Evaeva Vyhoda dvojcat, vsichni te litujou a obdivujou, ze vubec zijes, malokdo me verejne odsuzuje jako neschopnou matku :-D. Ale verim, ze na krouzku jsme je dneska museli stvat vsechny. Bylo mi lito mrnavky, chudak musela cvicit sama a ostatni deti s maminkama, ja mela plny ruce prace s jejim brachou :-(.
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir I takovej rozdíl je super! Myslím v přibrání i ochotě sáhnout na něco venku. Jdu ti sem napsat, že já teď vidím po té ergoterapii úplně ohromný progres. Za poslední dva týdny se toho stalo tolik, že až zírám. Z dítěte, který se nikdy neodvážilo na klouzačku, nabídka houpačky v něm vyvolala paniku, prolézt tunelem bylo scifi... je teď jen opatrný, ale přijde mi v normě. Skoro rok nepoužitou utukutu houpačku teď má rád a chodí se tam sám houpat. A milion věcí k tomu včetně řeči (posledního 3/4 roku cca používal přesně dvě slova, žvatlá teda hodně, ale nikam dál se to neposunulo) - za tejden přidal x zvuků zvířat, hop, ne a bum a má ty dětský nesmyslný výrazy pro něco konkrétního, to jsem taky doteď neznala. A taky konečně začal zkoušet nový jídla, to mě potěšilo hodně. Štítí se teda pořád dost, ale včera například snědl celej kus štrůdlu a dneska boloňskou s nokama, toho by se ještě před pár týdny ani nedotknul. Já jsem do syna teda dostala jakžtakž všechno, co bylo potřeba, ale bylo okolo toho strašně stresu, protože sice je ten typ "sním i tebe a kočku", ham (na dlouho jediný slovo) na mě řval třeba 400x denně, ale reálně nesnědl nic, co nebyl banán, jogurt, mlíko, gouda, ovocná kapsička nebo křupky. To ovšem zvládal v enormním množství. Dostat do něj železo bylo náročný, ale ne nemožný a sacharidy jsem naháněla taky taky všemožnýma tyčinkama a křupkama, pečivo a přílohy bylo sprostý slovo. No a teď zvládá fakt leccos, úspěch vývarů jsem vyloženě oslavila, zvládá i guláš s těstovinama a tak.
Moc vám přeju, aby Viki začal jíst pořádný jídlo a věřím tomu, že to nebude trvat dlouho.![]()
![]()
Vari To je fakt, všechny matky dvojčat mají můj obdiv.
My jsme na kroužku taky rušivej element, minule jsem tam šla s tím, že jsme tam naposledy, že tam syna (a ostatní) nebudu trápit a zrovna to zvládal mnohem líp, oproti ostatním dětem radši nehodnotím, ale velkej progres. Co bych tam dělala s dalším dítětem, nedejbože třeba s podobnou náturou opravdu nevím. To bych asi vzdala rovnou.
Len Ja furt doufam, ze si zvykne, navic mala si to tam uziva, nechci ji o to pripravit. Hodne me mrzi, ze s nima nemuzu chodit plavat, mala vodu miluje.
Dneska jsem syna poprve vzala na nejakou organizovanou zabavu pro podobne stare deti (1-3roky). "Gymnastika" to byla. A bylo to hrozne. Od zacatku az skoro do konce tam stal/sedel jako tvrde Y a na ostatni deti koukal jak na obtizny hmyz. Zkusila jsem i odejit do satny. Ze se odvaze. Nektere deti bez matky rvaly, jemu to bylo trochu jedno. Postaval tam stejne. Nakonec jsme si teda hrali trochu spolu a vzal si od pani instruktorky samolepky
. Na hristi, kde byl pak sam uz si samozrejme zase hral. Trochu se desim, ze bude introvert a odpurce vseho kolektivniho jako jsem ja. Doted mam palpitace, kdyz nekdo navrhne treba nejakou hru. Prikladam foto. Asi tak to probihalo ![]()

Len to jsou super zprávy! Moc vám to přeju. A děkuju.
Jos mne to napoprvy (nejen) přijde normální, jsou to fakt mrnata
Jos to je na poprvý fakt normální, mladší to dělá do teď. Prostě se musí rozkousat a pořádně to zanalyzovat ![]()
Lamicka no, víme, nevíme... Byli jsme ve výživové poradně (tam ho teď chci objednat znovu), na endokrinologii, nic zvláštního z krve se nezjistilo. Pak psycholog a neurolog, výsledkem je odhad, že nejí kvůli senzorické přecitlivělosti, takže chodíme na ergoterapii získávat odvahu sahat na nové materiály a neštítit se.
. Nějaký efekt to možná má, za poslední dny asi třikrát zvednul na procházce list, sice jen dvěma prsty, vlastně spíš nehty, a hned ho zase rychle odhodil, ale jako pokrok, no.
jeste mi u vas napadlo ze by vam mozna vedeli pomoct na klinicke logopedii. Resi tam i potize s jidlem zpusobene odchylkami ve vnimani v oblasti ust a obliceje
Evaeva Dneska cely namesti slyselo hysterickej jekot my dcery Neeee, ja nechci susenkuuuu, nechci nechci!!!! Pak to pokracovalo jekotem na parkovisti Neeeee, ja nechciiii jet auteeeeem!!! Kluk byl ukazkovej, ten jecel a nespolupracoval pro zmenu v krouzku
.
Haha, připomnělo mi to starší dceru, která cca ve dvou letech u švagrové mrskla dortem a ječela "já chcu pořádný jídlo!"
Sweet Potato já jsem si zrovna chtěla opět postezovat na náš velmi omezeny slovnik, ale možná je to výhoda?
Ja nechci dort, ja chci maso probehlo na jejich narozeninovy oslave :-D.
mnum tam chodíme, resp. byli jsme zatím jednou, uvidíme.
Pinot Noir aha, to jsem nepostrehla. Tak drzim palce at se to u V. zlepsi.
Jos nic si z toho nedelej, presne tohle delal mensi vnuk. A jeste kazil moralku ostatnim, protoze misto cviceni tam vlezl do nejaky skrinky a vyhrabal z ni veci, takze deti prestaly cvicit a koukaly, co to ma. Ted jsou mu 4, chodi na gymnatlon a moc se mu to libi a cvici s ostatnima.
Potrefenáhusa Kokoska Dekuju, mate pravdu, asi je jeste maly. My mezi lidi samozrejme chodime, ale ciste detskou spolecnost uplne nezna. Ja na ty akce matky s detma vubec nejsem, mozna to ze me i vycitil, ze jsem tam sama jako slon v porcelanu. Priste zkusim hned po zacatku odejit, abych nebyla rusivy element. A sednu si tam nekde v satne s kafem a knizkou.
Jos tak ocividne nejste nejste sami, nekdo uz to vzdal uplne a jen se tam vali:)) U nas melo cviceni opacny vyvoj. Prvni dve hodiny se tam syn kralovsky bavil, vse zvladal, az jsem se divila. Vubec bych tam nemusela byt. Asi ti nemusim psat, ze se to zmenilo, jakmile jsem tam zaplatila hrisne drahy kurz na cele pololeti. Nesmim se od nej hnout, jinak panikari, trenerum tam prekazim, ostatnim rodicum, kteri popijeji kavu a piluji si nehty za sklenenou stenou, slouzim pro pobaveni. Hodinu tam musim motivacne skakat jako zaba, plazit se jako had, zdolavat opici drahu. Jsem z toho uplne vyrizena a dobre mi tak, dvoulety deti nepotrebujou krouzky![]()
Len skvelé správy!
Rostíček dneska před odpoledním spánkem (je nachlazený, tak nechodí do školky) předváděl Šárce říkanky, co se naučil ve školce. A odpoledne čekal na muže s prohlášením "až přijde tatínek z práce, tak mu řeknu všechno nejlepší a že ho mám moc rád. A taky, že má v lednici dortík od tebe maminko" ![]()
dzizisketa tohle je vždycky hrozně boží!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí