Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 24. října 2022 22:39

Učitelky chválily Ríšu, že dobře maluje a že se zlepšuje, že jeho obrázky mají hlavu a patu. Tak nejspíš se mi to jen nezdá, že to má hezké. Musím říct, že se to dobře poslouchá. . Lodě má už vymazlené, ale i ty povinné školkové kresby jsou fajn (z výletu na Říp). 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. října 2022 22:40

Zina napadlo mi jedine "která"?

To detske zvatlanie je super, ja to milujem. Trojročný ma problem s dlhsimi slovami, velmi sa mi paci "Etelička" (elektricka), koboležka (tam je to jasne), koniuačka (korytnačka), koprnelec (kotrmelec) :) 

Offline Karja
44839 příspěvků moje polička 24. října 2022 22:44

Pinot Noir No ten Říp je vážně moc hezkej! 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. října 2022 22:45

Pinot Noir wow to je super! Je sikovny. Nas sa zasekol na hlavonozcoch, ale uspesne sa nam (mnozne cislo je schvalne) dari posuvat vpred. Ovsem z jeho pokusu o hrusku sme radsej spravili ponorku :)

Offline Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 24. října 2022 22:45

Jo a děkuju žluťásek za někdejší tip na puzzle mapy světa a Evropy. Svět je pro něj ještě těžký, ten jsme zvládli zatím jen jednou, ale Evropu jel už několikrát a je to super, jak už ty země pozná, i když neumí vůbec číst. Vždycky mě baví, když se k tomu skládání přimotá nějaký chytrý strejda nebo děda a komentují to stylem "Jadran, ten nemůžeš cpát tak moc na východ" a "ježiš Polsko, to nemůžeš dávat sem" - chtěla bych je vidět, kdyby jim někdo smazal ty názvy zemí, jestli by to poskládali dřív než on.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 24. října 2022 22:46

Pinot Noir maluje paradne  asi po mamince? Ty halloweensky kaminky byly moc pekny

Offline Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 24. října 2022 22:47

Mrakoplas parádní Yellow Submarine náhodou.

Offline žluťásek
8871 příspěvků moje polička 24. října 2022 22:49

Karja jo já mu to taky obvykle všechno zodpovím. Jen někdy už toho mám dost, tak to pak nasadim strategii Potrefenáhusa a říkám, že nevím. (dodám teda, že si to můžeme pak doma najít v encyklopedii, ale většinou to odplyne v zapomnění

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2022 22:52

Karja když se fakt ptá, tak mi taky nevadí odpovídat. Ale do teď to byly hlavně takové výplňové otázky, aby řeč nestála nebo co. Třeba Co je dneska za den? Úterý. A proč? A to je ještě ta lepší. Pro slepičí kvoč! řekl mladší učitelce už loni

Offline žluťásek
8871 příspěvků moje polička 24. října 2022 22:55

Pinot Noir ty puzzle mapy jsou moc povedený, Evropa mě i syna taky baví víc.

Ve školce u nás taky kreslí a vyrábí skvělé věci. Akorát my jsme zas nemocný a trčíme doma vymyslela jsem ve spolupráci s paní učitelkou pro jejich třídu venkovní halloweenskou bojovku a místo toho si asi pustíme doma Netflix. Je mi to fakt líto, letos mi přijde, že už konečně dozrál do fáze, kdy tam chodí rád a baví ho to tam. 

Offline dzizisketa
9009 příspěvků moje polička 24. října 2022 23:26

Pinot Noir 

Říp je perfektní.

Nám učitelky říkaly, že všechny výkresy dostanou děti domů na konci školního roku, ale že kdybychom o nějaký moc stáli, dají nám ho hned. Ještě jsem tu touhu nepocítila

Offline Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 24. října 2022 23:46

dzizisketa složku za první rok ve školce mám schovanou, ale ta díla teda ... no . Jenom naše rodina E. T. Mimozemšťanů mi připadala vtipná, tu máme pověšenou na zdi. Ríša dlouho nemaloval vůbec, pak dlouho hrozně, hlavonožce vynechal, myslela jsem, že na kreslení nikdy nebude. 

Offline Catherinne
10878 příspěvků moje polička 24. října 2022 23:48

Pinot Noir geniální na tom Řípu je to bahno, protože to je tam furt! Maluje úžasně 

Offline Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 24. října 2022 23:48

dzizisketa ale obrázek od Rosti jsem viděla a byl moc hezký, Viki jenom čmárá a drží to jak vidle, Rosťa je o X levelů dál.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2022 23:54

Pinot Noir syn hlavonožce taky vynechal, nakreslil tak dva, ale jinak kreslil hodně. Ale hrozně dlouho kreslil tak, že různě pokrýval papír v plochách a dodnes hodně kreslí abstraktní obrazy třeba si vyžádá pravítko trojúhelník, ten obreslí, něco dodělá,... Obrázek s názvem Bříško boha je u nás legendární První konkrétní věc nakreslil třeba skoro ve čtyřech letech, v konkrétní kresbě je zhruba ve fázi toho Ríšova spolku E.T. Mladší naopak kreslí málo, jen čárá, ale pak mi třeba řekne, že to je cesta do zoo, tady je tunel a tady parkoviště. dzizisketa 

Offline Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 25. října 2022 00:14

Evaeva Bříško boha. Tuším velký talent! 

Ríša zase teprve nedávno začal používat barvy. U těch školkových výtvorů ano, tam musel , ale doma jen černou. I jsem tu sháněla ty osvědčené černé fixy, to byla fakt neuvěřitelná spotřeba! Pak měl období, kdy na barvě nezáleželo, ale celý složitý obraz byl namalovaný jen jednou barvou. Vícebarevné obrázky jsou vlastně novinka.

A teda ještě jednou děkuju žluťásek (aspoň myslím) za tip na fixy IKEA - vydrží dost dlouho a jsou super na vybarvování. Dělají tlustou čáru, pěkně sytou, na vyplnění plochy fakt dobré. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. října 2022 00:20

Pinot Noir rozhodně!

Barvy nepoužívá mladší, čára je většinou černá, občas modrá nebo červená. Nevybavuje vůbec, ani svoje věci ani omalovánky. Občas chce něco namalovat po mě, třeba míchačku, pak přidá tři svoje čáry a je hotovo.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. října 2022 00:50

Pinot Noir mozno Viki rychlo poskoci. Mladsi doteraz absolutne odmietal kreslit, vyfarbovat, jedine co zobral na milost  boli fukacie farby. Pred casom este pridal bludiska, jedine kvoli nim bol ochotny zobrat farbicku do ruky. A dnes si vyziadal vytlacit vymalovanku monstertrucku a vymaloval ju lepsie ako starsi. 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 25. října 2022 00:55

Naše tuhle nakreslila docela hustej vlak (snad vám to nebude připadat moc jako cmaranice, má to vagóny a na dotaz dokreslila koleje)

Offline Garfie
28602 příspěvků moje polička 25. října 2022 01:02

Kan Já teda nesnášela i ty knižní katalogy. Dítě se tam vždycky upnulo na nějakou blbinu typu "Dobrodružství v Minecraftu" nebo tak něco, nejlíp za šest stovek...