Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 24. října 2022 14:10

Potrefenáhusa Synovec nemluvil do 3 let skoro vubec a pak se znicehonic rozjel. Byl k nezastaveni a byla to hrozna legrace.   

Offline Vari
2225 příspěvků moje polička 24. října 2022 14:18

Potrefenáhusa Ja bych se tim zatim netrapila, holka pusu nezastavi a mluvi uz fakt hezky, kluk nemluvi skoro vubec. Zato na odrazedle je nezastavitelnej, tuhle s tatinkem objeli celou vesnici, ja se za tu dobu s malou dostala na konec ulice, pac ta musela okomentovat kazdej sutr, kytku... Do tri let bych to fakt neresila.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 24. října 2022 14:19

Lamicka já o tom nepochybuju, ale uleví se mi teda asi až zpětně 

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 24. října 2022 14:20

Potrefenáhusa jo, to je mi jasný

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 24. října 2022 14:21

Vari ono to ani nijak řešit nejde 

na odrazedle ujede tak 20 metru a slejza

ona teda komentuje porad, ale tema 5 slovama ...

Offline Mulen
5040 příspěvků moje polička 24. října 2022 14:22

Mrakoplas Díky. Snad to bude mírné když už. Mrzí mě to hlavně kvůli prázdninám. A na čtvrtek jsem měla naplánovaný výlet do Prahy

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. října 2022 15:00

Mulen chapem, tie pokazene plany cloveka na tom mrzia hodne. 

Nasi maju v lekarni odlozenu tu fluenz tetra, no mozu si ju dat najskor 2 tyzdne po viroze. Asi tam bude lezat do jari, neviem v akom vesmire by dokazali byt dva tyzdne zdravi . Teraz ja hrozne kaslem, cakam kedy to chytia oni. 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 24. října 2022 15:07

Evaeva ako uľavilo? Je naozaj menej chorý?

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 24. října 2022 15:14

Hele, je běžný ptát se "kde jste rodila"? Já nějak nevím, co na to mám odpovídat, většinou z toho nějak vybruslím, že řeknu, že kde se malej narodil, ale to vede k dalším otázkám. Dneska jsem byla nějak utahaná, tak jsem řekla, že nikde, no ale to taky moc nevedlo k ukončení debaty na daný téma :D.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. října 2022 15:21
Reakce na notna:

​Když chodila dcera do školky, tak je taky rozdávali. Byla jsem jediná matka, která proti tomu protestovala. Všichni ostatní to přivítali. A že jsem se fakt snažila najít spoluodpůrce. prý si děti aspoň vyberou, co chtějí na Vánoce.

​A co ti přišlo na katalogu hraček závadnýho? Za nás chodil katalog knih.

Offline Tabea
8201 příspěvků moje polička 24. října 2022 15:22

Zina myslíš, že je to nenapadnej způsob jak si potvrdit, že malej je adoptovanej?

Asi parkrat na to přišla řeč. Spis ve stylu jak kdo byl s kterou porodnicí spokojenej...

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 24. října 2022 15:23

Zina není, zvlášť, když je dítě už tak velký. u novorozence by se podobná otázka tolerovat dala, čerstvý zážitky a čerstvý téma :) ale matky ročního dítěte bych se teda neptala

ale bude to jak píše Tabea, jsou zvědavý a žinýrujou se zeptat napřímo

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 24. října 2022 15:25

Kan do školky? Nutit dětem milion zbytečných krámů, o jejichž existenci by jinak neměly ani tušení? Mne to přijde minimalne neetický a vadilo by mi to hodně 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 24. října 2022 15:26

Zina mne to zas tak divny nepřijde v těch prvních letech, asi něco jako zážitky z vojny? Ale taky bych nechtěla komukoliv cokoliv vykládat na potkání 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. října 2022 15:27

Potrefenáhusa Aha, tak nás nikdo nenutil. Nákup pohádkových knížek byl dobrovlný.

Offline Malenge
4850 příspěvků moje polička 24. října 2022 15:27

Zina otázka je, kdo a kde se takhle ptá. Pokud jiná matka např. na pískovišti, tak si myslím, že ok, pak je to klasickej small talk typu: a kolik měsíců je tomu vašemu? To jsem párkrát zažila, většinou to vede k porovnávání zážitků, vybavení, doktorů, nic závadného. Záleží na tobě, jak na to chceš odpovídat. Pokud to má být někdo jiný, zvědavá sousedka, kolega, tak to je dost zvláštní, ale někteří lidi jsou v konverzaci takoví neohrabaní. Nějaká obecní drbna, která pátrá po detailech adopce, je úplně jiný level, tam jedině poslat do daleka. Ale to asi odhadneš, kdo a z jakých pohnutek se ptá.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 24. října 2022 15:28

Kan asi si to neumis představit, o co jde? 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 24. října 2022 15:40

Tabea + moora To se ptají úplně cizí lidi a asi fakt small talk, protože malej zas úplně nevypadá, že by nemohl bejt můj, a když jdeme s mužem, tak to je vždycky "celej tatínek". Sousedi se ptát nemusejí, těm je jasný, že když jsem tu pořád chodila jen s psama a najednou jede v kočáru roční dítě, že otázka na porodnici asi nebude úplně na místě :-D.

A jako není to pro mě nijak citlivý téma, a když je někdo sympatickej, to nijak záasadně netajím a zodpovím případný dotazy, protože s adopcí většina lidí nemá přímou zkušenost, koluje o tom spousta nesmyslů, ale přesně to nechci každýmu vykládat na potkání, proto mi to jako výkopová otázka úplně nevyhovuje.

Edit: Cizí lidi na pískovišti.

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. října 2022 15:49

Zina Na piskovisti mi to prijde jako normalni otazka. Asi jako chodi/mluvi? Ja sama jsem se asi zadne matky na nic podobneho neptala, ale to spis proto, ze se nejradsi s zadnou cizi nebavim  

Offline Vari
2225 příspěvků moje polička 24. října 2022 15:55

Zina Ja bych v tom taky videla jen pokus o small talk, u tech malejch deti neni zase tolik temat, na ktery by clovek mohl privezt rec. Obcas se me na to taky nekdo zeptal.