Evaeva dzizisketa to hezký, nam lásku vyznávají deti furt, tak je to roztomilý. Ale třeba děda to vůbec nedává, oni mu řeknou ,,dědo můj milovanej,, nalepěj se na něj a on je nějak odbyde, i když je rád, ale vůbec si to neumí užít! Jinak i ta malinká furt říká ,,mám tě moc ráda,, a většinou za to dodá ,,chci abys tady byla furt,, když je to po nějaké naší nepřítomnosti, ona asi bude umetnl pracovat s nějakou manipulaci pak:-D
Vše o těhotenství a dětech
Jos syn byl schopný rozložit hodinu v Sokole
případně jsem po té hodině byla zralá na lázně, jak jsem ho většinu času usměrňovala. Vlastně nechápu, jak jsem to mohla vydržet tolik let. ![]()
Karja no u nás jde spíš o to vzájemné učení básniček
lásku mi syn vyznal jednou - když jsme se vrátili z nemocnice. Jinak milují hlavně různé jídlo a atrakce ![]()
Jos Mam ti popsat, jak u nas probihalo zvykani na uplne prvni krouzek - hudebku?
Prvni lekci jsme prostali v satne (je cela prosklena do ucebny), druhou lekci objevil v odpocivarne mikrovlnku, takze jsme ji prochodili kolem otevrenych dveri do ucebny mezi satnou a mikrovlnkou. Treti lekci jsme stravili stejne, jen asi 2 minuty na zacatku jsme byli i v ucebne. Dalsi lekci jsme byli v ucebne asi 5 minut, dite zarazene koukalo a nedelalo nic. No a kdyz jsem si rekla, ze fakt uz posledni sance, tak patou lekci zvladnul celou mezi detmi a ted uz se i trochu zapojuje
Zato na druhem krouzku, vytvarka + pohyb, tam se chytnul okamzite
Na obou krouzcich jsou teda s detmi i rodice.
To já mám asi opačný problém... náš Viki v 16 měsících sní klidně 250 gramů oběda, zají to banánem a jablkem a pak mi ještě ujídá mého jogurtu za hlasitého pokřiku Hamííí mňamííí. Jí všecko, říká spoustu slov, pořád běhá, ve školce funguje... Ale za posledního půl roku přibral sotva půl kila (na 10,8) a měří jen 78-79 cm. Ta výška mi přijde hodně málo, v okolí jsou všechna mladší mimina včetně holčiček vyšší i mohutnější než on, roste hrozně pomalu :( A to má tatínka velice vysokého a ramenatého. Tak snad to ještě dožene ![]()
JanieB podle childrenbmi.com má BMI 17,3, náš Viktor 13,8. Vždyť ten váš musí být hotový cvalda! ![]()
Pinot Noir Tu webovku jsem nemela poznat, kluk ma 13,6, holka 14
. A Viktor ti pozre nejaky vitaminy nebo je to bez sance?
Pinot Noir jeej to je zaujimave. Starsi ma bmi 14, mladsi 17. Ale len zhruba, jeho uplne presnu vahu teraz neviem, mozno to bude aj viac (u mladsieho samozrejme, starsiemu som asi aj pridala).
Ale teraz pozeram, ze to je nadvaha, no tak to teda prr, v tej kategorii urcite nie je ![]()
Vari jo, dávame mu do pití multivitamín KinderVital od Salus, a železo Floradix od stejného výrobce. Jiné sirupy vždycky odhalil a odmítl, i mikroskopické množství. Tohle prošlo, tak se toho držíme.
Mrakoplas BMI 17 je normální váha, ne?
Pinot Noir tam pisu nadvaha. Ale ked som skusala uberat, tak 16.8 uz je normalna vaha. Zajtra si ho pojdem pekne prevazit a zistim ci dostane "dietu"
(vtip samozrejme. Aj ked jemu by kalorie neuskodilo trochu obmedzit, on by jedol od rana do vecera a oblubuje kaloricke a sladke jedla + ovocie)
U dětí se snad BMI řešit nemá, ne? Posuzují se ty růstové křivky ![]()
JanieB Tonda ma vysokyho tatinka(1.9m) a presto to vypada, ze bude malej. Ve 2 letech mel 83cm, ted ve trech mel 93,5cm. Podle tech predpovidacich grafu bude merit +-175, coz jsem moc necekala:)
711990 A kolik meris ty? My jsme docela mali, tak ten predpoklad ma syn urcite pod 180. A taky neroste (podle me) nejak ukazkove, treba mezi kontrolou v roce a roce a pul vyrostl asi jen 4 cm. Ale ted zas se mi zda, ze roste lip, zmerit se to hade uplne neda. Ale mam v okoli kluka, co je o pul roku starsi a prakticky od zacatku je ten druhy mnohem mensi a roste pomaleji. V Motole byli a vypda to, ze je proste jen drobnejsi.
Rosťa prý bude mít 188! Snad si tuto predikci zvládnu těch patnáct let pamatovat ![]()
Evaeva Jj, vysku si ti moji udrzujou naprosto prumernou u percentilu 50, vahu maji od narozeni pod percentilem 10, takze z tabulky na pomer vyska vaha uz davno vypadli. U kluka to budou navic asi i geny, jeho tata ma skoro dva metry a z urcitejch uhlu je skoro pruhlednej. Jeho metabolismus mu muzu jen zavidet.
711990 já jsem si to samozřejmě taky zkoušela, ale nevím, jak moc se to dá v tomhle věku poznat. Já jsem až do 4. třídy bývalá mezi největšími
Teď to klukům vychází okolo mužovi výšky, ale kdysi jsem použila ten vzorec, že mají 1/2 výšky kluci ve dvou letech, holky v 18m a vycházelo to, že budou vyšší.
Nepopulární názor, ale některým dětem by dieta podle mě rozhodne prospěla (nemluvím o nikom konkrétním tady). To, co jsem viděla na dovoleny u bazénu, byla místama fakt hrůza. A stravování v jídelně večer tomu v 90 % odpovídalo.
MP Meri jojo, ty extrémy jsou docela často vidět.
Jos ja mam 158, takze se neni cemu divit, no:)
dzizisketa panejo!!:)
Evaeva podle toho vzorce ve 2 letech by Tonda nemel ani 1.7m, tak doufam ze to se nevyplni![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí