Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44841 příspěvků moje polička 31. října 2022 14:03

Pinot Noir No jako nemusíme to ani moc pouzivat! Takivejch let jsme se obesly bez toho:-D 

Evaeva No jo, ale já to třeba nechápala, já myslela, že být k sobě hodná a pečovat o sebe, znamená dát si třeba masku nebo kremroli navíc:-D 

Offline Karja
44841 příspěvků moje polička 31. října 2022 14:05

Potrefenáhusa No to je úplně nejvíc nejlepší no ta volná odpoledne doma. Ale teď jak bude ošklivé počasí, bude mi jich ubývat:-D.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2022 14:06

Potrefenáhusa já tam jezdím s nimi tak v polovině případů minimálně, mě to nevadí, připojím se ráda. Někdy je taky potřeba něco udělat na zahradě třeba. Když je hezké počasí, odpočinu si tam. Uvidíme, mladší teď beze mě nechce moc být, ale dost se to teď zlepšilo.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 31. října 2022 14:07

Karja my naštěstí máme psa a s tím se ven musí

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2022 14:08

Karja já to mám v sobě od narození asi, takže naopak vůbec nechápu, co je na tom těžkého

Offline Karja
44841 příspěvků moje polička 31. října 2022 14:14

Potrefenáhusa Jj,ale myslela jsem ta volná odpoledne kdy jedou na výlet nebo na hřiště. Teď už tam nevzdrzi, když bude venku chladno, to daj tak dvě hodinky

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 31. října 2022 14:21

Karja to jo, ale i hodina dvě boží 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 31. října 2022 14:45

viktorka_od splavu namiesto teba tam pôvodne bolo regal

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 31. října 2022 14:54

Tak ak sa mám zazdrojovat radostami mimo domu, tak to som bez šance. 

Offline žluťásek
8871 příspěvků moje polička 31. října 2022 14:55

Když tu čtu ty stesky na kalhoty pro hubeňoury, nechcete někdo tyhle? Vel. 110, jsou z C&A, z disney kolekce. Nošené, ale ještě ve slušném stavu. Mají regulační gumičku v pase.

Nabízím za kód k zásilkovně nebo balíkovně, omlouvám se, na poštu nejdu

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2022 15:00

letfenixa zdrojovat se můžeš klidně doma, akorát když před tím potřebuješ uklidit, je lepší jít ven.

Offline Karja
44841 příspěvků moje polička 31. října 2022 15:01

letfenixa Ale můžeš i s malym, jakože půjdete třeba na vylet, kde ty to máš ráda a tak. 

Dneska dcera přitáhla tolik sladkosti od někoho ze školky, takže já se zazdrojuju asi večer jinak. Viděl to teda sambo a prej jde na rodicak, že to těm matkám musí vysvětlit asi on. Tak stůjte při mně:-D. Snad budou mít děti nějaké kamarády. 

Offline žluťásek
8871 příspěvků moje polička 31. října 2022 15:17

Karja u nás se na schůzce v září domluvilo, že narozeniny chceme všichni rodiče bez sladkostí. Takže už donesl gumový medvídky, kinder tyčinku a čokoládovej bonbon a to tam byl od září tak tři čtyři týdny

Stejně jako se domluvilo, že nemocný děti do školky nepatří, ale evidentně jsme jedni z mála, kdo to dodržují. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 31. října 2022 15:20

Anema já třeba nesnáším takové to denní uklízení jako kuchyň, drobky a podobně, to mě fakt užírá, ale když náhodou někam všichni vypadnou a já můžu udělat nějaký pořádný úklid jako protřídit a srovnat hračky nebo různě se povalující papíry a podobně, to mě dost pomůže.

Já mám celkem možnost se zazdrojovat venku, ale už se mi to nějak zajedlo. Začínám být taková otrávená že musím pořád prchat z domu, abych měla klid. Teď bych si nejvíc přála být prostě jen sama doma, dodělat si v klidu co potřebuji, nebo nedělat nic, ale vykopat muže s dětma z domu na déle než 30min procházku, to se mi poštěstí tak 1x za dva měsíce.

Offline Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 31. října 2022 15:21

Karja haha, to je teď aktuální - projevila jsem snahu nepodporovat ty sladkosti ve školce, i když mně vlastně nevadí, ale s ohledem na cukrobijce jsem namalovala na kamínky značky všech dětí (to jsou přesné kopie těch značek, podle sebe bych je namalovala líp ), že je Ríša rozdá dětem, až bude mít za dva týdny narozeniny. Ríša nadšený, ale když pochopil, že to má být MÍSTO bonbónů, dost důrazně protestoval. Tak už máme připraveny i pytel minipytlíků Haribo.

Ale snaha byla!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 31. října 2022 15:29

letfenixa Pointa je přiznat si, co je zrovna ta tvoje potřeba a pak se ji snažit naplnit. A smířit se s tím, že je to třeba potřeba divná, neobvyklá a často taky v různých fázích jiná. 

Já měla období, kdy mě najvíc nabíjelo, když jsme byli všichni tři doma, mohla jsem tak nějak v klidu obstarávat domácnost a u toho koukat, jak si syn s mužem hraje. Trvalo dlouho, než jsem pochopila, že to opravdu v tu chvíli potřebuju, víc než nějakou "svobodu" a ještě dýl trvalo, než jsem vysvětlila muži, že teď zrovna nepotřebuju, aby se staral o malýho a já mohla jít ven s kamarádkou. Když pár měsíců předtím to bylo úplně jinak a za pár měsíců asi zase bude. 

Identifikovat, co člověk potřebuje a zařídit se podle toho/říct si o to. Těžká disciplína, ale stojí to za to. A ta laskavost k sobě i svejm vrtochám, jak tu někdo psal, je toho součástí. 

U mě je u toho teda vždycky přítomná jako červená nit ta podmínka, že musí být uklizeno, uspořádáno, i když jdu ven, musím mít v pořádku nehty, jinak se to taky nepočítá ... atd. OCD. Toho bych se fakt chtěla zbavit, to je prokletí

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2022 15:39

@Sairon taky mám radši hloubkový úklid, zrovna jsem se pustila do mašlí a dárkových papírů, ale určitě bych to nenazvala svým zdrojem. Ale když je správná nálada, dělám to mnohem radši než vytírání třeba.

MP Meri podle mě je potřeba hledat si během dne ty chvilky a vyloženě si to uvědomit. Jako třeba si říct, že to bylo skvělé, jak sis přesadila tu jednu kytku a neříkat si přitom, že spokojená budeš, až přesadíš dalších třicet. Nebo si po návštěvě doktora dát kafe v kavárně a vyloženě si říct, že je to bezva chvilka.

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 31. října 2022 15:51

Pre mňa bolo vždy najväčším zdrojom kľudu citanie kníh,  tak to práve praktikujem. 

Čo sa týka sladkosti zo škôlky,  vzhľadom k našej dochadzke to vôbec neriešim a okrem lizatiek si môže dať, po obede.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 31. října 2022 16:14

Strávila jsem sobotu úklidem dětského pokoje. Všechny hračky jsem uspořádala do polic a krabic. Celá podlaha se uvolnila. Kolik minut si myslíte, že těm dvěma stačilo na to, aby byla zase celá podlaha zaplněná?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2022 16:18

dynda u nás se podlaha zaplní každý den, někdy ve všech třech pokojíchto se ani neohlídneš