Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43418 příspěvků moje polička 17. října 2022 22:18

Zuzuli hm, asi potřebujeme novou podlahu. 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 18. října 2022 00:03

Tabea pridaj pol kila farebnej plasteliny...

Offline Pinot Noir
29986 příspěvků moje polička 18. října 2022 08:56

Viktor dosáhl váhy 13 kg a vyrostla mu noha. Naordinovala jsem si radost z úspěchů, byť mikroskopických. 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 18. října 2022 09:04
Offline Karja
44836 příspěvků moje polička 18. října 2022 09:18

Pinot Noir No ale to neni zrovna málo! To bych oslavila víc;-)

Offline Pinot Noir
29986 příspěvků moje polička 18. října 2022 09:22

Karja není to tak málo, ale pořád je to dost podváha, a jak vypadají ty jeho kosti, rostoucí z křupek, to si ani nechci představovat. 

Ale samozřejmě, hlavně že roste i trochu přibírá.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. října 2022 09:22

My byli na tříleté prohlídce. Jako největší problém se ukázala ranní moč, to nešlo po dobrém ani po zlém A pak má to dítě asi nějaký přepínač, chvilku si se sestřičkou normálně povídá, chvilku brečí.

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 18. října 2022 10:30

Evaeva já musela vzít na tříletou i starší, které jsem musela zacpavat pusu aby neodpovidala i za malou segru jinak holky mají ve 3 letech stejnou váhu i vysku:D  

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. října 2022 10:33

rasaNori já chtěla vzít taky oba, starší jde za měsíc, ale prý ne, má očkování a v pěti je víc "úkolů". Mladší teda moc nespolupracoval, ale základ jsme zvládli.

Offline Vari
2225 příspěvků moje polička 18. října 2022 11:20

Pinot Noir Kolik je Viktorovi? Tri?

Ja tuhle koukala na kluka a rikala jsem si, ze ta zebra musi mit snad zlomena, ze neni mozny, aby mu takhle trcela. Jsem si googlila obrazky africkejch deti, jestli vypadaji podobne .

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 18. října 2022 11:28

Pinot Noir mně tady plno věcí uteče... víte, čím to je, že nejí? Jen jestli máte vyloučené potravinové alergie, kamarádů syn jedl jen mandarinky a až v 6 letech se ukázalo, že tam byl problém s vejci, mlékem a ještě něčím. Jak neměl jiné problémy, tak ho nikdo neposlal na testy, ale on se vlastně vyhýbal tomu, po čem mu nebylo dobře.  

Offline Pinot Noir
29986 příspěvků moje polička 18. října 2022 11:43

Vari tři a čtyři měsíce. Měří 97 a váží 13 kg. Není to tragédie, kdyby jakžtakž jedl, tak by to byly fajn rozměry (je to tedy podle tabulek dost podváha, ale já už jsem okoralá po prvním, takže bych byla docela spokojená).

Offline Vari
2225 příspěvků moje polička 18. října 2022 11:49

Pinot Noir Kluk mel na dvoulety prohlidce 89 cm a 10 kg, z tabulek uz vypadnul. V prosinci jdeme na kontrolu do rizikovky, doufala jsem, ze je uz vyradi, ale nevim nevim. 

Offline Pinot Noir
29986 příspěvků moje polička 18. října 2022 12:02

Lamicka no, víme, nevíme... Byli jsme ve výživové poradně (tam ho teď chci objednat znovu), na endokrinologii, nic zvláštního z krve se nezjistilo. Pak psycholog a neurolog, výsledkem je odhad, že nejí kvůli senzorické přecitlivělosti, takže chodíme na ergoterapii získávat odvahu sahat na nové materiály a neštítit se.. Nějaký efekt to možná má, za poslední dny asi třikrát zvednul na procházce list, sice jen dvěma prsty, vlastně spíš nehty, a hned ho zase rychle odhodil, ale jako pokrok, no.

Offline Karja
44836 příspěvků moje polička 18. října 2022 12:19

Malamala má takový ten laringitidovej náběh, chrapot, sípání, ale nekasle. Je na to nějaká možnost lecby, kapky, sirup? Asi ne co? Jako normálně bych ordinovala vincentku, ale zrovna tahle ji nepije;-(.

Offline Karja
44836 příspěvků moje polička 18. října 2022 12:21

Pinot Noir Ty jo, a jak si malej venku hraje? Jakože třeba jezdí na matorce nebo třeba na hřišti na atrakce vleze? Ale třeba písek, klacky, vůbec? Snad se to bude posouvat od listů až ke krajíci chleba;-). 

Offline Pinot Noir
29986 příspěvků moje polička 18. října 2022 12:32

Karja prolízačky, klouzačky jo, klacky a písek ne. On venku nejradši jde. Mně to teda vyhovuje. Peklo je mít venku oba, Ríša chůzi nesnáší a nejradši by dvě hodiny něco hustil do cizích matek na hřišti, zatímco se Viki sklouzne, přeleze můstek a chce jít dál. 

Offline Karja
44836 příspěvků moje polička 18. října 2022 12:41

Pinot Noir Jasný, tohle by mi taky vyhovovalo:-D. My nemáme ve vsi pořádné hřiště a jako nějakou vycházkou, to se člověk tak rozčílí akorát, to holky vůbec nechápou o co mi jde, takže na tohle bych Vikiho teda brala!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. října 2022 12:54

Karja u nás procházky taky moc nefungují, musí být cíl (a kolo). Ještě tak vyloženě výlet, to baví aspoň staršího. Ani takové ty tour de hřiště, co se na sídlišti praktikují dobře jim nevyhovují, trvá jim, než si na hřišti pořádně začnou hrát a nechtějí se hnout. Tuhle si hráli dvě hodiny před barákem v křoví a na provazové pyramidě a nechtěli se hnout, normálně jsem si domů došla udělat kafe a vzít knihu V létě mi to nevadí, horší je zima, to se mi úplně nechce sedět dvě hodiny na jednom hřišti.

Offline Karja
44836 příspěvků moje polička 18. října 2022 12:56

Evaeva To chápu, to je zima no!