Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 24. října 2022 08:55
Reakce na MPLee:

Tak jsem nam rano v pododnici zabalila, ze odchazime. Maly stihnul pribrat, ja se tentokrat citim dobre... Takze behem hodiny ho prevezli misto domu na JIP - i u nej se projevila nizka hladina trombocytu, ale mnohem vyrazneji nez u me. Samozrejme od te doby jen rvu, je mi lito jeho, je mi lito dcery, kterou neuvidim a vubec. Vim ze jsou vyrazne vetsi tragedie, jemu snad nic vazneho neni, ale kdo chce videt svoje novorozene na JIPu, žejo  Ještě se všema těma hormonama nedokážu zůstat racionální. 

​Chtěla bych tě trochu uklidnit (možná už jdu pozdě). Já i celá jedna moje příbuzenská větev máme poměrně vzácnou formu hereditární trombocytopenie způsobenou poruchou tvorby v kostní dřeni. Já mám hodnoty celoživotně pod hranicí, která se udává jako vůbec nutná k přežití a o každýho doktora, kterej se na to koukne, se pokouší v první chvíli infarkt. 

Syn to zdědil také, po porodu ho kontrolovali a nakonec to bylo na hraně, nemuseli jsme to nijak řešit, jen ho chtěli sledovat později v dětství na hematologii (což jsem odmítla, ale to je jiná písnička). 

Určitě je to teď nápor na psychiku, ale není to nijak tragická porucha, dá se s tím krásně žít a vy máte navíc slušnou šanci, že i tobě, i jemu se hodnoty postupně srovnají (jestli máte tu formu, kterou myslím, tj. to, co se vyvine v těhotenství a může tím chvíli trpět i dítě). Přeju, ať jste brzy doma!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 24. října 2022 09:05

Kalendář mám obyč pytlíkovej, ale krásnej, barevně mám svátky a významné dny. Ale našila jsem tehdy ty vrecka dost malý a trochu mě to rozčiluje, že fakt musím vybírat, co do toho dát, aby se to vešlo. Na letošek už mám shromážděnou hromadu tipů a dost toho mám i nakoupeno, musím to přepočítat, abych nepřestřelila

Chtěla jsem o tom udělat video na IG, myslela jsem tak v půlce listopadu, ale koukám, že už nakupujete, tak už je to možná skoro aktuální teď

Online Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 24. října 2022 09:19

MP Meri ten je krasnej! 
Ne, ze mě na to taky zinfluencujete, mne to naše dite na to přijde ještě malý! 

Online Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 24. října 2022 09:21

Potrefenáhusa mě nedostanou! 

Online Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 24. října 2022 09:27

Pinot Noir mě asi jo, ale letos ještě ne!!!

Offline Mulen
5038 příspěvků moje polička 24. října 2022 09:44

Máte někdo zkušenost se sedmou nemocí? Dcera měla minulou neděli oslavu a ve středu mi psala maminka jednoho chlapečka co tam byl, že to má. Horečku měl už v pondělí .

No a Julinka má horečku od sobotní noci plus si ztěžuje, že ji bolí v krku. To asi bude ono že jo :( Ta vyrážka se objevuje později?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2022 09:48

Mulen máme:) Je to ono. Po pár dnech odezní horečka a objeví se pupínky, můžou být v puse, okolo ní a pak na rukách a chodidlech. Může to být i dost nepříjemné:( Do týdne od první teploty by měla být v pořádku. Jo a můžou to chytit i dospělí. Tak ať jí to moc netrápí

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 24. října 2022 10:04

Mulen hele muze to bejt cokoliv, Tonda mel jen horecku a trochu blbe jedl, ja mela v krku jak pri angine, do 3 dnu to odeznelo a pak zacly bolestivy bolaky na rukach, to bylo cca do tydne taky pryc. Kdyz budete mit stesti, treba se obejde bez vyrazky. Jinak na to vicemene nic moc nepomaha:(

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 24. října 2022 10:11

MP Meri moc děkuju, zatím si všichni myslí, že je to jen ta těhotenská forma. Nikdy dřív jsem na to netrpěla a objevilo se to až ke konci těhotenství. Dneska se posílali vzorky do hematologického ústavu, tak uvidíme. Malý naštěstí žádné projevy nemá, dostal protilátky a hodnoty mu mírnem stoupají. Jen teda aby nás pustili, tak musí mít 150 000 a zatím jsme na 40. O něj se teď ani tak nebojím, vypadá spokojený a v pořádku. Snad se potvrdí ta předpokládaná forma a bude vyřešeno. Ale dost mě drásá ta dcera doma, která už prý dost fňuká a hledá mě

Offline Mulen
5038 příspěvků moje polička 24. října 2022 10:12

Evaeva Díky

711990 no doufám pořád, že to není ono (včera navíc lehla z té oslavy ještě jedna holčička, ta má zase teplotu a zvrací)

A měla jet na prázdniny k našim

Offline Karja
44838 příspěvků moje polička 24. října 2022 10:12

MP Meri Jo, přesně takhle si to představuju. Mám na to měsíc, to bych mohla dát:-D jakmile ten stroj vyndám zpoza skříně, tak se v podstatě přiblížím k výsledku o 80procent:-D-D

Online Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 24. října 2022 10:13

Viktor dnes po dvou měsících pravidelného cestování metrem pronesl "ítu nátu" - výstup nástup.

Nejdou ty pokroky zrovna rychle.

711990 co vy a logopedie vlastně?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. října 2022 10:15

Mulen nasi mali minuly tyzden. Jeden den teplota, mladsi sa na druhy a treti den mierne vyhadzal. Starsi mal len zvysenu teplotu jeden den a potom uz nic. Drzala som ho doma tyzden ci sa daco neobjavi ale nevyhadzal sa vobec. Tak zelam slaby priebeh aj u vas. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2022 10:24

MPLee to je mi teda líto, že to dcera takhle nese.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 24. října 2022 10:28

MPLee 150 mi přijde dost přísné, já mívám kolem 3-20, dost mi to kolísá, v těhotenství mi to paradoxně v obou případech spis stoupá. Minule jsem šla rodit asi se 48 a byl to důvod k oslavě. Teď mám myslím 50 a hematolog skoro bouchá šampáňo.

Mam zrovna po ruce propouštěci zprávu z porodnice, tak jsem se ti podívala ... syn po narození 96 z pupecnikove krve, 3. den při propouštění 106 a pustili nás úplně bez řečí, jen s tím doporučením sledování. 

Tak snad se u vás taky umoudří

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 24. října 2022 10:39

Pinot Noir vystup a nastup je bozi:D Tonda se rozmluvil skvele, uz dokonce i recituje basnicky, rika rozvity vety. Bohuzel teda srozumitelnost s rozvojem vetny stavby dramaticky klesla, uz mu hrozne casto nerozumim ani jaLogopedka byla moc mila, Tonda uplne ukazkove spolupracoval, byla jsem z nej unesena, 30 minut fakt delal to co mu rekla! Ale vysledek z toho neni zadnej. Vsechno delame spravne, zadny problemy s pusou, svalama atd nema, ale dokud nebude schopnej delat ty cviceni na vyslovnost, mame smulu. Objednat se mame za pul roku...

Online letfenixa
10923 příspěvků moje polička 24. října 2022 10:39

Syn mal dnes kontrolu na ORL, od cca stredy je akože zdravý, ale stále huhne.  Tak že ma škaredú nosnú mandlu,  očividne nesucu znaky zápalu. Chcela som, aby išiel od zajtra na 3 dní do škôlky,  potom sú prázdniny plus bude doma, lebo 7.11. ide na odbery na alergologiu. Ja som chorá, oddnes na PN. A teraz neviem, či ho do tej škôlky dať alebo nie, lebo určite znova ochorie

Offline notna
9487 příspěvků moje polička 24. října 2022 10:40
Reakce na Evaeva:

Dneska děti ve školce dostávaly katalog do Sparkysu

​Když chodila dcera do školky, tak je taky rozdávali. Byla jsem jediná matka, která proti tomu protestovala. Všichni ostatní to přivítali. A že jsem se fakt snažila najít spoluodpůrce. prý si děti aspoň vyberou, co chtějí na Vánoce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2022 11:42

notna fakt? Já žádné akce podnikat nebudu, moc mě to netrápí, kluci moc komerční nejsou. Já si ho prolistovala, kdyby mě něco zaujalo, a ani ťuk Ale kdyby někdo z rodičů protestoval, určitě se přidám.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2022 11:45

letfenixa no na tři dny se to asi moc nevyplatí, pokud ti není tak blbě, že bys to uvítala.

A na tom orl to vyhodnotili jako, že je zdravý? Takže je to chronický zánět?