Zina přesně tak kupuju dětem boty a cokoliv jiného já, děti jsou už školačka a předškolák, klid ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Zina V jedne prazske prodejne (obrovske) spraskla prodavacka ruce, ze na takove ploutvicky skoro nic nema. Tady v Liberci v male prodejne maji vyber veliky. Pokazde beru jeste backurky, ponozky nebo neco dalsiho. Tak asi zalezi, jake stesti budes mit na prodejnu a jakou nozicku ma maly.
MP Meri stop stav se preci nevyhlasuje kvuli svatkum
ten klidne muze nastat i v beznou stredu dopoledne, pokud se v noci necekane hodne rodilo, k tomu malo propoustilo a neni kam nove prichozi rodicky umistit. Planovane uzavery kvuli malovani/udrzbe porodnich salu nebo novorozeneckeho jipu maji porodnice vyhlasene dopredu, ty byvaji obvykle v prubehu leta (tam je to i kvuli tomu, aby byl zajisteny provoz oddeleni i behem toho ze si lidi vybiraji dovolene). Navic, letos Vanoce vychazeji (pro personal z hlediska planovani sluzeb) uplne nejlepe, je to vlastne prodlouzeny vikend a Silvestr/Novy rok jak bezny vikend. Kdyz to vjde na 5 mimovsednich dnu za sebou, je to nejhorsi. Takze jedine co hrozi je, ze ne vsechna vysetreni budou dostupna ihned, na neco se bude muset pockat do vsedniho dne (co mozna bude vas pripad), a taky ze ranni vizitu pro stejny pocet pacientu dela misto treba 3 lekaru jen jeden, tak to trva dele. Takze i pripadne propusteni muze byt misto rana az odpoledne. Ale porody a vsechna bezna pece, vcetne propousteni se delaji jako behem vsednich dnu, prave se snazime hodne vychazet vstric a chapeme ze pacientky chteji svatky stravit radeji doma nez s nami
Takze se neboj, vanocni termin nijak nezvysuje pravdepodobnost stop stavu porodnice oproti ostatnim dnum.
Evaeva já tenhle problém nemám, ale jo, myslím, ze jeden z duvodu jsou úzký spicaty boty
plus pak vliv na celej pohybovej aparát
prijde mi uchylny koupit malymu diteti o centimetr užší boty než má nohu a slisovat mu prsty k sobě
dynda myslíš, že by to bavilo i tříletého?
Potrefenáhusa jo, já s tebou souhlasím a taky to dost řeším. Ale tyhle věci jsou bohužel dost dědičné, no. Mamka má vbočené palce, už to má odoperované, má to po své babičce, která celý život chodila bosa nebo v nějakých pracovních botech - holka ze statku. Paradoxně ta její druhá babička, stejně jako její máma měly nohy v pořádku, přitom lodičky nosily furt.
Evaeva Dedicnost potvrzuje nase mladsi. Ma plochy nohy po muzovi a je to az strasidelny, jak s tim nejde udelat vubec nic. Ty kosti nartu maji proste trochu jiny tvar. Pediatricka mi vzdycky rekne, at chodi casto bosa, coz u ditete z Prahy je trochu
Starsi jsem kupovala boty mozna horsi a klenbu ma uplne ok.
Myslím, že jo, je to hodně vizuálně působivé, dceři je 3,5 a líbilo se jí to.
mnum Díky za uklidnění. Já mám (asi očividně neoprávněný) pocit, že na Vánoce bude chtít byt půlka personálu doma a bude tak nižší "kapacita" na příjem, než normálně a proto je ten stop stav pravděpodobnější ... ale asi to tak proste není, velice rada ti budu věřit a budu tím pádem klidnější :)
MP Meri sice cast personalu bude doma, ale pocet porodu, kapacita luzek a objem prace zustavaji cca stejne. Ale to se deje o kazdem vikendu a svatku, na to jsme zvykli ![]()
MP Meri Myslim, ze o Vanocich jsou sluzby obsazene stejne jako behem jinych svatku nebo o vikendu. Aspon u nas to tak bylo. Slouzili samozrejme vetsinou ti, co nemaj maly deti. Nebala bych se toho vubec.
MP Meri já jako laik uvažuju s tím, že na víkend a vánoce se neplánují operace, které zaměstnají část personálu. Samozřejmě na porodním je vyšší ten podíl neplánovaných akcí, ale stejně plánovaně se rodí třeba třetina? dětí. Na chodbě tě určitě rodit nenechají.
mirajo tu bosou chůzi by právě měla simulovat ta bf obuv. Moje ségra je jediná z rodiny, kdo se obejde bez ortopedických vložek, a právě už před pár lety přešla na bf. Právě doufám, že kluci budou mít díky tomu nohy v lepším stavu.
Evaeva Ja je poznala podle vzorku, popravde si ted ty stare nevybavim, ale jak mam jeste porad doma ty nove, tak jsem na fotkach poznala, ktere jsou ktere. Kdyztak ti muzu po vikendu poslat fotku tech novych, ted je nemam u sebe.
Potrefenáhusa Taky bych je rada koupila az pozdeji, ale jezdime za obojimi rodici do oblasti, kde zima prichazi driv a je tuzsi nez u nas u Brna. U ditete to zatim vyzkousene nemam, ale zatimco ja dam doma zimu v podzimnich botach, u nasich to bez poradnych zimnich nejde. Predpokladam, ze dalsi navstevu se nam uz budou hodit. (A taky se teda bojim, ze na tu synovu ploutev v prubehu zimy uz pekne boty nesezenu, no.)
Zina teším sa, že je všetko v poriadku
A spýtam sa, ty kupuješ synovi topanky aj keď este nechodí?
No kupuju, no. První dostal nějaký BF na písek, když už měl od něj studený bosý nohy a přitom vzduch byl ještě docela teplej. A teď jak se udělala zima, tak jsme chvíli nosili na písek a hřiště takový ty návleky, ale on si už dost stoupá a popochází kolem lavičky a tak a na to ty návleky nejsou moc dobrý. Tak už dostal i boty na teď s kožíškem.
Zina V jedne prazske prodejne (obrovske) spraskla prodavacka ruce, ze na takove ploutvicky skoro nic nema. Tady v Liberci v male prodejne maji vyber veliky. Pokazde beru jeste backurky, ponozky nebo neco dalsiho. Tak asi zalezi, jake stesti budes mit na prodejnu a jakou nozicku ma maly.
My tu máme dobrý obchod, posledně jsem tam potkala lidi, co říkali, že sem jezdí pro boty z Prahy, protože jedno dítě má právě širokou nožičku.
Já bych nějaký takový obchod brala pro sebe s hadrama, že by za mě někdo udělal ten předvýběr, protože v nákupáku ztratím morálku přesně po prvním obchodě.
Zina aha, jasné.
Keď syn začal po ihrisku chodiť po 2, išla som s nim do detského obchodu, vyskusala vsetky topánky, žiadne neobul, iba jedny jedine - usite z látky, predavačka povedala, že sú určené na krst. Keďže som mu chcela nejaké kúpiť, tak som vzala tie
vtedy som ešte nič netušila, že ma širokú nohu a vysoký priehlavok, ja mám úzku a nízky, takže som vždy všetko obula bez problémov.
letfenixa můj mladší odchodil celou zimu v navlecích že softchellu a vlněných vložkách. V září už obcházel lavičky, ale chodil až někdy v únoru. Staršímu jsem tajila, že se dá z kočárku vystupovat a že existují hřiště, dokud nechodil, ale s mladším to nešlo.
Myrtila no ty moje nové mají jiný vzorek, ty staré tam mají ťapku. Ale nijak extrémně měkká mi nepřišla, tak snad něco vydrží. Vracet se mi je už nechce.
Evaeva já jsem ho naopak na to pískoviště aktivně ládovala, když jsem ho poprvé posadila na písek a do trávy tak hrozně koukal, ale mně to přišlo takový pasivní, když jenom jezdil v kočárku, v autě, v nosítku a pak seděl mezi hračkama doma
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí