dynda Dekuju za tipy. Ty z HM maji a ty jim prave v ZOO skoncily u kolen :-D. Zkusim objednat ty ostatni, treba neco klapne.
Vše o těhotenství a dětech
viktorka_od splavu já to mám přesně naopak. Když jsem v pohodě, dokážu nějak fungovat i v chaosu, ale pak se jakoby zapouzdřim sama do sebe. když jsem v pro sebe vhodném prostředí (což je nějaký řád), tak s ním splynu a nemusím se tolik vymezovat vůči vnějšku.
Já mám pocit, že až (jestli) dám tu pitomou státnici a budu mít na starosti jenom dítě, tak že budu zazdrojovaná až na půdu. Že si jako, až usne, prostě budu moct vzít knížku (myšleno beletrii), nebo kouknout na nějakou kravinu v televizi. Je mi jasný, že to tak nejspíš nebude, ale teď si to tak představuju.
Jo, a úklid, ten mě zazdrojuje, jenom když ho udělá někdo jinej.
Zina presne tyhle pocity sem mela:D drzim palce!
No s jaký jsi typ? U Rostíka si taky nejsem jistá.
Už viem, prečo večer syn rozpráva a rozpráva a rozpráva, potrebuje denný limit vyslovenych slov splniť ![]()
Anema zatím si nejsem úplně jistá, tahle kniha se hodně věnuje i sebehodnotě, jednotlivým typům se zatím dotkla jen málo. Ale v některých těch popisech jsem staršího poznala a hodně mi to pomohlo, třeba že se rád drží plánu a chce věci dělat tak jako "vždycky". Vědět co je zatím mi pomohlo třeba, když pršelo a já chtěla jít po školce do knihovny (kam hrozně chtěl před pár dny) a on brečel, že jsme se přece domluvili, že půjdeme na tohle konkrétní hřiště, nejspíš by brečel, i kdybych mu nabídla, že půjdeme na pouť. Ale myslím, že mladšího se mi nejspíš zatím určit nepodaří, přijde mi zatím dost nevyhraněný. Ale mám v plánu nejdřív přelouskat těch 600 stran a pak se vrátit k určení konkrétního typu.
Evaeva dáš pak prosím info jaký budeš mít z té knihy dojem až ji dočteš? Mám obě dvě ty typové, diagnostikovala jsem muže i příšerku, krtka zatím jsem nezkoušela. U sebe dost váhám.
I když teď mám v plánu spíš to Jak vychovat kluky, z těch volně dostupných videí mám pocit že mi to asi sedí nejvíc z tady těch všech dětských zaříkavačů.
Jo, o tom, že to bude něco extrovertního není pochyb, ale co přesně bůh ví ![]()
Anema ano, z té řady teorie typů je první. První část je věnovaná hlavně sebehodnotě a sebevědomí a v té druhé by pak měly být víc popsané ty typy. Je to taková bichle, že podle mě ta druhá část bude z velké většiny obsahovat ty předchozí knihy
Když pominu tu věci, co se týkají přímo jednotlivých typů, tak ty věci se samozřejmě opakují i z jiných knih, všechno se to točí okolo respektujícího rodičovství, ale vždycky tam najdu něco nového.
Sairon až to přelouskám (tak v březnu
), tak dám vědět. Je to psané celkem náročnějším jazykem, nečte se to úplně lehce. Ale Jak vychovat kluky by se v té mojí smečce určitě taky neztratilo.
Mně do toho právě hodila vidle ta Bartáková s výchovou kluků a holek. Takže nevím, který projev vychází z osobnosti a který jen z rozbouřených hormonů ![]()
Já nevím jestli jsem ENTP nebo ENFP, ale vzhledem k tomu váhání asi spíš teda ENTP haha!
Bartáková mi celkem sympatická je, ale nejvíc mi z hlediska projevu vyhovuje právě Míková. Ale já vyhledávám skoro výhradně knihy, tak je to celkem jedno.
Anema mě u Bartákové irituje to její špulení na IG, ale pořád lepší než katka z Nevýchovy a ten její obsah mi dává největší smysl. S nevýchovou hrozně bojuji, u příšerky mi něco z nevýchovy funguje, u krtka prakticky nic, což ta Bartáková pěkně vysvětluje proč :).
edit. mě přijde že nevýchova funguje u jednoho dítěte, resp. fungovala mi dokud jsem měla jen jedno, ve dvou dětech jsem se ji nějak nenaučila aplikovat.
Anema to, že se chovají jako malý děti je jasný, ale i třeba moje dvě malý děti se chovají ve stejných situacích různě. Starší hodně respektuje pravidla, od mala, mladší ten pořád testuje. To, co na jednoho funguje, u druhého vyvolá přesně opačný efekt.... A třeba ta extra a intraverze je u některých dětí poznat fakt brzy, u někoho, kdo je víc ke středu, to poznáš později.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí