

Offline Kokoska
35113 příspěvků moje polička 14. října 2022 18:24

Potrefenáhusa mam to podobne, jen slepic mi nikdy nebylo lito, rozcilovalo me, jak potrusily cely dvur. Babicka mela sestru na vesnici a chovali vsechno mozny, samozrejme jsme jako deti vedely, ze to prase nebo kuzle jednou zabijou, ze snime i tu husu, co ji babicka dostala a chodila do drevniku vykrmovat, ryby co pred Vanoci plavaly v neckach v pradelne nebo bazanta, co visel na svatky na pavlaci. Ale kdyz varim ja, prece jen jsem radsi za ten "anonymni" kus masa.

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 14. října 2022 18:30

Potrefenáhusa tak zabíjet bych je nechtěla/zvládla jen s hodně velkým sebezapřením, to by musel být fakt hlad, ale hospodářský zvířata pro mě kamarádi nejsou, resp. chápu že důvody proč se chovají, jsou užitkové a nebyly-li by, tak se chovat nebudou. štítit/bát se syrovýho masa v jakýmkoliv tvaru mě odnaučila práce v řeznictví, to bylo dobrý maso asi nejblbější byly telecí hlavy sice stažený z kůže ale s očima (modrý oči s dlouhýma blond řasama)

Offline Malenge
4850 příspěvků moje polička 14. října 2022 18:49

Potrefenáhusa úplně chápu, taky bych doma zvířata na maso chovat nechtěla, je to velká starost a nehrozí, ze si jen tak odjedes na delší dovolenou. Kdybychom chtěli klukům koupit kamaráda králíka, tak by rozhodne neskončil v troubě poté, co by dorostl vhodne velikosti, ostatně jednoho takového jsme měli též (konkrétně babička), dožil se asi 10 let, hodně kg a jezdil s námi i třeba na chalupu na dovolenou. Když stářím a vyzranosti skonal, měl pohřeb na zahradě. Ale přijde mi v poradku klidne ten systém u Řasy, dle mého to holkam určitě neuškodí, spis naopak. Děti mají vedet, ze masicko neroste v tescu v chladaku.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 14. října 2022 19:00

Malenge jo, Jasne, mne to u jiných samozrejme nevadí a i takový maso tady občas kupujem 

kamaradi taky chovají kozy, ono to s tema malejma kozlikama ani jinak nejde, ale já doma nechci 

i když kdo ví, co budoucnost prinese, třeba budu za takovou možnost ještě rada 

Offline Pinot Noir
29984 příspěvků moje polička 14. října 2022 19:20

Já teda volím spíš variantu nedělat z těch hospodářských zvířat kamarády, než je nesníst. 

Offline dzizisketa
9009 příspěvků moje polička 14. října 2022 19:23

Já teď teda odbočím od zvířectva a zeptám se na něco, co tu asi pět minut nebylo - zimní boty. Máte tip na nějaké se širokou špičkou, ale s nějakou podrážkou? Úplně barefootova šlupka se mi na zimu neosvědčila a kupovat extra ovčí vložku se mi nechce. Předem díky!

Offline 711990
18327 příspěvků moje polička 14. října 2022 19:27

dzizisketa a ty Pegresy s ovci vlozkou sou blby? Taky jste je meli, ne?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. října 2022 19:37

dzizisketa a co ty nové Keen knotch? Mají i nějaké zimní. A pak jsem viděla nové koel4kids a přišlo mi, že mají vzorek. Mám je v merku pro kluky, ale fyzicky jsem je neviděla.

Offline Malenge
4850 příspěvků moje polička 14. října 2022 20:15

Evaeva ty zimní vypadají dobre. Nevěděla jsem, ze je vůbec dělají. Díky za tip. Keen knotch jsou historicky první keeny, se kterými nejsem spokojena. Přehlídla jsem, ze je to ta nejaka super ekologická kůže  a po par měsících (asi 3/4) jsou na povrchu popraskane, plus se synovi nějak podařilo sedrit podrazku vzadu pod patou. Takže všechny Keen nechávám pro mladšího, většinu z nich pak ještě pošlu dal, ale tyto jsou na odpis. Víckrát je nekoupim.