Potrefenáhusa Mozna to bude kvuli mestske casti, jak pises. Treba se tam uvadi jako misto narozeni konkretni mestska cast, u nas ve meste jsou tri porodnice. V unoru si to poradne prohlidnu.
Vše o těhotenství a dětech
To bych chápala leda kvůli matrice, jako když maj lidi narozený v Praze v občance uvedený i číslo Prahy tý který porodnice
SunEclipse kamaradka porodila v autě někde cestou od rybnika a dite má jako místo narozeni stejně uvedenou Prahu 8, protože je odvezla sanitka na Bulovku, tak nevim, jestli se clovek smí narodit v miste bez tady těch oficialit ![]()
tak nevim, jestli se clovek smí narodit v miste bez tady těch oficialit ![]()
Známa takhle porodila doma ve vane (neplánovaně, šla si dat sprchu na uvolnění) a těšili se, ze bude mít jejich vesnice zase jednou opravdového rodáka. Ovšem omyl, placenta vyšla až po převozu do porodnice, takže porod dokončen tam a v rodném listě má synek nudné okresní město... :)
eM Muž se narodil omylem na vsi u babičky (ztratila se sanitka, atd...long story) a má tu vesnici normálně v občance.
Karja Hele, to by pak přišly další dotazy, bych musela říct že jsme upadla na začátku těhotenství do bezvědomí a probudla se až s dítětem. Nebo že jsme byla imrvére pod vlivem a nic si z toho nepamatuju :D
Zina Jj no to by mě jen tak napadlo, když se jako fakt nechceš bavit.
Zina Ale ono je asi dobrý říct, že se o tomhle zrovna nechceš bavit:-D:-D
Tabea netrénujeme. Mám tedy v diáři pořád založenou žádanku na logopedii, kterou jsme obdržely na pětileté prohlídce, tehdy dcera neuměla R. Naučila se ho ale hned další týden ve školce a umí ho fakt pěkně. Tak možná, že zkusím někam zavolat, ale mám pocit, že v pěti má na Ř čas.
Karja No jasně, to zas není nic, že bych z toho nespala. Jenom mi to přijde takovej divnej dotaz, hlavně když na nic nenavazuje a je první, kterej padne.
Jo, a máme novinku od víkendu, malej začal vyvíjet snahu o mluvení, respektive o pojmenovávání. Akorát u těch nových věcí mu nějak nejdou souhlásky, takže moc nepoznáme, co říká, když na to neukazuje. Pes je e, bota je oa, zajíc je ají, myšky jsou ii. Pokládá nám i samohláskový otázky (eeá?), ale ty zatím nejsme schopní rozklíčovat!
Mně tyto reklamní sdělení přes děti hrozně derou. Jedna škola ty katalogy knížek posílala, nejlíp když domů přišlo rozhodnuté dítě, co by všechno chtělo. To přesně chce člověk řešit po 10 hodinách v práci.
Škola podle mě není platforma pro to, aby se šlo já besedu s paní spisovatelkou s možností s knížku pak koupit. To už je skoro jak prodejní akce s hrnci.
Že to dílko bylo strašný, nemusím asi zmiňovat.
Nová škola to vůbec nedělá, dokonce nechávali dělat nějaké školní oblečení s potiskem a přišlo to emailem jen na rodiče, děti o tom pořádně ani nevěděly.
My teda měli dobrej výběr, už si to tak nepamatuji, ale něco jako U nás na statku a U nás na dvoře, mělo dost úspěch. A ještě velký omalovánky. Já za ty pohádky a říkadla byla ráda, koho by bavilo číst pořád dokola Kam karkulko, malá kam. A nekupovala jsem všechno a pokaždé, to vůbec.
Zina kde je táta?
Kan chodim lesem sem a tam. -A co mas v tom kosicku? - Babovku a kyticku! ![]()
Jo, a máme novinku od víkendu, malej začal vyvíjet snahu o mluvení, respektive o pojmenovávání. Akorát u těch nových věcí mu nějak nejdou souhlásky, takže moc nepoznáme, co říká, když na to neukazuje. Pes je e, bota je oa, zajíc je ají, myšky jsou ii. Pokládá nám i samohláskový otázky (eeá?), ale ty zatím nejsme schopní rozklíčovat!
To bys mohla poznat, co znamená "ooiá aaa"
. Takto mluvil syn ve třech letech. Teď vyhrává debatní soutěže, tak buď v klidu.
Zina můj starší syn kladl otázku To je? To by to eá taky mohlo být:) Chtěl prostě doplnit tu větu, co jsme říkali jemu třeba To je pes. Je teda šikovný ![]()
Jako zahajovací otázka je to teda divné, že bych na někoho hned vypálila Kde jste rodila?![]()
Kokoska No.![]()
Zina Jo to víš že je to divný, takhle z čistajasna:D Já se s cizima matkama docela i bavím a jako tohle nikdy nepadlo:-D. mozna když byly v pokročilém stádiu těhotenství a to většinou kvůli tomu, že my máme docela velkej dojezd do porodnic, takže většinou v tomto kontextu:-D
Zina tyjo to je sikovnej!!! Souhlasky chybej Tondovi i tedka![]()
Evaeva jee, To je? Jsem úplně zapomněla, to používal syn taky, dlouho.
Teď má fázi proč, už je dost dlouhá a velmi intenzivní, někdy jsou to absolutně nesmyslný otázky nebo je to série deseti dotazů za sebou, co na sebe navazují. Obvykle mi to přijde zábavný, ale někdy toho už mám plný zuby.
Zuby? Proč plný? Co jsi řekla? Proč se to říká? Po krk? Proč po krk?
žluťásek fáze A proč? u nás nastoupila prakticky hned po To je? A trvá do teď, tj. 3 roky, teď už navíc dvojmo
Až poslední dobou mám pocit, že syna fakt zajímá odpověď a ptá se i jinak.
žluťásek To mají holky taky, ta starší se to teda naučila od té menší. Já většinou odpovídám jak to je, mně nevadí mluvit, ale dost často neznám odpověď:-D. Nejhorší je, že já někdy řeknu úplnou kravinu třeba a jen jednou a teď to třeba moje dcera opakovala asi po měsíci a dost podrobne jak to bylo:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí