Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Miru
16846 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 15:59

...tak jinak - 

pokud dítě trpí často na rýmy, kašle, angíny, prostě bych to zkusila vysadit. Nic to nestojí. Ale chápu, že mléčné výrobky jsou rychlé/snadné jídlo...

Doporučuje se to vysadit i v případech, kdy má někdo potíže s pletí, gynek. výtoky, atp.

A jasné, každý jedinec je jiný - někdo se může cpát jogurty, sýry, kakaem jak zjednanej a nic a jiný to prostě nesnese. 

A i když to někdo nejí vůbec a přesto má například problémy s imunitou, tak je to prostě oslabený organismus, na dráze určitého orgánu. A to se dá vyladit, srovnat.

Doufám, že už se nedočkám reakcí, jakože píšu bludy.

(Já se tady taky některým příspěvkům nevysmívám, že to jsou nesmysly.)

Na internetu je možno dohledat.

Viz třeba patentní medicína.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 16:05

Miru Já se nevysmívám. To určitě ne. Jen jsem zrovna nedávno  četla lékařskou studii na velkém množství lidí, která zahleňování méčnými výrobky vyvrací a bohužel jsem nenašla jedinou, která by to na větším množství lidí potvrzovala. Jen časy se mění a teorie špenátu, vajec a mléka se znovu podrobují zkoumání. A vím, že i vše nemusí být lékařsky podložené a fungovat podle studíí. Jen zase vidím, jak šílené problémy má syn, když mléčné věci nejí a to vůbec žádné. Další ti napíšou o škodlivosti tuků, další cukrů a co potom máš dětem dávat jíst, kdybys chtěla všem věřit. Jsem jen proti bezdůvodnému vyřazování určité skupiny potravin. 

Offline Miru
16846 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 16:12

Renusatko 

...jo, tomuhle rozumím.

Přesto bych to zkusila...

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 18:09

Miru nekdy se miminka narodi s nevyzralym travenim, a proto je lepai, kdyz matka, ktera ho koji, vynecha mlecnou bilkovinu kravskeho mleka. Tahle docasna intolerance se ale srovna, do roku urcite, spis driv. Hodne tu o tom psala @Grossularia, skoda ze uz nechodi;(

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 18:33

Pinot Noir Mrakoplas slniecko tiez som sa nechala nachytat ozdobnymi snurkami. Najlepsie mu sedeli poldupacky z hm aj ked boli stale trochu volne v pase. V zahranici nakupujeme carters a doma hm a next. V lindex sa mi nic nepacilo. Uz ma pre istotu aj traky. Obliect toto dieta do poriadnych gati je na porazku. Tenky pas a velke stehna. A topanky ani nehovorim. Mala siroka noha s vysokym nartom. To vsetko zdedil z nasej strany rodiny a samu ma ide trafit slak ked hladam nieco na seba a nie este pre maleho 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 18:36
Reakce na Miru:

JankaM 

...vysadit mléčné výrobky. Všechny. Max občas obyč tvaroh nasladko.

Nedávat citrusové plody - ochlazují...

Vydržet aspoň mesíč a véřím, že pokašláváníanudle unosu zmizí.

​Tak citrusy s vitamínem C bych zrovna nevylučovala... ani všechny mlíčný výrobky: ty kysaný vysloveně imunitu podporujou!

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 18:41

Miru nějaké procento dětí může mít problém s mléčnou bílkovinou nebo laktózou, ale to že "mléko zahleňuje" je opravdu jen blud.

JankaM jedno dítě bylo taky takový, jediná rada co mi dala lékařka - nechodit do školky. což nešlo, takže byl týden ve školce, týden doma a pořád dokola, celá rodina se střídala (všichni pracující, ale různě směnoví, dovolené apod). až půjde do školy, přejde to samo. a musíš doufat, že mladší bude jiný. ohledně mlíka a dalšího je dobrý navštívit imuno-alergo a tam by mělo vyšetření ukázat, jestli je všechno v pořádku, nebo má třeba nějakou alergii a pomohlo by dát pozor na prach, nějakou potravinu apod.. rozhodně bych nic neměnila bez dohledu lékaře.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 19:08
Reakce na Miru:

Píšu z vlastní zkusenosti - muj kdysi tří esíční syn, plne kojený se osypal ekzémem. Vysadila jsem mléčné výrobky, výrobky z bílé mouky, užívala mesic pripravky z čínské medicíny . Po14 dnech zlepsení,pomesici ekzem z cele plochy bříška zmizel a uz se nevrátil.

​To je ale přece úplně jiný případ. U kojenců je tohle poměrně časté. Nemohla jsem mléčné výrobky při kojení několik měsíců, trávení se mu začalo lepšit až z přechodem na příkrmy, problémy s mlékem pak skončily, až začal jíst maso. Ty teorie o zahleňování jsou myslím už překonané.

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 19:10

Osvedcilo se nam nezanedbat,zadnou rymicku a nepohodu. Dale dcera uzivala Imunit s hlivou nebo Preventan junior. 

Ale stejne si myslim,ze imunitu ma kazdy danou a zas az tak se nemocnost ovlivnit neda.

Pinot Noir Ano,kluk je trosinku vetsi. Velci rodice,velke deti. Pokud pry dcera pojede dle percentiloveho grafu ohledne vysky i nadale, asi pry atakuje 180cm a klukacka kraci stejnym smerem.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 19:17

A když jsme u tohoto tématu, s jakým sirupem na podporu při podzimu, rýmách, virozách apod. máte dobré zkušenosti? Tablety ne, to mi určitě nesní. Děkuji. 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 19:21

Malenge sirupy jsou dobrý leda pro odlehčení peněženky:-) jak píše tzatziky hrozně důležitý je opravdu důsledně vyležet a doléčit každou "rýmičku", a pak pestrá strava a co nejvíc pobyt venku za každého počasí (když je dítě zdravé samozřejmě). dobrotky z lékárny snad jen pro tvůj dobrý pocit... ono v reálu když je to volně prodejné, tak to vlastně ani žádné účinky mít nesmí.-)

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 19:26

viktorka_od splavu Hm, tak nějak jsem si to myslela, venku lítá pořád, takže to je fajn, jídlo jí celkem dost pestré, jen teda v mini množství. Prostě jsem s nástupem do školky doufala v zázračný tip  že tím by člověk nic nezkazil, snad.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 19:36

Malenge Moje švagrová je lékárnice a prý se jí nejvíc osvědčil vitamín D, při jeho užívání prý byly děti opravdu míň nemocné. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 20:14

Malenge hele pry tinktura z lichorerisnice...

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 20:51

JankaM 

mojim veľmi pomohli každoročné liečenia v klimatických kúpeľoch. Skús zistiť, či to u vás neposkytujú tiež.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 20:52

Pinot Noir No to jsem zvědavá. Syn ho má teď v tabletách spolu s vápníkem, kterého má tragicky nízkou hodnotu. 

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 21:31

Renusatko  Vitamín D určitě imunitu podporuje, ale jsou to nějaké už hodně vysoké dávky, ne ty co jsou běžně v jedné tabletce.

Malenge ze sirupů pro dítě jednoznačně Imunoglukan (o účinnosti jsou i studie)

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 23:42

Malenge Nám pediatrička doporučila Imunoglukan.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 29. zaří 2018 23:57

Na uvod: Nechcem rozputat flame o povinnom ockovani.

Mam otazku: jedno dieta s povinnym ockovanim a zdrave zijuce na SR. Druhe dieta chorlave a navyse bez povinneho ockovania zijuce v RUS. Obaja 17m. Aka je sanca ze pri dlhodobom spoluziti sa ktore dieta cim nakazi? Mne to vychadza tak ze ten druhy chory bude mat furt nieco bezne a neviem ci nakazi toho prveho ale to by boli len “bezne” choroby. Viac ma zaujima ak by cirou nahodou priniesol nieco na co je prvy ockovany a aku ma sa cu ze sa nakazi napriek ockovaniu? 

Mame rodinnu dramu lebo dedo nechce vystavovat jedineho vnuka riziku a povedal tamtomu pribuzenstvu ze bez ockovania dietata nech radsej nechodia. Trubica matinka reagovala prehnane a uplne odveci spustila ze nechape ako take zlate dieta niekto nechce ze jeho sa neda nelubit a postvala vsetkych proti nam. Je to manipulatorka a vychcana osoba ale vydala sa do rodiny takze treba pretrpiet. Pride mi prehnane odstrihnut takto rodinu a vyhlasit ze smerom na zapad uz ziadnu nemaju. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 30. zaří 2018 00:01

eless Tak očkování není o tom, že dítě nemoc nechytí, ale že má proti ní už protilátky, takže průběh při případné nákaze bude mít nemoc slabší průběh.