Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 09:25
Reakce na Zuzuli:

Jak psala MP Meri taky mi prijde, ze o ty deti nakonec moc nejde, jen o to, sby si prarodice uzili nakupy. 

​No u nás to posledně padlo fakt na plnou hubu. Že jsem sobec, protože mám pocit, že moje "právo na nezakramovanou domácnost" je víc, než jejich "právo koupit co chtěj". Tak na to už jsem neměla co říct, no.
Ano, asi jsem sobec a prostě mám ten pocit. 

Nicmene si myslím, ze jim i tak ten prostor poskytuju dostatecnej, bohuzel na tom se proste neshodneme.

Offline Anema
1299 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 09:36

MP Meri No tak po tomhle argumentu bych trvala na tom, ať si to teda nechají u sebe. A nebo bych se toho fakt zbavovala. Uplatnily přece své právo tím nákupem, měly by být spokojené.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 09:46

Anema pak je tu ještě právo pořídit meri větší byt

Offline Anema
1299 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 09:50
Offline Gatita
8662 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 10:00
Reakce na Zuzuli:

​...

Jak psala MP Meri taky mi prijde, ze o ty deti nakonec moc nejde, jen o to, sby si prarodice uzili nakupy. 

​u nas je to tak, ze o deti jde vsem, snesli by jim modre z nebe. Ale soucasne je v tom nejaky tlak, aby to nebylo jakoze malo a aby tam byl dostatecny wow efekt. Syn si letos opet preje jedno velke lego a pak uz nic. Lego jsem uz objednala. Ja bych docela brala nejake barvy a modeliny -  deti toho vyplacaji dost a je to drahe, jenze z toho byvaji ty babicky trochu frustrovane. Treba moje mama je pak takova nervozni, kdyz se nemuze vytasit s necim velkym, co vyvola takovou tu instantni radost. A kdyz jsem loni rekla, jestli by nechteli vsichni prispet na to velke lego, tak nejdriv zavladlo nadseni, ze nemusi nic vymyslet, ale nakonec mama zpanikarila a stejne prinesla "balicky", aby deti mely neco i od ni a aby to nebylo min, nez donese druha babicka. 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 10:09

Tak myslim, ze nakonec je dobre, kdyz k nam ta mladez chodi mimo Stedry den, aspon toho nemaji pod stromkem tolik najednou a muzou tem darkum od nas venovat vic pozornosti. Ja se teda s jejich rodici vzdycky radim, mozna bych se jinak trefila do neceho, co uz maji nebo co je nezajima. A je mi fakt srdecne jedno, jestli druha babicka toho nakoupi vic

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 10:17

Kokoska protože ty jsi skvělá babička, jak to tu tak čtu

Offline continuity
43447 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 10:20

u nás jsme měli štěstí, protože jedna babička byla trvale přesvědčena, že hraček mají dost a k Vánocům koupila omalovánky, druhá je vcelku umírněná a navíc bydlela příliš daleko, aby donesla něco častěji jež 2x ročne, k Vánocům poslala když tak penize. Jako taky se to občas nepovedlo: třeba česací hlava, která po rozpletení účesu z krabice zůstala prakticky bez vlasů.

A tím, že moje děti si tak do čtyř let mysleli, že hračky vozí pošťák, úplně nás minuly ty plastové krámy typ pet shop a nevimco ještě. I tak jsem jednu dobu dost trpěla, ale to bylo už ve škole. Mladší už měla kapesné a celé ho utrácela naproti u Vietnamců. No i to nakonec přešlo. 

Offline continuity
43447 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 10:23

Jinak občas to moc nechápu. Asi před třemi lety mi ségra vnutila krabici od bot plnou těch gumiček na pletení náramku. Děti s tím relaxačně pletou pořád  a furt nic neubylo. My vždy měli jeden malý pytlík.

Přemýšlím, co si od toho slibovala ona, když má tři kluky. 

Online Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 10:30

Nás dárky nikdo nezahlcuje, naši mi dají peníze, ať něco klukům koupím, pod stromeček to dostanou ale u nich a nevědí, že jsem to vybírala já. Podle mě zbytečně vysokou částku, ale tak když to tak chtějí... Takže u mých rodičů obvykle dostanou to, co strašně moc chtějí, nebo velké překvapení, které udělá radost. Býváme tam až na Silvestra, takže jsou to doslova druhé Vánoce.

Od nás dostávají dárky byť hodnotné, tak spíš užitečné, jako sonické kartáčky, ten dalekohled a tak, plus ty výtvarné potřeby.

Nejhorší je to s tchány, ti taky chtějí, abych dárek vymyslela, nebo rovnou pořídila, mělo by to být kvalitní a hodnotné, bohužel vzhledem k těmto požadavkům na to vydají naivní částku. Ale i s tím se dá něco dělat. Problém je ale jejich následná a neustálá kontrola, jestli je ta věc v pořádku, jestli se k ní kluci chovají hezky a hrají si s ní "správně". Ríša touží po plyšovém Ježku Sonicovi, byl by akorát za ten jejich rozpočet, ale úplně slyším, jak ho půl roku po Vánocích peskují, že Sonic leží na zemi, skáče se po něm na trampolíně nebo má flek na rukavici. Do teď mi nezapomněli, že jsem jim doporučila k 5. narozeninám hodinky, protože se mi zdálo, že o čas začíná Ríša jevit zájem, ale ty doteď leží nepovšimnuty v poličce, od minulého týdne konečně zase se správným časem. 

Jenom pro jistotu - hračky se u nás záměrně neničí, vlastně se ničí i nechtěně spíš vzácně, rozdělujeme věci na ty domácí a ty, co můžou ven atd., ale třeba házet plyšákem ze schodů mi připadá jako hra adekvátní školkovému věku i kusů molitanu, takže neřeším, tchánům by ale házení "jejich" Sonicem mohlo zhoršit zdraví.

A to mě teda drtí hrozně. Takže koupit dítěti stejnou věc znovu, protože se v tom množství ztratil přehled, je blbý, ale pamatovat si každou jednotlivou blbost včetně ptákovin z Kinder vejce a i odstupem let kontrolovat, jestli je v pořádku, je teda taky hodně na palici.

Online Karja
44851 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 10:34

Nebyl jste někdo s dětmi na představení od Divadla KAKÁ? Nevím jestli na to holky nejsou ještě malé, hlavně ta malá, přece jen je to loutkohra...píšou pro děti od 3 let, ale to je takový nic neříkající. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 10:35

Kokoska já jsem taky ráda, že slavíme odděleně, u každých prarodičů dostanou třeba 5 dárků, to by mi naráz přišlo fakt hodně.

A ty si super babička, to už tady dávno víme

Offline continuity
43447 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 10:44

Pinot Noir no to je taky extrém. Pamatuji na jedny ( dost příšerné) Vánoce u ségry, kde byly chvílemi i obě její tchýně a ta jedna nakoupila dětem nějakou strašnou veteš. No a pětileté dítko si přišlo ke mně o radu s látkovou kapsičkou za euro ( byla tam ještě cenovka), že které vyjel jezdec zipu hned po prvním rozepnutí. Pani hned přiskočila s výčitkou: už si to stačila i rozbít?

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 10:46

Mohučanka Evaeva super babicka fakt nejsem, mam na ty deti strasne malo casu a taky se letos tak nejak stridame v chorobach, bud chrchla nektery dite nebo ja. Nemocne deti odmitam hlidat vzhledem k cestam za mamou, to bych ji nerada neco dotahla a kdybych v tom terminu lehla, zas bude nastvana segra, ze neprijedu. Jako ze maji nudli neresim, ale hlasky snachy Von ma jen rymu a 37.9 a skoro nekasle, ale fakt mu nic neni... to pardon, co ja vim, co se z toho vyvrbi. Ale myslim, ze uz pochopila

Online Karja
44851 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 10:50

Kokoska Jj ona to pochopí taky tím, jak pak to skolkovy dítě bude nosit choroby. Já když jsem měla jen ta mimina, tak jsem tu přenosnost taky moc nechápala.

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 10:54

Karja tam jsou uz deti 2 roky a 7, mladsi ma dcera, ale jeji kluk uz ze skolky taky pritahl vsechno mozny vcetne nestovic, rok a kousek Adelka to vzdycky vyfasuje od brachy.

Online Karja
44851 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 10:57

Ty jo, jako my jsme doma všichni hrozny drzgresle asi, nase holky mají hraček tak akorát aby si se vším hrály. Jako občas bych třeba koupila nějakou pořádnou hračku, ale většinou nejsem ochotná za nějakou věc tolik vydat a příbuzní taky ne. To vám trochu ty rozhazovačne příbuzné závidím snad  My jsme sambem z takových jako setrnych rodin:-D:-D. Děda tady rok opravuje vysavac třeba:-D  

Včera měla malamala tu největší radost, co jsem kdy viděla, úplně se klepala nadšením. Dostala od babičky růžový kindervajicko:-D, s tím vnitřkem i spala a teď s tím sedí na gauci. Já jim totiž dva měsíce v obchodě říkala, že to je speciální sladkost, co mamka běžne nekupuje, že si to mají přát třeba od babičky k svátku....:-D A stalo se tak:-D 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 11:03

Karja zase si nepředstavuj, že dostanou pět velkých sad lega:) Dostanou jeden velký dárek a pak spoustu drobností typu modelína. Z kinder vejce by měli stejnou radost jako u vás, to mají jen na Mikuláše:)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 11:04

Kokoska nene, ty jsi pořád super, akorát snacha je super o trochu míň Hlídání nemocných je vošajslich, to po nikom nežádám.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 11:05

Karja Strašně smutný to maj ty tvoje děti, žádná radost. Hele a nemáš strach jim takto lhát? Ve školce si řeknou děti cokoliv a kolik jich zná „speciální sladkost" kor když to maj některý pravidelně.