Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 28. října 2022 02:07

Myrtila já už žádný boty do foroty nekupuju, po zkušenostech s celorockama koupenyma na konci leta s velkým nadmerkem, který ji byly po mesici a kus malý...teď má celorocky taky s velkou rezervou, vlozka i tlustá fusekle se vejdou a boty s kozichem budu kupovat až jestli to bude nutný - snih/mráz a kolik toho venku nachodi 

Doufám, ze na nas něco zbyde, taky bych koupila teď, přijde mi, ze ty dětský boty taky skokove zdrazujou, ale už se bojim 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 28. října 2022 02:09

MPLee to je trápení  taky bych s novorozencem ve vašem případě na revers domu nesla, ani o tom neuvazovala, jen ty starší by mi bylo taky moc lito, je skvělý, jak to zvládá

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 28. října 2022 03:38

Potrefenáhusa ona je fakt skvělá. Využils jsem zásilkovna boxu, co je v areálu nemocnice a objednala jí dárek. Uplnou kravinu - plastový dětský mobil. Tak prý už 2 dny chodí a všem vypráví, že má "foňaňa" od maminky  Volalme si, chce ukazovat miminko... paradoxně to asi hůř nesla na začátku. No a já se tady aspoň zregeneruju po porodu kompletně a nemusím řešit, jestli mi po nslvratu bude mít kdo pomoct. Jen se připravuju, že na mě bude malá pak pořád nalepená, bude kňučet a dá mi tu nepřítomnost trochu sežrat

Offline Tabea
8201 příspěvků moje polička 28. října 2022 06:01

Karja 

synovy campery po půl roce. Je teda hodně intenzivní uživatel.
Jsou čerstvě umytý, nenakrémovaný. Kůže je pořád parádně měkká, jen z ní odřel tu barvu. 

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 28. října 2022 06:25

Karja zrovna znacce protetika se planuju vyhybat :) Syn je měl loni v zime, jako studený nohy neměl, ale stačilo trošičku sněhu a byly mokrý. Dcera měla fare a ty ve stejných podmínkách vydržely bez problemu. Teď má dcera celorocky taky protetika a ani ne po dvou měsících se jí začaly na spicce rozlepovat, a to už na odrazedle nejezdí, abych to svedla na něj... 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 28. října 2022 07:50

MP Meri Ginger MPLee zkumavka se jmenuje tromboexact. A vyšetření by se mělo dělat za teplotních podmínek tak, aby se vyloučil právě vliv chladových protilátek, který způsobujou to shlukování, tzn nejen podmínky odběru, ale je nutné ošéfovat i transport do laboratoře, což v nemocnici, která je rozesetá po jednotlivých pavilonech, znamená odnést v izolovaném boxu. Jestli byly odběry od MPLee a jejího miminka vyšetřované už i v ÚHKT, tak nepředpokládam, že se tím někdo nezabýval ve smyslu zvolit jinou metodu hodnocení, zkumavku (u těhotných to vyšetřuju automaticky hned, když mi přijde byť o chlup nižší hladina), vyšetření protilátek atd.. zvlášť, jestli miminko ježí na NIPu. MPLee moc držím palce, abyste nastoupali rychle

Offline Vari
2226 příspěvků moje polička 28. října 2022 07:59

Potrefenáhusa Uz jsem se lekla, ze jsem jedina, kdo nema zimni boty s kozichem. Ja je chci taky koupit az podle potreby, treba bude mirna zima, navic jim nozky rostou dost nevyzpytatelne.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 28. října 2022 08:16

MPLee pomenovanie fonana je uplne super!

tenzie s protetikou u syna doteraz problem nebol. je pravda ze mu tam kupujem barefoot letne, celorocne a najnovsie prechodne ma dokonca z druhej ruky. zimne som od nich nemala (tie bereme z decathlonu kvoli cene). podrazka sa nikde neodlepovala a ani na spicku. mal akurat trochu zosuchanu podrazku na pate lebo tak brzdi pri jazde na kolobezke alebo balancnom odrazadle.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2022 09:09

Myrtila jak ty staré poznám?

Jinak já jsem ještě zkoušela baby bare winter febo, měli jsme je před lety na staršího. Buď jsem objednala moc velké nebo jsou mladšímu moc široké, ale jinak jsem s nimi byla moc spokojená, mají odolný okop.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. října 2022 09:17

Vari tiez nemam pre mladsieho, cakam ci mu neposkoci noha. A je mi jasne, ze potom nic poriadne nezozeniem

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 28. října 2022 09:31

Evaeva tvoji kluci jsou schopní se sami obouvat a vyzouvat a u toho tu vložku nezmuchlat, nesežvýkat, neztratit? já si ji do Bf na zimu dávám, ale mám poměrně jasnou představu jak by to dopadlo u těch dvou.

baby bare febo winter jsme měli loni, krtečkovy byly OK, přišerce ve sněhu provlhaly.

Potrefenáhusa díky, ty fotky pegresek mě dost předvědčily

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. října 2022 09:35

Potrefenáhusa Mam to stejne. Zimni zatim nekupuju. Syn ma ted vysoke Jonapy s membranou, ktere jsou tak akorat na to pocasi, co ted je. Na nejake blbnuti ve snehu dostane asi Mamuty, ty nosi jen kdyz je na zahrade extra mokro. Nastesti v kramku, kam chodime maji vzdycky neco, tak snad kdyby bylo potreba nedozvim se, ze uz nejsou jedine zimni boty. 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 28. října 2022 09:50

Jos no naše dite, jak má tu nozicku širokou, tak je ten vyber dost omezenej, a já navrch nechci umelej kozich, sama to nesnasim a je mi v tom zima, jak se v tom potej nohy, takže doufám, ze na nás zbydou ty pegresy 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2022 09:51

MPLee já jsem ti to nechtěla psát, ale tohle byla velká (no asi jediná) výhoda toho dlouhého pobytu v nemocnici. Domů už jsem přišla odpočatá, bez těch ženských problémů,... Snad už se taky brzy dočkáš, vím, jaký je to nápor na nervy, když nevíš, kdy to bude nebo to pořád oddalují

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2022 09:56

Potrefenáhusa já se právě bojím, že už nic nezbude. Ale jim noha skokově neroste a počítám, že zimní do měsíce vytáhneme. Trochu mi dělá vrásky starší, protože jemu jsou boty z loňska, ale samozřejmě nemá obří nadměrek, tak se bojím, že pak v lednu žádné nekoupím 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2022 09:59

Sairon ne, to se jim moc neděje. U jedněch bot se to teda nějak dělo, si matně vybavuju, tak jsem to vždycky potom opravila. Oni jsou v chodbě hrozně dlouho, na to já nemám nervy Ne že by jim to tam tak trvalo, oni stojí a povídají si nebo rovnají klacky, ...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2022 10:01

Sairon to provlhání si pamatuju, že si řešila, to si asi měla fakt smůlu, to se mu nedělo. Nedávám je teda vyloženě na sáňky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2022 10:06

Karja žluťásek my máme ty loňská frodda úplně v pohodě. Na odrážedle už teda syn nejezdil, ale jinak je nešetřil.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. října 2022 10:11

marieu  Já jsem tu metodu zmiňovala prave proto, že mám bohuzel zkušenost, ze to napadlo až xtého doktora, jinak to nikdo moc neřešil, jen se křižovali, když mi vyšly třeba 3 tisíce ... Vlastně až s přechodem do Prahy na hematologii na Karláku jsem začala mít pocit, že ten doktor fakt ví, co dělá a i když jsem jeho jediná pacientka s touhle konkrétní poruchou za celou kariéru (uz viditelně dlouhou kariéru ), tak ho to nijak nezaskocilo a věděl si rady. 

A moc rada slysim, ze na Bulovce to zvládají taky, dost mě to uklidnilo ... teď už se bojím jen toho stop stavu, jak mám ten vánoční termín, tak úplně vidím, jak na Štědrej den sjizdime Prahu křížem krážem a všude mají plno, protože většina personálu je pochopitelně zrovna někde u stromečku

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 28. října 2022 10:53

MP Meri pred svatky se budou snazit propustit vsechno, co jen trochu pujde, a provoz oddeleni se zajistit musi i na Stedry den vecer, takze porodu v sanitce nebo aute pred branou spitalu bych se nebala!