Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Len
2674 příspěvků moje polička 27. října 2022 20:03

MPLee Držím palce, ať jste už brzy doma

Offline Myrtila
5377 příspěvků moje polička 27. října 2022 20:10

Tyjo, zimni boty... uz jsem mela vybrano, froddo, ale pry maji letos nejakou mizernou podrazku, co se brzo prosoupe (zima jeste poradne nezacala a uz jsem nasla stiznosti, a dokonce i zamitnute reklamace), takze momentalne mam doma hromadu bot celkem asi za desitku a hledam neco jineho :-/ Dite moc nespolupracuje, tak to asi vyberu podle vzhledu, nebo nevim. 

A chtela bych se zeptat, mely byste tip na model tramvaje, ktery prezije zachazeni cerstve dvouleteho ditete? Vybiram to na netu, tak uplne nedovedu posoudit tu odolnost.

Edit: Nasla jsem kovove modely, ale ty by asi neprezila nase podlaha, takze ani manzel

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. října 2022 20:21

Myrtila zrovna frodda jsem koupila mladšímu, jsou stejné jako loni, tak snad vydrží. Odrážedlo bohužel dává podrážkám zabrat, sice trénujeme kolo, ale moc to nevypadá, že by odrážedlo úplně opustil. Starší má frodda ještě z loňska, kupodivu mu jsou, asi je měl nějaké větší

A rovnou si postěžuje, že jsem chtěla prodat loňské zimní po mladším a nemůžu je najít. Ještě před pár týdny jsem je měla v ruce Hledala jsem i svoje zimní, říkala jsem si, že budou pospolu, ale ty už jsem našla. Aspoň že tak.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. října 2022 20:23

Myrtila my máme od rappa, hlásí zastávky. Ulomili akorát zpětná zrcátka, pantograf drží, máme jí rok (taky jí syn dostal k druhým narozeninám)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. října 2022 20:48

MPLee Jasně, chápu, pokud jsou petechie, tak vás asi chtějí na pozorování. Budu držet palce, ať se to brzo upraví.

Ještě mě napadlo - u nás se ty hodnoty hodně zvýšily, když změnili způsob počítání. Snad to vysvětlím správně - normálně se trombocyty počítají strojově ze vzorku krve. V našem případě se ale zjistilo, že u nás maji tendenci tvořit shluky a vytvářet tzv. makrotrombocyty. Takže je teď počítají nějak ručně/opticky. Zmiňuju to proto, že to napadlo až asi pátého doktora, tak to asi není obvyklé řešení. A najednou máme všichni třeba o 10-20 tis. víc. Tak třeba se to někdy bude hodit někdy zmínit jako možnost ...

Offline Ginger
1219 příspěvků moje polička 27. října 2022 21:11

MP Meri shlukujici se trombocyty se daji strojove vysetrit, kdyz se krev odebira teplou jehlou do teple zkumavky a okamzite vysetri. Jeste je taky specialni zkumavka, ktera se da pouzit, jmeno si uz nepamatuju. V laboratori, kde mi krev vysetruji pravidelne bez techto opatreni vubec trombocyty nespocitaji.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 27. října 2022 21:29

MP Meri děkuju moc! Bohužel ruční počítání dělají od začátku  Tím, že se to u mě projevilo až takhle koncem těhotenství, tak to bylo první, co je napadlo. No takže nezbývá než počkat, revers je možnost, ale uplně se do ní neženu. Přeci jen se to u nás v rodině vyskytlo poprvé, tak bych to nerada nějak podcenila. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. října 2022 22:22

Ginger Díky za doplnění, tuhle metodu jsem neznala.

MPLee Super, očividně vědí, co dělají, to rada slysim  Určitě to brzo vystoupá na nějakou přijatelnou hranici. A aspoň se personal trochu potrenuje, protože za dva měsíce jim tam na Bulovku naběhneme i my a budeme je okouzlovat nasima hodnotama  Už teď se těším

Offline Malenge
4851 příspěvků moje polička 27. října 2022 22:29
Reakce na MP Meri:

A aspoň se personal trochu potrenuje, protože za dva měsíce jim tam na Bulovku naběhneme i my a budeme je okouzlovat nasima hodnotama  Už teď se těším

​to je teda krutá hláška  ale ne vazne, obema vám MPLee preju, ať je všechno s co nejmenšími problémy a vaše miminka jsou v poradku! 

Offline Myrtila
5377 příspěvků moje polička 27. října 2022 22:32

Evaeva Diky, prave na tuhle tramvaj jsem koukala a kvuli tomu pantografu jsem se ptala, moc se mi libi

No a ty boty, ony se ted zrejme prodavaji frodda na stare trvanlive podrazce a nektere na te nove, ktera je pry na houby. Mne prisly ty na te nove, no. Doufala jsem, ze synovi budou zimni jonap, ale neni to idealni, tak hledam dal. Hlavne syn, jakmile mu obuju jakekoli zimni na vyzkouseni, zacne strasne brecet a nechce v nich udelat krok, podle me mu vadi, ze jsou vysoke, ale tezko vybrat, ktere mu teda padnou. Mam na to jeste tyden, nez je budu muset vratit. 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 27. října 2022 22:44

Využili sme nápad od žluťásek a vyrobili sme duchov, kostlivca a tekvice na zapichoch.  Bohužiaľ ich nemôžeme  ísť zapichnut von,lebo Lukasko sa bojí, že buď ich niekto zoberie alebo zmoknu,  tak zatial my s nimi zahral divadielko, zajtra ráno že hrám ja a máme strasny  binec v detskom kútiku.  Ešteže k nám nikto nechodí.  Teda včera tu bola chvíľu moja mama, okomentovala hocičo,  ale to ja púšťam jedným uchom dnu a druhým von. 

Offline žluťásek
8871 příspěvků moje polička 27. října 2022 23:07

Sairon propánajána, já jsem nekoupila v akci zimní froddo na starý podrazce, že si radši počkám na novou a priplatim. Teď abych hledala, kde ještě seženu starý?

Já už ty bf skupiny a diskuze nesleduju, ale teď jsem si to našla a některý ty boty jsou úplně sedraný, to je teda peklo. Skoro všichni maj teda ojetou patu, trochu bych to tipovala i na velkej nadměrek, aby vydržely celou zimu, hehe. Ale jsem teda nalomená. 

Offline žluťásek
8871 příspěvků moje polička 27. října 2022 23:09

letfenixa ty jsou super! Píchněte je doma do květináčů :) 

Offline Malenge
4851 příspěvků moje polička 27. října 2022 23:10

žluťásek když te tu vidím, Dekuji za připomenutí Keen hikeport, nějak jsem na ne zapomněla, ze by je malý potřeboval, a teď jsem je ulovila na mallu za osm stovek, což mě dost potěšilo

Offline Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 27. října 2022 23:18

letfenixa ti jsou! Jak píše žluťásek - do květináče s nimi!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. října 2022 23:28

letfenixa to je zlatusik

Offline Karja
44841 příspěvků moje polička 28. října 2022 00:03

žluťásek Sairon My máme sedrenou froddo patu i na celorockach. Na skluzavce.....Už je nekoupim, ty boty nejsou úplně levné aby se takhle zrasovaly. Já na příští jaro asi zkusím ty Camper nebo pokud mají protetika nějaký kompromis. Jako ty Frodda se mi hrozně líbily jako téma vlastnosta, ale stačilo jít na první hřiště:-D

Offline žluťásek
8871 příspěvků moje polička 28. října 2022 00:08

Karja ta stará podrážka byla úplně v poho. Viděla jsem teď fotky porovnaní ohebnosti, ty nové jsou fakt extra měkké, přišlo by mi to super třeba na sandály nebo plátěnky. Na zimní boty nepotřebuju mít super tenkou měkkou podrážku

Achjo, teď tu googlim ty starý, už samozřejmě nikde nejsou. Ale risknu i nový, co se dá dělat. Chci zateplený vlnou, těch moc na výběr není. 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 28. října 2022 00:37

MP Meri rádi posloužíme jako tréninkový materiál  Ne, jako nebýt té dcery doma, tak si nemůžu stěžovat a klidně se tu válím ještě 2 týdny. Zatím jsem nepotkala jedinou nepříjemnou osobu z personálu. Na všech odděleních zatím všichni byli hrozně milí, vstřícní, usměvaví. Nic není problém, přes to, že měli stop stav a uplně plno, tak neztráceli trpělivost... No a ohledně řešení problému jim taky důvěřuju, i se mnou konzultují postup a jsou ochotní plán trochu přizpůsobit na moje přání ( třeba tu frekvenci odběrů atd). Takže za mě spokojenost! Snad budete mít stejnou zkušenost i vy  

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 28. října 2022 01:09

Pinot Noir žluťásek kvetinace sú už dávno plne zapichov iných

Mrakoplas ďakujeme