Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 23. října 2022 03:15

žluťásek my jsme jako děti měli nějakou svíčku s vyznačenýma dnama. Zapalovali jsme jí vždy, když nám rodiče před spaním četli pohádku. Hrozně jsme si ji oblíbili a pak ji mamka několkk let marně sháněla. Mluvili jsme o ní rok co rok, i když jsme měli i dárečkový a čokoládový kalendář. Takže já bych svíčku zkusila

GChK mockrát děkuju, už jsem se z toho trochu otřepala a věřím, že bude všechno v pořádku a začátekm týdne budeme doma

Online Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 23. října 2022 08:46

MPLee my vám taky přejeme, ať je chlapeček brzo v pořádku a žádný trápení už nemáte

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 23. října 2022 08:54

MPLee jejej, takova komplikace Nastesti to zkontrolovali a vyresi se to a domu si odvezes zdraveho chlapecka Preji hodne zdravi

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 23. října 2022 10:44

My máme z Jysku,  24 rôzne veľkých vreciek a zatiaľ čo vlani už som mala doňho o tomto čase nakúpené,  tento rok nič navyše mám v skrini adventny kadnár schleich vlani kúpený, ale syn rozpráva stále len o tom vreckovom, tak mu to ani nemôžem dať

Offline Sweet Potato
40597 příspěvků moje polička 23. října 2022 11:05

MPLee Bude to dobrý!

S druhou dcerou jsem strávila v porodnici cca měsíc. Nejhorší na tom bylo právě to, že byla druhá. Tatínek je sice nejlepší na světě, ale velké malé jsem chyběla.

Online brrr
12380 příspěvků moje polička 23. října 2022 11:13

letfenixa No a co dát zvířátka do toho vreckového kalendáře?

Offline Sweet Potato
40597 příspěvků moje polička 23. října 2022 11:21
Reakce na brrr:

Karja Mi se kdysi dávno podařilo náhodně koupit filcový kapsář ve tvaru Mikuláše/Santy, který měl na těle 24 kapsiček. Ty byly tak malinké, že se tam vlezl jeden gumový medvídek, nebo dvě lentilky. Jak byli tehda kluci nadšení! Jo, to už je hodně dávno

​Máme Mikuláše a soba, minikapsičky. A bez nich by to nešlo. Mikuláše budeme letos věšet už po sedmnácté!

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 23. října 2022 12:19

brrr keď ten obal je súčasť farmy, ked ich vyberiem, myslienka sa stratí 

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 23. října 2022 12:44

Nase sedmnactka a ctrnactletak oceni uz jen cokoladove bonbony. Mam jeden kalendar, ktery mi sila mama, druhy textilni jsem dokupovala. A vyzaduji ho porad. Ale kdyz byli malinci, tak jsem jim tam davala treba detske tetovani. Jen ho pak uz moc nebylo kam obtiskavat, kdyz meli kazdy den jedno.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2022 13:02

Sweet Potato měsíc je pro to starší dítě asi opravdu dlouho. Já byla podruhé deset dní a starší vůbec nevypadal, že bych mu chyběla, ale když jsem se vrátila, tak ve dveřích spustil křik, aby mi to "vrátil". Já sama jsem takhle byla bez mámy asi ve třech letech. Nejhorší na tom prý bylo, že jsem musela do jeslí, kde se mi moc nelíbilo, protože tam byly samá "mimina" a program pro ně.

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 23. října 2022 13:12

žluťásek Evaeva Anema Ten dřevěný (poslední) betlém dostaly děti od mojí mámy k Mikuláši asi dva roky zpátky. Je fakt moc hezký, každý den rozbalovali jeden na střídačku a rok na to znovu.  Dala jsem za kolem četinu, za ni jen tak lehce prosvítat svítící řetěz a je to opravdu krásná dekorace. 

Karja Já dělala adventní sama loni, koupila jsem normálně papírový sáčky a v nějakém levném obchodě typu Flying Tiger nálepky 1-24, asi za dvacku. Plus můžeš přidat nějaké vánoční nálepky, popřípadě pomalovat, pokud hýříš časem. :-) 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 23. října 2022 13:18

Sweet Potato děkuju, já věřím, že to nakonec snad fakt bude nějaká blbost. Jeho vyřeší tady, já si pak dám kolečko po doktorech bude klid. Měsíc je teda opravdu dlouho. Jste dobré, že jste to zvládli. Mě teda teď řekli, že vlastně já klidně můžu ven, ale asi se mi nechce malé motat hlavu tím, že máma na chvilku přijde a pak zase zmizí. Ale kdyby to mělo být nějak na dlouho, tak i to je varianta, chodit na dopo/odpoledne pryč za ní.  

Offline Karja
44838 příspěvků moje polička 23. října 2022 13:19

Garfie No, nakonec jsem to promyslela a asi nejméně časově a financne náročné bude hodinu poladit ten stroj a 48 pytlíku uz pak nějak obsiju:-D. Zatím jsem něco prolétla na netu a nic moc se mi nelíbilo. Nebo ještě třeba na něco narážím časem, s vyplněna nemám problém, ono holky fakt mají rádi ty blbosti a dost jich už mám různe doma:-D. Jako kdyby chtěly nějakou stavebnici tak to mi přijde prima jim to tam rozházet, ale o to moc nestojí;-)

Offline Karja
44838 příspěvků moje polička 23. října 2022 13:21

MPLee Teď bych ty odchody taky spíš neřešila, myslím, že pak bys byla v jednom letu, chvátala na kojeni a tak, a že by to nebylo dobrý pro nikoho. Uvidíš snad půjdete příští týden domu a nebude to žádná strašlivá doba;-) 

Offline žluťásek
8871 příspěvků moje polička 23. října 2022 13:21

Garfie ten dřevěný k domalovani, placatý? Mně se ty výřezy z překližky moc nelíbí a ještě mám trochu problém s postavičkami co mají být dospělí, ale vypadají jako děti

Ale trochu jsem zvažovala koupit různý velikosti peg dolls a vyrábět si to sami, každej den jednu. 

Já jsem takhle jako malá udělala strašně ošklivej betlémek na keramice, jednotlivý figurky a rodinu ve stáji, je fakt děsnej, ale je to super tradice, mamka ho staví každej rok

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 23. října 2022 13:25

žluťásek Ne, ten druhý, s figurkami. Já napsala dřevěný, protože má ten dřevěný domek. :-) Ale figurky jsou z nějaké sádry nebo něčeho takového. 

Já mám teda doma betlémů hromadu, jeden moc hezký papírový, pak různé dárky od kamarádek, dřevěný, keramický, taky z olivového dřeva přímo z Betléma, ty mám dva...no koukám, že bych si možná mohla založit sbírku!

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 23. října 2022 14:10

Garfie toho dodnes lituju, ze jsem si z Betlema nedovezla betlem :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2022 15:10

MPLee já jsem to scházení se se synem taky nakonec zavrhla. Jestli tam máš být týden třeba. Zkoušeli jsme videohovor, ale to nějak moc nepobíral v těch dvou letech. Ale tu možnost odejít jsem využívala pro sebe, po kojení jsem na chvilku utekla třeba na dort nebo prostě jen ven.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2022 15:13

žluťásek já včera našla tenhle Přijde mi tak akorát dětský a zároveň dospělý

Online Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 23. října 2022 15:20

Krásný betlémy maj v takovejch těch dobrocinnejch fairtraidovejch obchodech, mám třeba malinkej peruanskej v krabičce od sirek, místo ovcí lama