Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Malenge
4851 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 19:54

Zuzuli já se s tím taky celkem ztotoznuji, u nás měla být hlavním dárkem nejaka pěkná větší krabice lega. Syn lego rad, skládání ho baví, i když si doteď vyhraje výrazně víc s duplem. No a na podzimní prodlouženy vikend kluci byli u tchyně. Po cestě domu mi pak syn říká: babička nám koupila strašně moc lega, ta je hodna, viď? Takže jsem vznesla par dotazu a dozvěděla se, ze dostali 5!!!krabic jen tak, aby si měli s čím hrát, další obři krabici ještě nerozbalenou dostali na cestu domu. Menší tedy ještě nějaké obři auto k svátku. Ani si ho nechtěl vzít domu. Když jsem se ptala, co to tedy za lego dostali, tak prý: já už vlastně ani nevím, nepamatuju se. Proč proč proč?  Jako je to strasne, moje děti po ničem netouží, už 2 pokoje u tchyně vypadají jako rozbalene pompo, jsem z toho totalne zpruzena. A připomíná mi to, ze musim něco z pokoje teď v listopadu poslat dal, jinak nám exploduje barák

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 20:00

Evaeva my jsme v zari meli vsichni 4, je to hodne infekcni. Preji at se to uz u vas zlepsi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 20:03

mnum prosím tě, a po jaké době jste to chytali? Já věděla, že je to hodně infekční, ručníky jim teď peru každý den, myju si pořád ruce, ale samozřejmě sahají na stejné hračky,... Ale mladší to má už od minulé soboty, teď už to má dobré. A starší měl první náznaky až teď.

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 20:08

Malenge musim rict, ze pro me osobne je na vanocich nejlepsi to, ze travime cas spolecne, navstevujeme se s rodinou, cukrovi, svarak a punc, svetylka, vonici stromecek, oslavy konce roku. Kdyz uz nejsem z verici rodiny a oslava narozeni spasitele se neresi. Tesim se na spolecne peceni cukrovi u nasich, kde se sjizdime i s bratrem vikend pred stedrym dnem... Asi bych rada diteti, co fakt ma materialne vic nez dost, ty vanoce priblizovala spis takhle. Na jednu stranu chapu tu snahu prarodicu diteti doprat, ale na druhou me to silene toci. Ale asi je to v nich strasne zakorenene, ze pod stromeckem musi byt hojnost. Moje babicka dokonce delala to, ze kdyz si nekdo z nas behem podzimu neco koupil a ukazal ji to, tak rekla, ze ji to mame dat, ona nam to proplati a da pod stromecek uuz ji to nastesti preslo. Obecne proti darku pod stromeckem nic nemam, ale stacilo by neco maleho, po jednom kusu od kazdeho. Inspirace by taky bylo dost, mala miluje baletky, tanec, je velka paradnice (predevcirem si v h&m koupila kabelku), denne si hraje s ikea kuchynkou, sklada puzzle a taky denne precteme plno knizek. Rada s nami hraje hry, proto chystame ten Ovocny sad. Takze barbie s kuchynkou je uplny ulet

nejaka z tesca nebo globusu, zadny original. Jen plast z ciny. Oni pokazde vozi nejake levne smrdici panny, uz jsme jim i rikali, ze ty hracky proste vyhazujeme, protoze si s tim dite nehraje, ale bylo to uplne zbytecne. Pro me je odstrasujici dum svagra a svagrove. Maji tri holky, pul roku az sest let, a z domu hernu. Z naseho pohledu teda spis sileny bordel. V obyvaku trampolina, plastovy domecek, plastova kuchynka. Detska postylka po okraj plna plastovych hracek. Desitky plysaku. Kam slapnes, tam neco lezi. To vazne nechci. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 20:08

Zuzuli odrážedlo užijete, zbytek by nechala u babiček, normálně bych jim to řekla, že se měli poradit a k vám to nechcete. Lituju moc! U nás se všichni ptají a i když mě vytváření vánočního seznamu otravuje, je to stokrát lepší. Hromady toho teda mají stejně, ale aspoň to vesměs nejsou blbosti/zbytečnosti.

Online Karja
44848 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 20:09

Jako hustý ti prarodiče. Naši i tchani jsou v tomhle v pohodě, vlastně všechny ty dárky kupuju já, a je to vlastně fakt malé. Ale my jsme nikdy ty megalomanské vánoce nedrželi, vždy jsme si dávali drobnosti, to az teď kupuju dětem ,,větší darky,,, co bych ale jinak taky asi koupila. Za svobodna jsem i samba odbejvala, to mi zůstalo, jen jsem tim chtěla říct, že i v dobe ty velký lasky jsem mu koupila dárek ta 3 kila:-D:-D

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 20:10

Malenge tahle hrackova inflace uz je i u nas:( muj tata pri kazdy navsteve koupi nejaky dalsi auto/traktor/whatever a Tonda to vlastne ani moc neoceni a dost se nam to hromadi...:(  akorat proste on si neda rict, i moje mama mu nadava, at porad nekupuje dalsi kramy a on to snad dela umyslne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 20:14

Zuzuli já ti musím říct, neměj strach, tvoje malá bude milovat na vánocích to co ty. U nás nebyly vánoce úplně svátky konzumu, ale rozhodně se na nás nešetřilo, dohromady jsme dostaly každá třeba 15 dárků. Ale ty zážitky, co popisuješ ty, byly nedílnou součástí. No a asi v deseti letech jsem zaslechla malou ségru jak kamarádce říká, že na vánocích má nejraději, že je celá rodina spoluDárky prostě zážitky nepřebijí!

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 20:18

Evaeva odrazedlo uzijem, jen bych jako osoba, co se s nim bude porad vlacet, rada mela aspon poradni hlas vunec netusim, co koupili, jestli nebude uplne k prdu a ja nebudu mit jen vztek, ze nemuzu koupit poradne, protoze uz nejake dostala

Oni ty darky vozi k nam, my totiz odmitame s batoletem travit svatky v aute (rodiny mame 100+ km od Prahy, kazdou na jinou stranu, celkem by to pres svatky delalo vic jak 500km),coz mi to nechani u nich celkem komplikuje

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 20:20

Zuzuli jo, tak to je naprd. Tak holt do sklepa do krabice (chápu, že tě to štve). A chápu tě i s tím odrážedlem, já bych byla naštvaná dost.

Offline dzizisketa
9010 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 20:35

Zuzuli 

My už máme měsíc na lednici seznam/dopis pro Ježíška. Já teda úmyslně říkám, že to jsou dárky k Vánocům, na Ježíška nehraju, ale všichni v okolí jo. Rosťa komukoli, koho potkáme, oznamuje, že bude mít Vánoce a jestli oni taky? A pak jmenuje, co si teda přeje. Osobně si vůbec nepamatuji dobu, kdy bych na Ježíška věřila, ale i tak jsem měla Vánoce vždycky ráda a pořád mám.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 20:45

Zuzuli ja ac inak predavanie darov absolutne odmietam, v tvojom pripade by som sa nerozpakovala dat to do bazara a za utrzene peniaze malej kupit nieco ine. Ked im niet rady..

Offline Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 21:00

Já bych se chtěla zeptat, jestli vaše děti mají mikroskop, dalekohled nebo teleskop, a jaké značky, jestli je to pro šestiletého brzo a tak. continuity by mohla vědět? 

Offline Malenge
4851 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 21:04

711990 ono to třeba někomu zní nevděčně a rozmazleně, ale vítám srdečně každou návštěvu, která NEpřinese klukům dárek. A když už na tom hodně trvají, tak vítám trs banánů/ovocné kapsičky/klidně i kindervejce. Radost to udělá a pěkně se to sní, ideál

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 21:08

Malenge jojo, spotřební dárky jsou nej! Dobré jsou i samolepky a podobně, to se taky spotřebuje.

Offline Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 21:09

Malenge já nejradši návštěvy s fixy, plastelínami a balíky papírů. Bohužel k nám žádné takové nechodí.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 21:14

Evaeva deti temer najednou, my rodice postupne s odstupem cca 4-5 dnu

Offline Malenge
4851 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 21:35

Pinot Noir balík papírů, ideálně i čtvrtek, ještě nikdy nikdo nepřinesl a jak by se hodil, máš recht

Offline Malenge
4851 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 21:39

a odložit si tu fakt pomůže, nálada se mi zlepšila, vymyslela jsem nějaké drobnosti (třeba karetní hry a puzzle Evropy), které, věřím, že udělají radost. Své nápady na dárky si budu hýčkat, neporadím a ať dostanou třeba celé hračkářství a živého slona navrch, kašlu na to.

Offline dorota
1233 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 21:39

Malenge my sme raz ako darček dali balík papiera synovcovi, čo rád kreslí, len si nepamätám, či to bolo na narodeniny alebo na Vianoce. Okrem toho dostal aj nejakú hračku alebo knihu a oblečenie.