Evaeva Chudák zmoženej.
Ty nemoci s tím umí pěkně zahýbat. U nás nemoc dítěte obvykle znamená jen vyřízený rodiče, ale v létě jsme chytli covid (všichni) a syn se budíl jen na pití,pak si lehnul na mě a hned usnul,to jsem dost koukala (a byla za to moc vděčná, protože ležet bez hnutí byla jediná fyzická námaha, který jsem byla schopná
).
Vše o těhotenství a dětech
Anema já myslela uspávání přes den. Večer taky mobiluju.
Moje děti nějak literatuře nepřejí!
Tak tohle mě moc pobavilo! Ať brzo a dlouho spí.![]()
Len u nás obvykle nemoci taky takhle nefungují. Tohle je nějaká výjimka. Překvapilo mě to, přes den vypadal skoro zdravě.
Anema jo to chápu, u nás je maximum hlazení. Staršímu vždycky stačilo jen, že mě viděl. Oni jsou takový nenároční.
Já jsem šla dneska do sebe a ozdrojovala jsem se až na půdu. Vyžehlila jsem dva koše prádla, že se mi chtělo, ne že je to potřeba, vydrbala koupelnu do lesku blesku a provoněla ji levandulí a do půl desátý jsme hráli novou úplně super kjúúút podzimní hru Útulná doupata.
A protože mi tu NĚKDO vykoupil waldorfský kruhy se svícínkama, vyrobila jsem jednu DIY verzi ![]()

žluťásek kolejová verze
. Boží! ![]()
žluťásek super svícen ![]()
![]()
Za (jeden z mála) svoj výchovný úspech považujem, že večer po prečítaní rozprávky zhasnem a ležíme potichu, až do spánku. Žiadne vybiehanie z postele, cikanie, pitie, nič. Musím byť teda prítomná. A keďže obvykle zaspim, beriem to pozitívne, že sa aspoň vyspím.
žluťásek tolik prekazek na kolejich ![]()
Konec denniho spanku je u nas slusne peklo. Obcas spi i pres den, ale to jen v pripade, ze bylo aktivni dopoledne venku a cestou domu to zalomi v satku (bez satku to nefunguje, proste se potrebuje pritulit a znehynet), a to je vzdycky videt, ze ten denni spanek jeste potrebuje, vydrzi pak spat klidne tri hodiny. Ono by mi nevadilo, kdyby vynechala denni spanek, aspon jsme casove flexibilni, ale vecer by usinala nejak rozumne, treba v osm, jako v tech nejotiptimistictejsich snech
ale ne, spat se porad chodi nejdriv v deset, kdy uz od deviti tu mame jecici priseru, co se unavou sotva drzi na nohou, ale rozhodne nepujde spat ![]()
A kdyz ji vcas nepremluvime k odchodu do postele, kde pak vyzaduje k usinani pritomnost obou rodicu, tak se pretahne, usne se revem a kolem druhe v noci mame nocni des a dalsi kolo uklidnovani jecici prisery
uz vic jak dva roky jsem doma nepochodovala ve tri v noci s ditetem v satku (sama si o nej rekla), aby se uklidnila a konecne prestala plakat a usla, az do dneska.
Poradte tricka s dlhym rukavom, potrebujem daco pre syna do skolky (teda nie vlnu) aby neboli tenke ako papier. Keby boli uzsieho strihu, bol by to ideal ale uz na tom netrvam. Kedysi sme mali pevne a hrubsie z lindexu ale minuly rok boli strasne tenucke a vytahali sa.
Mrakoplas A HaM se ti nelíbí nebo to ti přijde tenké? Jako úplně silné to není, ale není to taková ta nepružná tenká bavlna ala pepco
Mrakoplas byla si v Tescu? Jsem s jejich tričky spokojená, mám je z druhé ruky, jednu sezónu mají za sebou i u nás a vypadají pořád pěkně. Pak mi ještě vyhovuje ca.
Zuzuli tlapkam moc, u nás se to teď kupodivu zas zlepsilo, zacala zase přes den spát, ale máme ty pozdní vecerky kolem 10, kdy už většinou melu z posledního. Ale v noci se jen mele a stačí pohladit a spi dal - tak snad se nakazite!!
Zuzuli No to zní strašně, ale určitě to bude jen období! Pak si to sedne. Ale já mám co říkat, já jsem tak predpodelana z toho zrušení denniho spánku, že má dcera pořád dudlika! Ale přijde mi, že tu polední pauzu (=být jen se starší dcerou potřebuju jako sůl). Ta malá nejde odložit pořádně u ničeho, ani u televize ne, pořád se po mně válí a ona váží hrozně moc, jako nejen to poponeseni ale i to válení a vedení se na mě je hrozně znát, dneska jsem měla pocit, že mi záda rupnou vejpůl
Karja já bych řekla, že rušit dudlík u tříletého dítěte, které nejspíš brzy spát přestane, je zbytečné;) Máš vlastně nějak domluvenou tu školku? Mně ty občasná volná dopoledne hodně pomáhají.
Zuzuli moje děti, když spaly, vždycky spaly dlouho, žádné zkracování denního spánku se nekonalo. Pak spaly třeba ob den a pak najednou nespaly. Ale zrušení denního spánku u mladšího nemělo na večerku téměř žádný vliv:(
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí