Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Anema
1299 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 23:10

Mohučanka "doufám, že se narodí i letos"

Online Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 23:14
Reakce na Anema:

Mohučanka "doufám, že se narodí i letos"

​To je boží, jak si s tím děti stejně naloží po svém.

Online Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 23:15
Reakce na Mohučanka:

Tak prej že z ní nic nebude...

​Ale tohle teda

Offline Anema
1299 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 23:18

Děkuju všem za postřehy. Dcera mi přijde ještě malá na to, aby pochopila, že nemá něco prozradit. Na schovávanou pořád hrajem tak, že se sice už docela pěkně schová, ale stejně za chvíli volá: " haló, tady jsem!". Líbí se mi, když se najednou objeví dárky pod stromečkem, ale zase mi přijde v pořádku, aby věděla, kdo je tam dal. No, jsem zvědavá, jestli se mi podaří jí nelhat a zároveň to tajemství ještě letos trochu udržet...

Offline Gatita
8662 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 23:43

Malenge mne prijde, ze nasi kluci taky po nicem netouzi. Starsi sice miluje Lego, ale kazdou chvili nafasuje nejake u babicky. Jen tak, aby si tam mel s cim hrat. Synovi to preju, babicce taky, ale prijde mi to az skoda. Ja sama skoro zadne hracky mimo narozeniny a Vanoce nekupuju, presto nas dum vypada jako smetiste, nebo jeste presneji jako nejaky hodne zanedbany detsky koutek. Jsou to proste hromady, ve kterych se slape, nikdo k tomu nema vztah. No jak nad tim tak premyslim, mozna se pokusim znovu prosadit ten jeden spolecny darek. Ona to loni stejne ani jedna strana nevydrzela a nespokojila se s tucnym prispevkem na velke lego, ale oba kluci jeste nafasovali kazdy plysaka, nejake plastove auto a takove ty dopravni znacky, co se jim hned polamou nozicky...metr kubicky uplne zbytecnych veci. 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 02:24

Bola som s otcom u jeho mamy pred Vsechsvatymi a syn ma instruoval:" keď ti tá babka bude pre mňa niečo dávať,  tak to zober, vieš, staré babky rady niečo dávajú ". A tak som to zobrala. Je neuveriteľné,  keď vás čítam, že naša široká aj blízka  rodina chápe, že nie sladkosti a že syn rád kresli. Dostal skicár,  pekne pastelky, knižku a miniauticko.

Alebo dostane bublifuk, to je tiež také spotrebné.  Väčšie veci má vždy odo mňa a muža,  tomu keď som povedala, že si želá plysovu ovecku, tak kupil tu najväčšiu,  70 cm.

Offline Potrefenáhusa
38946 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 02:37

MP Meri díky, ta je bezva, něco takovýho by určitě zastinilo všechno ostatní 

Offline Potrefenáhusa
38946 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 02:38

Gatita když k tomu nikdo nemá vztah, tak to aspoň můžeš poslat někam dal, ne? 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 03:02

Sme na víkend v Nitre (cestovanie za doktormi- v pondelok o 7 odbery na alergologii) a synovi som nakreslil zoznam, čo si ma zbaliť.  Takže sa prvýkrát balíl úplne sám,   skontrolovala som to , keď to už mal v kufri len tak zevrubne, tak zatial nemá pyzamo

Online Myrtila
5378 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 05:38

Darky... to je u nas dost ozehave tema, asi tezko to nejak popsat bez fakt sirokyho kontextu. I tady jsem uz dostala za usi, kdyz jsem si kdysi stezovala, ze od jedne vetve rodiny ja dostavam bud blbiny, nebo neco, co uz mam a dvakrat to opravdu nevyuziju (treba knihy)  A jak uz tu padlo, taky za tim vidim tu uplne zbytecnou ekologickou stopu, zbytecne vydane penize a usili (na jedne strane to koupit, na druhe to nekam ulozit, nebo se toho zbavit). Takze diteti jsou dva roky a uz nekolikrat od toho stejneho jednoho cloveka dostalo dvakrat tu stejnou vec, protoze dárce si nepamatoval, ze toto uz kupoval  takze asi v takovem mnozstvi se na nas ty veci vali. Ke vsem svatkum, vcetne Mikulase a dnu deti, je potreba darovat nejakou vec. 
Na narozeniny a Vanoce po mne vsichni chteli tip na darky, tak jsem zvedava, jak to dopadne. Uz ted mam nejake indicie, ze toho bude opet nasobne vic, nez bychom si prali. 

Offline Gatita
8662 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 08:09

Potrefenáhusa

To bych musela poslat dal driv, nez se to rozprostre do prostoru a rozbije. Jsou to vetsinou nejaka auta a traktory s voziky z krehkeho plastu, ktera deti rozbali, chvili si s tim hraji a pak to najdu nekde rozbite. Jako vyhodit se to da, ale je to cele takove zbytecne. Pritom rodice jsou celkem uvedomeli, ale stejne to sem vali. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 08:28

Pinot Noir 

Syn má dalekohled už asi od 4 let. Značku teď nezjistím, ale byl koupený někde v prodejně zbraní nebo v loveckých potřebách nebo tak nějak. Zkrátka mě překvapilo, kde to ten Ježíšek koupil Působí dost bytelně, prostě malinký dalekohled v dospělácké kvalitě. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 08:29

Pinot Noir no dětský hudební virtuoz z ní vskutku nebude, to mají pravdu

Offline Mrs.Robinson
608 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 08:35
Reakce na letfenixa:

plysovu ovecku, tak kupil tu najväčšiu,  70 cm.

​Fíha, nebude z ní Tučňák ve stresu?

Offline continuity
43447 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 08:49

letfenixa já jsem byla minulý víkend se dětma u ségry a ony si už dlouho bali sami, jen to po očku zkontroluji, aby jim nechybělo to pyžamo.

Takže jedna si do auta vzala šlapky a do kufru platené tenisky, druhá si nevzala vůbec žádnou bundu. Když jsem se ptala, tak se dusovaly, že to vše, co měly mít při odjezdu na sobě, je v kufru.  Vždy(!) najdou způsob, jak matku přelstít.

Offline Potrefenáhusa
38946 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 09:07
Reakce na Gatita:

Ja sama skoro zadne hracky mimo narozeniny a Vanoce nekupuju, presto nas dum vypada jako smetiste, nebo jeste presneji jako nejaky hodne zanedbany detsky koutek. Jsou to proste hromady, ve kterych se slape, nikdo k tomu nema vztah.

​já reagovala na tohle, mít z domu smetiště a hromady, po kterých se šlape a věci, ke kterym nemá nikdo vztah - to bych vymetla, mne spis přijde hrozny, když to vymest nejde, protože dite si pamatuje každou věc a nechce se ji vzdát, ale mít doma zbytecne tolik kramu, který nikdo nechce a nehraje si s nima - to proč? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 09:11

Potrefenáhusa my máme taky věci, se kterými si kluci nehrají, ale vzdát se jich nehodlají. Naštěstí toho není zas tolik, ale zbavit se toho nemůžu. Nebo věci, se kterými si sice hrajou, ale jsou podobné jako něco jiného, co už mají/co jsem chtěla, aby měli (bylo to třeba lepší), a teď už to nekoupím. A to máme celkem umírněné dárce.

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 09:13
Reakce na Myrtila:

A jak uz tu padlo, taky za tim vidim tu uplne zbytecnou ekologickou stopu, zbytecne vydane penize a usili (na jedne strane to koupit, na druhe to nekam ulozit, nebo se toho zbavit). 

​Presne tohle mi na tom vadi nejvic. Jasne, muzu si rict, ze dar splnil ucel okamzikem daroveni, muzu s tim nechat dite pohrat a jak ztrati zajem, tak to vyhodit... Ale uz nikdy nezmenim fakt, ze ta vec existovala a byla uplne zbytecna.

Jak psala MP Meri taky mi prijde, ze o ty deti nakonec moc nejde, jen o to, sby si prarodice uzili nakupy. 

Offline Potrefenáhusa
38946 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 09:13

Evaeva jo však jasne, reagovala jsem na smetiště a hromady, po kterých se šlape, aniž by k tomu měl někdo vztah 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 09:21

Potrefenáhusa no jo, jenže ten vztah se zázračně vynoří ve chvíli, kdy tu věc vezmu do ruky, že jí někam uklidím Já mám problém uklidit i hračky pro mimina.