dorota to je pro milovníky kreslení dobrý dárek, to poradím babičce, ať koupí kvalitní skicáky, ta se do toho vrhne s vervou sobě vlastní a budeme mít zásobu ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa Bruder je super a vydrží. Já stála nad kombajnem a u zpětnejch sem si říkala, vy se nezdržíte a hele vydrželo to všechno. A to si s tím hrálo už několik dětí.
Anema mamince
ale abych nekecala, moje mamka taky nosí bezva věci, drobnosti, ale promyšlené, ona stačí třeba kvalitní náplň do bublifuku, že. Mnohem raději než padesáté autíčko, která skončí u těch ostatních v krabici. Papíry teda donesla jen menší bloky, balík kancelářských ještě ne ![]()
Tak fotky našeho dětského pokoje aka 2x1,5 metru v rohu obýváku jste viděli ... přesto se moje máma i tchýně nerozpakujou mi neustále cpát (nemam lepší slovo) pro syna veci jako treti autodrahu, druhou obří garáž na auta, nějaký hotwheels obří konstrukce ... Snazim se vysvětlovat furt dokola, ale minule už jsem lehce vybublala, ze seriózně a vážně kam to mám jako dávat?? Protože to není proste reálný.
No vyslechla jsem si od mámy nehezke věci, jak jsem zbytecne negativní, nedopreju jim babickam možnost něco svobodne koupit a furt jim jen v něčem braním a zakazuju ... těm babickam upozornuju. Ne dětem, protože o ty tady očividně vůbec nejde.
Takže jsem to uzavřela obligatnim kupte si co chcete, ale zůstane to u vás. Fakt nevím, proč bych měla trpět to, ze mi někdo zakrámovává domácnost, at se v tom bordelu topej sami, když po tom tak toužej.
Anema my taky nemáme Ježíška. Dárky si dáváme navzájem, protože se máme rádi, že jsou "od Ježíška" se tak říká, protože Vánoce jsou připomínkou jeho narození. Zároveň jsou lidé, kteří na Ježíška opravdu věří, tak je při tom necháváme. Ríša to přijal za své. Ono když to takhle v rodině je už několik generací, není třeba nad tím nijak bádat, prostě je to tak.
MP Meri jakou mate garáž? Nám by se možná tip hodil ![]()
mnum aha, díky. Přiznávám, že skoro po týdnu léčby jsem doufala, že nikdo další už to neodskáče.
Evaeva my jsme nasadili antibiotickou masticku a dotycny nemocny mel do 2 dnu oci ciste. Akorat se to pak projevilo u jineho clena rodiny.
Anema tohle zdůrazňování taky nemám ráda. Ale mě Ježíšek jednou do rána vyměnil brusle, heč
Nechala jsem je pod stromečkem a ráno tam byly větší. Bohužel si to nepamatuju, znám to jen z vyprávění.
K nám Ježíšek chodí, i když mi přijde, že to kluci moc neprožívají. Zásadně Ježíškem nemotivuju/nestraším. Ale vadí mi i to vymýšlení okolo. Když se mně syn zeptá, kde Ježíšek bydlí nebo jak vypadá, tak odpovídám, že nevím. Nějak nejsem schopná mu tvrdit, že bydlí na obláčku nebo tak něco. Takže možná bych měla jednodušší, kdybychom to měli jinak ![]()
Potrefenáhusa Úplně na prd, tu nedoporucim. Ale jeden čas jsme měli doma tohle, maj v podobném stylu i garáže, tak něco takového bych koupila já (kdyby se mě někdo ptal, ha ha).

mnum my máme kapky, třetí den bylo výrazné zlepšení, za další dva dny mi taky mladší přišel v pořádku. Zítra má poslední den kapání, ale oči už má dobré. Teď abych se znovu bála, že to chytneme i my![]()
![]()
Anema my taky nemáme Ježíška. Dárky si dáváme navzájem, protože se máme rádi, že jsou "od Ježíška" se tak říká, protože Vánoce jsou připomínkou jeho narození. Zároveň jsou lidé, kteří na Ježíška opravdu věří, tak je při tom necháváme. Ríša to přijal za své. Ono když to takhle v rodině je už několik generací, není třeba nad tím nijak bádat, prostě je to tak.
Jj, nějak takhle mám v plánu to podávat. Že to je reminiscence na dar Ježíšova zrození, a taky že to obdarování má i charitativní rozměr.
Pinot Noir teleskop máme a dost se s tím pereme. Vyžaduje to milion podmínek - třeba nemůžeš vyndat teplej dalekohled do mrazivé noci, potřebuje si nejdřív srovnat teploty. Když pak konečně něco ulovis, zjistíš, že ty nebeské telesa docela pádí a v tom přiblížení utečou z objektivu než konečně seženeš dítě, aby se podivalo. No prostě vopruz neskutečný a to starší na tom vesmíru dost ujíždí. Dokud to dítě nedává výslovně samo, nekupovala bych to.
Mikroskop je asi lepší, speciálně pro zvídavé děti. Máme nejaký bresser z kategorie jednodušší školní. I tak je to několik tisíc, ale máme ho od těch cca šesti let až dosud a nechystám se ho zatím zbavovat. Občas jsme nějaké preparáty pozorovali - třeba vši ![]()
Podmínka je ale, že se ty děti k tomu nějak chovají, takže takto malé vždy za naší přítomnosti a pod dohledem.
Ty výslovné hračky bych spíš nedoporučovala, vyhodiš peníze za vcelku nefunkční krám. Ještě měl Lidl nějaký úplně jednoduchý bresser, ale ten nevím jak fungoval, recenzí moc nemá.
Byly nějaké stránky, kde radili s výběrem, zkusím to dohledat.
Ještě bych zvážila stereomikroskop, ten umožňuje zkoumat povrchy a to může být pro dítě taky hodně zajímavé.
continuity díky moc za připomenutí binolupy, už dřív jsem o nich četla a říkala si, že to je pro nás to pravé, ale samozřejmě jsem na to zapomněla!
dzizisketa taky to vysvětluju podobně jako Pinot Noir : že Vánoce slavíme a dárky si dáváme jako připomínku narození Ježíška, a k tomu dodávám že někdo věří, že dárky jsou i od Ježíška, a někdo ne. Letos už chci zapojit i tu charitu, to loni vůbec nepobírala. Každopádně Ježíšek je teď velké téma, jak se blíží Vánoce, takže jsem se tuhle dozvěděla, že "na Ježíška teda věřit budu a doufám, že se narodí i letos" ![]()
Evaeva to uz by se asi projevilo, kdyz to trva od minuleho vikendu, drzim palce at uz to mate za sebou, je to opruz
A nevyžádané dárky...uf, vzpomněla jsem si, jak loni dcera dostala hudební nástroj a u stromečku se rozbrečela
a ještě z toho bylo mrzení, když jí i přesto přemlouvali, ať si to "zkusí" a já dost rezolutně řekla, že si to zkusí, až bude sama chtít. Tak prej že z ní nic nebude...![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí