Vše o těhotenství a dětech
Anema ona ta nevýchova je "prostě" respektující výchova (viděla a četla jsem teda jen to, co je volně dostupné), každý ten autor si tam něco přidá nebo to podá jinak, ale to gro je pořád stejné. Člověk se vždycky dozví něco nového, pomůže mu to v různých situacích, já ráda čerpám pořád nové zdroje informací, ale točí se to pořád okolo toho samého. Se dvěma dětma je to složitější už jen proto, že jejich zájmy jsou často protichůdné a tvoje jsou ještě jiné a ty to musíš všechno vykomunikovat ![]()
A zdroje taky dochází rychleji, abych tak navázala na dopoledne ![]()
Na cizí to nezkoušej
Ale třeba na hřišti vidíš, že se děti chovají různě. Samozřejmě těžko přesně posoudíš, co je výchovou a co povahou, ale zvlášť u těch malých dětí je to podle mě hlavně ta povaha
Jos me to taky demotivuje. Vcera jsem se tu ohanela mopem jak silena a jediny vysledek, ktery mel presah dele nez 10 minut, jsou bolava zada a pocit promrhaneho vikendu.
... A třeba ta extra a intraverze je u některých dětí poznat fakt brzy, u někoho, kdo je víc ke středu, to poznáš později.
To jsem si myslela taky, akorát mi pak kamarádka ( dětská psycholožka s praxí!) řekla, že na svých dětech to nepozná. Resp. mění se to taky časem. O starší si myslím, že na konci bude introvert (projevuje se teda různě), u mladší opravdu nevím, působí jako někdo, kdo potřebuje společnost, ale když je tam hodně lidí, je spíš odtažitá až nesmělá.
Anema Evaeva dost vas obdivuju (a neni to takovy ten obdiv typu 'jsem rada, ze to mam jinak'), ze jste schopne neco k vychove nastudovat a zkouset na vec nahlizet zvenci. Ja se nikdy nedostala dal nez pres prvni reklamni video nebo slibnou predmluvu. Mne se jakoby nedari chytit balanc mezi tim, co si predstavuju, ze je pro deti dobre a dulezite, a tim, abych v tom i ja fungovala nejak uvolnene a prirozene. Plus mam takova dve puzeni, ktera jdou v mem vychovnem podani proti sobe. Jakoze na jednu stranu bych chtela, aby ty deti byly zdrave sebevedome a kriticke, ale soucasne aby me poslouchaly na slovo bez reci a moc neprudily![]()
continuity podle mě s tím hodně zamava ta puberta a může se to dost otočit
Plus mam takova dve puzeni, ktera jdou v mem vychovnem podani proti sobe. Jakoze na jednu stranu bych chtela, aby ty deti byly zdrave sebevedome a kriticke, ale soucasne aby me poslouchaly na slovo bez reci a moc neprudily
![]()
![]()
Mne upratovaci komfort výrazne zlepšil akumulatorovy tycovy vysávač. Roomba je u nás bezpredmetna, dlhšie by som jej veci z cesty dávala ako keď sama povysavam. A keď máme teraz zapnutu práčku vzduchu, tak sa v spálni menej prasi.
continuity věřím! Já si právě pamatuju, že jsem byla relativně extrovertní, ale změnilo se to, když jsem ve třetí třídě změnila školu. Otázka je, jak jsou ty vzpomínky zkreslené. Ale třeba moje malá ségra je totální introvert od mimina a nevypadá to, že se to změní.
Gatita já dost nerada křičím a doufám, že díky těm knihám nebudu muset:) Já se k tomu dostala od "vím, jak to dělat nechci, ale nevím, čím to nahradit" Ale videa mi moc nevyhovují, maximálně nějaká velmi krátká na insta, a i tam potřebuju popisky
Knížky můžu číst třeba u uspávání, střídám beletrii a výchovu ![]()
Právě jsem je uspala, ale předtím jsem je OBA ostříhala. Uf! Jdu rychle otevřít nějaké zdroje!
Plus mam takova dve puzeni, ktera jdou v mem vychovnem podani proti sobe. Jakoze na jednu stranu bych chtela, aby ty deti byly zdrave sebevedome a kriticke, ale soucasne aby me poslouchaly na slovo bez reci a moc neprudily
![]()
![]()
Jak kdybych to psala já. I když mě by asi stačilo kdyby měli nějaké čidlo a hned poznali jestli tohle je věc k diskuzi nebo je třeba to plnit bez keců,aniž bych to musela vysvětlovat.
Pinot Noir Boze, zapomněla jsem jim ve spánku ostříhat nehty!
Pinot Noir gratuluju k obojímu
Nám se jedno dítě uspalo samo na gauči hned po večeři, nicméně kapání do očí během spánku moc nedopadlo Karja
Hrdinko! Já jsem učinila pokus o ostříhání přesně jednou. A mnohem radši chodím ke kadeřnici. Je to sice pořád hrozný (ten proces myslím), ale kadeřnice to má hned hotový a taky to nějak vypadá. Já jsem to dělala načtyřikrát, výsledek vypadal děsně a byla jsem zralá na léčebnu. Ale těsně po mým zásahu jsem zaslechla hovor staříků v autobusu, jak je to krásný dítě a moc hezky ostříhaný, takhle by to měl mít o jejich vnouček. Musela jsem se smát. A jsem si docela jistá, že paní si zapomněla brýle.
Anema to by chtěl každý, aby dítě hned udělalo, co se řekne, si myslím ![]()
Já audio nejsem schopná poslouchat, hned vypnu příjem. U uspávání jim knížka nevadí, skoro celý život nevyžadují víc než mojí přítomnost. A venku na hřišti je teď fakt pohoda, když jsou spolu, s knížkou se aspoň nenudím.
Evaeva Já jsem včera uspala tak, že jsem pustila pohádku, lehla si vedle něj a oba jsme usnuli.
Nechápu, ale je to skvělý a snad to bude pokračovat. Po každodenním mlácení hlavou do matky, škrábání do rukou, sedání si, vyžadování neustálýho mluvení, ukazování na dveře a neustálýho vykřikování "ham" je tohle jako sen. Vůbec nechápu, že jsem audiopohádky nezkusila dřív. I když neusne, většinu času u toho klidně leží a to jinak nedokážu zajistit ničím. Už jsem v historii hledala tipy odsud, co jsem si kdysi ukládala. Akorát teda nevím, jak to včera skoncilo, budu ji muset zase pustit.![]()
Len on je unavený z té nemoci, vanu si vyžádal už před večeří, tu jsem do něj sotva nastrkala. Bylo vidět, že je hrozně unavený, tak jsem ho odeslala na gauč, ať si pustí televizi, že pustíme nějakou pohádku, protože do postele nechtěl. Než tu televizi vůbec zapnul, zalomil to v pozici zlomené květiny ![]()
Já audio pohádky vychvaluju do nebes, poslouchají je oba.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí