Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 31. října 2022 16:21

MP Meri U mě se ty projevy dost utlumují právě ve chvíli kdy jsem sama úplně v pohodě ale jako úplně. Pak je mi najednou jedno že nemám vyžehlený utěrky, hrníčky nemusí být ouškama na jednu stranu a nehty jsou mi úplně.. no tak dobře tak nehty mi nejsou úplně šumák ale zvládnu to Zato když jsem v nepohodě tak mám potřebu mít v pohodě věci okolo - čistej vyklizenej prostor bez rušivých vjemů

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 31. října 2022 16:22

Vari 

Nejužší kalhoty míváme z decathlonu, sinsay a carter´s (v malých velikostech). A v HM kupuju skinny fit kalhoty, ty jsou jakž takž v pase, dají se stáhnout. Jak jsou celkově úzké, tak na nohách neplandají (ale ani nejsou upnuté, to zase žádný strach).

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 31. října 2022 16:29

Evaeva 

Jako tohle je naprosto typický příklad sisyfovské práce. Ale zase teď můžu dětem každý den večer ukázat, kam která hračka patří , což předtím už nešlo, dost věcí jsem už rezignovaně házela do jedné obří bedny.

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 31. října 2022 16:37

dynda Ja viem, ja viem! 22 minút!

Online mirajo
2699 příspěvků moje polička 31. října 2022 16:42
Reakce na Evaeva:

Nebo si po návštěvě doktora dát kafe v kavárně a vyloženě si říct, že je to bezva chvilka.

​To ted presne delam a je mi dobre

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 31. října 2022 16:50

letfenixa 

No ale jsi fakt dobrá. To je asi tak doba, po které jsem to zjistila. Takže je možné, že to bylo rychlejší, ale do protokolu půjde těch 20 minut

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2022 17:01

dynda zrovna tohle mi nevadí, když ty věci mají nějaké místo, jde to večer rychle. Dneska jsme celý den doma, takže to tu vypadá jak na těch fotkách "najdi dítě"Ale den proběhl celkem v pohodě a zrovna dorazil muž a tím to pro mě končí

Offline continuity
43438 příspěvků moje polička 31. října 2022 17:01

MP Meri já jsem v tomto taky trochu posuk. Mě úklid baví, i jako proces. Muž jde s dětma na víkend pryč, tak to se fakt těším jak umyju okna a tak celkově uklidím. Nikdo mi do toho nebude kecat, pustím si nějakou muziku...

Teď jezdím do práce cestou přes kavárnu, kde si dám snídani. Do práce přijdu taková vyklidnena a nabitá, ale hlavně tím, že se projdu městem. Ta kavárna je záminka a kolikrát si vezmu jen kafe do kelímku, protože se mi tam nechce sedět. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 31. října 2022 17:13

viktorka_od splavu Jo, to je celkem přesný. To "užívání si chvilek" jak píše Evaeva , to je sice hezký ideál, ale ti zvládnu jen v období, kdy jsem tak nějak celkově v pohodě a saturovaná. Jakmile jsem ve stresu nebo v nějaký tenzi, tak mě fakt neuspokoji, ze zrovna krasne svítí sluníčko, nebo ze jsem presadila jednu kytku. Naopak mám v tu chvíli ještě větší tendenci delat kolem sebe pořádek. 

continuity Já to chapu, já si třeba vysloveně užívám, když muzu vyhazet skříň, vytridit a srovnat to tam, odnést pytel věci na charitu ... někdy když si večer v hlavně plánuju hezkej den, tak tam figurujou příjemný představy jako "a zítra udělám pořádek nahoře na lince, to bude super"

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 31. října 2022 17:17

dynda to vieš, skúsenosti 

U nás od soboty každý večer (čiže už 2-x!!!) prebieha upratovanie,  ale len vďaka tomu, že nechodím do roboty. Keď budem chodiť, budem vyflusnuta a zas nebudem mať silu na ten Augiasov chliev

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2022 17:23

MP Meri když ti dělá radost ten vlastní úklid, tak je v pořádku uklidit. Ty malé chvilky ti můžou pomoct v ty dny, kdy na nic většího není energie, ale člověk si je fakt musí cíleně uvědomovat. Protože co si budeme povídat, těch dní, kdy je všechno jak potřebuješ, je prostě málo.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 31. října 2022 17:24

Musím rict, ze mi úklid s malým ditetem přijde naprosto marnej a  frustrující, ze vůbec nechapu ten terapeutickej účinek pro někoho, já už nezapinam ani roombu, protože to za přítomnosti ditete proste nezvladam uklidit 

Offline Anema
1299 příspěvků moje polička 31. října 2022 17:27
Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 31. října 2022 17:28

Potrefenáhusa Pre mňa má terapeuticky účinok jedine upratovanie skríň, polic, atď. Určite nie vysavanie,  umývanie, utieranuie,...to je pocit marnosti 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2022 17:38

Anema já čtu tu její novou knížku, je to fajn, už teď vidím některé vlastnosti dětí jinak. Ale je to šílená bichle, asi 600 stran, pevná vazba a velký formát. Takže mi to jde pomalu, protože nejvíc času na čtení mám venku a to jí netahám.

Já mám pořádek docela ráda, ve smyslu systém. Právě nesnáším bordel ve skříních, takové to někam to strčím, hlavně ať to nevidím. Ale bordel co je vidět, mě nechává chladnou.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2022 17:39

Potrefenáhusa zrovna dneska jsem muži říkala, ať si všimne, že jsem dětem vyluxovala pokoje. Tou dobou už byla podlaha naprosto pokrytá Nevšiml si

Offline Anema
1299 příspěvků moje polička 31. října 2022 17:47
Offline Karja
44841 příspěvků moje polička 31. října 2022 17:54

Pinot Noir Přesně,u nás to stejne. Yze jako tetovacky jsou super, ale pak samozřejmě něco dobrého;-((. 

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 31. října 2022 18:08

Anema to je asi na mě složitý, já si to přízemně vysvětluju tak, že když si nedokážu uklidit bordel v hlavě, tak o to víc lpím na tom vnějším pořádku, jako by se to dalo aspoň trochu kompenzovat. nebo ještě jinak - čím hůř se cítím uvnitř, tím hůř snáším vnější projevy chaosu a nepořádku, hluk a různé rušivé vjemy zvenčí. každopádně smejčením ani špuntama do uší se ten základní problém nevyřeší:-/

Offline Jos
příspěvků moje polička 31. října 2022 18:44

Potrefenáhusa Taky me to strasne demotivuje. Utruba uklidim stul, do peti minut je pocakany, olepeny a pomalovany. Gauc nekdy luxuju dvakrat denne, protoze se na te podestylce ani neda sedet. Jinak ted uz mam rada naklizeno (s zrovna to nejde!), jenze jak udelat esteticky ladici dum, kdyz je skoro vsechno jeste nedodelane, misty jsou haldy stavebniho materialu apod. A pak se tudy probehne smecka psu a je dokonano