Solathis ja tak trochu dufam ze by sa nakazit nemusel vobec kedze celkovo chory nebyva. Ale co by bolo keby... myslim uz na najhorsie a keby nahodou schytal nieco ten chorlavy niekde v okoli tak uz vidim ako budem na vine ja pretoze ona si uz dovod najde
Vše o těhotenství a dětech
eless odstrihnúť rodinu je rozhodne prehnané, ale za daných okolností zas dlhodobé spolužitie cesta do hrobu. Ani nie kvôli očkovaniu, ako kvôli tým spôsobom.
O čo vlastne ide, majú sa presťahovať k Vám, či len o dlhšiu návštevu?
notna presne, gate z hm zuzim gumičkou v pase ale ma to potom jak sukienku s nohavicami, gula okolo zadku s uzkymi nozickami
minuly rok tam mali mencestraky, ktore mu aj na zadku sedeli a teraz som ich s nadejou objednala a zase nariasena lopta na zadku ![]()
slniecko mala by to byt dlhsia navsteva. Ale tymto sposobom ich u seba doma nechcem takze ak raz niekedy pridu tak neviem kto si ich k sebe vezme. Zatial to pada na brata a tym padom bude navsteva kratka. Je to relativny pojem kedze ja by som ju po tomto vystahovala uz po 3 dnoch
eless Totálně přehnaná reakce (z obou stran), podle mě o nic nejde, šance nákazy (vlastně pořádně nechápu jaké-jakože chytne očkované dítě některou z nemocí, na které je očkované?) je prostě minimální.
(jako ale vcelku dědečkovi rozumím, pokud je to jediný vnuk...)
Na zlepšení imunity doporučuju vitamin D. Náš imunolog říkal, že je úplná epidemie nedostatku vitamínu D v populaci, že dětem by vigantol dával nejméně do 7 let.
Ad očkování, očkované dite se zcela jistě v životě setká s někým neočkovaných nebo s někým, kdo už nemá protilátky, a to nemluvím o všech těch nemocech, na který očkovaný není a může je chytit...
Ale když už jsme u toho očkování, přemýšlím o očkování proti meningokokovi, nemá někdo zkušenost/názor?
Na zlepšení imunity doporučuju vitamin D. Náš imunolog říkal, že je úplná epidemie nedostatku vitamínu D v populaci, že dětem by vigantol dával nejméně do 7 let.
Ad očkování, očkované dite se zcela jistě v životě setká s někým neočkovaných nebo s někým, kdo už nemá protilátky, a to nemluvím o všech těch nemocech, na který očkovaný není a může je chytit...
Ale když už jsme u toho očkování, přemýšlím o očkování proti meningokokovi, nemá někdo zkušenost/názor?
Meningokoka jsme nechali naočkovat před 2.rokem poté, co na meningokokovou sepsi zemřel v rodině znamých dvouletý chlapeček. Tatínek byl bezpříznakový přenašeč. Nenechala bych očkovat úplně všechno, ale pneumokoka a meningokoka jsme dceři “dopřáli”. Obojí zvládla dobře.
Já myslím, že ve větším nebezpečí obecně je to neočkované dítě. Kdekoliv může chytnout něco, s čím se setká i to očkované, jenže očkované je chráněné. Teoreticky by to neočkované mohlo víc ohrozit dědu, který už nemusí mít takovou imunitu nebo tolik protilátek... Si myslím já. Jinak teda s takovou náladou si návštěvu neumím představit.
Solathis ja tak trochu dufam ze by sa nakazit nemusel vobec kedze celkovo chory nebyva. Ale co by bolo keby... myslim uz na najhorsie a keby nahodou schytal nieco ten chorlavy niekde v okoli tak uz vidim ako budem na vine ja pretoze ona si uz dovod najde
Souhlasím se slniecko - rodinku s takovými způsoby nebrat. Čerta starýho záleží na tom, jestli je dítě "zlaté"... pokud není očkovaný, nestojí to za (očekávatelný) problémy ze strany matinky.
Navíc asi nebude držený v izolaci, ne? Může taky kdovíčím nakazit jiný dítě, který - třeba ze zdravotních důvodů - očkovaný taky ještě nebylo... a k vlastnímu bych ho nepouštěla už vůbec. Ani o lehčí průběh nemoci (v případě očkovanýho, jak píše Solathis ) přece nikdo nestojí, nebo jo?
onetwoone ja som nad meningokokami tiez rozmyslala ale bolo mi povedane, ze ockovacia latka obsahuje protilatky len na niektore kmene, takze stale vaham. Ale neskor chcem dat zltacku, povinne ockovanie u nas zahna len B, tak doockujeme A(alebo je to naopak? teraz neviem)
eless Pokud nemam doma nenaockovane mimino, navstevu cizim nenaockovanym ditetem bych vubec neresila. Nejakou nakazu (cerny kasel, spalnicky...) domu klidne muze prinest i domaci dospela osoba. Protilatky si pri ockovani nevytvori uplne kazdy ani nezustavaji ve stejnem mnozstvi naveky.
Ted mi pripada vetsi problem, ze jsou obe strany na kordy, at uz kvuli nedorozumeni, nebo povaze.
možná dědečkovi zatajte, že i české děti nejsou všechny očkované, nebo nevytáhnete do 18 paty z domu...
onetwoone Syna jsme nechali ockovat proti meningokokovym kmenum ACWY tesne pred tretimi narozeninami z duvodu dlouhodobeho pobytu v zemi s rizikem kmenu W a Y. Becko (nejcastejsi ve stredni Evrope) zvazuju taky. Vedlejsi ucinky nemel vubec zadne. Dcera (1,5r) tutez vakcinu dostane v prosinci, ted je cerstve po ockovani proti nestovicim.
marieu Ktery kmen to byl?
Dámy, všem díky za reakce. A hlavně připomenutí vitamínu D, zrovna jsem si říkala, že s koncem léta vigantol zase vytáhnu. Na imunoglukan jsem už narazila, přemýšlela jsem o něm, ale měla by to být snad jen hlíva ústřičná a vitamín C, tak jsem si právě říkala, že spíš koupím rovnou tu hlívu, ta je dobrá i na kůži, C bych řekal, že máme dost v jídle oba. Jestli jsou na účinnost toho imunoglukanu nějaké studie, tak to zkusím někde najít, to by mě docela zajímalo.
Garfie dynda barbucha Tabea moora dakujem za reakcie. Mne to ich neockovanie voci mojmu zdravemu dietatu neprekaza. Viac sa obavam o zdravie toho druheho a starych rodicov. Vnuk je zatial jediny ale v izolacii ho nedrzim. Momentalne sme v USA a tu maju tiez svoje nazory na ockovanie. Za kriticky moment povazujem prave lietadlo kde je vela ludi v malom priestore a napriek tomu sa nikto nicim nenakazil.
Co sa tyka samotnej navstevy tak problem s chovanim matinky maju snad vsetci ale ona sa obklopuje iba ludmi co sa jej pchaju do zadku a ti co maju na nieco iny nazor ktory jej samozrejme netlacia alebo ju nedajboze upozornia na nieco co robi zle (napr absolutne nevie hospodarit s peniazmi, nepozera na ceny a potom sa cuduje ze nema) odstrihne a este sa urazi na smrt. Historiek o nej typu facepalm je pozehnane ![]()
Malenge Vigantol sim nahradila pripravkom Devit, kvoli sposobu podavania,netreba ho davat do mlieka, normalne kvapnem dietatu do ust dve kvapky. Ja mam mizernu imunitu a ako ucitelka taham domov choroby, preto som malemu zacala davat aj Imunoglukan.
letfenixa jakoze preventivne?
letfenixa Aha, tak já vigantol nikdy do mléka nedávala, normálně na lžičku, jak mi řekl pediatr. KOmbinovala jsem to ještě s espumisanem nebo biogaioupodle toho, co jsme zrovna praktikovali), aby toho bylo víc a bylo co z té lžičky sníst. Po nějaké době dostal vigantol od svého lékaře i muž a ten ho taky kape jen tak samotný a pak zapije.
Tak jsem koukla na příbalový leták a je tam toto: Kojencům a malým dětem se kapky podávají na lžíci mléka nebo kaše. Nedoporučuje se přidávat kapky do dětské lahve nebo do většího množství kaše neboť tak není zaručeno podání plné dávky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.