Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44854 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 11:11

Kan to neji lhaní. Já jim říkám, že MY to nekupujeme běžne, nenazývám to speciální sladkosti že to platí obecne. Prostě to vždy vysvětlím, tak jak to je, i když v mých očích to je speciální sladkost i teď v dospělosti teda:-D:-D. To ony vidí, že některé děti třeba pijí kofolu, mají jiné sladkosti, že někdo má třeba limonádu doma atd atd. 

Offline žluťásek
8871 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 11:22

Kan žádný lhaní nevidim, speciální sladkost, kterou mamka běžně nekupuje. Máme to úplně stejně, kinder vejce dostane od Mikuláše, ke dni dětí nebo ho přiveze babička když přijde na návštěvu, já ho jindy taky nekoupím. Stejně jako nekoupím brumiky a lízátka a gumový medvídky, co maj jiný děti běžně na hřišti. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 11:26

Karja Jo ták, já tu někde četla, asi si to nebyla teda ty, že večer v posteli jíš čokoládové tyčinky a oplatky. Asi jsem se spletla. 

Offline dzizisketa
9012 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 11:28

Rosťa je hrozný hromadič aut a autíček, pořád mu nějaké chybí, navíc o nich má přehled a fakt si s nima hraje. Ale před dvěma týdny se mi ho podařilo přesvědčit, že těch pár, které u nás leží ladem, věnujeme do herničky naší komunitní kavárny. Dokonce je tam sám přinesl! Takže máme nějaké místo na to, co přijde o Vánocích, přeje si totiž míchačku a čistící vůz (našel doma pexeso od Bruderu), tlapkátor (tím si nejsem jistá, to je strašně dráhy krám, možná ho koupíme na bazaru) a sadu Play Doh na zmrzlinu. A nejnovější touha je ždímací mop Leifheit, viděl ho v reklamě a fascinuje ho ten samoždímací mechanismus, vytírání je totiž jeho doména.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 12:07

žluťásek starší teď přišel ze školky s tím A mami, víš, že Šimon už pil kolu?! Ještě s takovou tou udivenou dikcí. A pak Mami, a co to je?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 12:11

dzizisketa míchačku chci taky, na písek.

Je hezké, že má takhle konkrétní přání, kluci nikdy neřeknou, co chtějí. Akorát starší si přeje už půl roku Boffin, dostane ho k narozeninám. To je ale jediná věc, po které kdy takhle konkrétně a dlouhodobě toužil. A pak se samozřejmě před Vánoci vytasí s nějakou blbostí, kterou nutně chce.

Online Karja
44854 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 12:26

Kan To víš, moje děti nekojej, tak si to nemůžou dovolit! Ale marně hledám něco co je mi skryté? 

Offline Potrefenáhusa
38946 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 12:41

Karja naše dite to taky nezná, přijde mi to úplně zbytecny, nám ji tim zatím ani neladuje nikdo zvenku

strava kojici matky, to je fakt jiná  

Offline Malenge
4851 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 12:46

dzizisketa tlapkátor byl u nás loni o Vánocích hlavní dárek. Já byla spíš proti, ale muž ho koupil a teď jsem ráda a můžu doporučit, kluci si s ním vyhrají hodně, je dost universální a přitom ne zas tak obrovský, jednu dobu ho pravidelně vláčeli do školky a děti tam na něj stály frontu - dle učitelek  vydržel všechno, což se o mnohých jiných hračkách říct nedá. Je jich několik druhů, máme tento. pokud po něm Rosťa touží, zvážila bych ho, na bazarech jsou.

Online Karja
44854 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 12:53

Potrefenáhusa Nám je právě ladujou, takže se snažím tomu nepřidávat. Já jim to zas nechci zakazovat, když jsou v kolektivu, že některé děti můžou a ony ne, když je to tam pro všechny. Takže na oslavách a návštěvách kde do toho nemůžu mluvit si to normálně ochutnaj, ale pak ten pytlík marshmelonu třeba uklidím z dosahu, protože ony by to fakt sežraly všechno. Na jaře jsme byly na skolkove zahradní slavnosti a tam si děti samy cepovaly malinovku, byla tam zmrzlina,zákusky, lentilky, mini dzusiky....a malamala se tam poblila obloukem..

Online Karja
44854 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 12:55

Evaeva Já si pamatuju, jak jsem byli na výletě nekde na nádraží, ještě jsme s sebou měli asi tehdy petiletého synovce a že koupíme malinovku nebo něco a on že to půjde koupit se sambem sám a on mu radí ,,musíš říct jednu malou malinu,, ,,jojo jednu malou malinu, malou malinu,,.....,,dobrý den, jednu kolu prosím,,

Online Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 12:58

Potrefenáhusa tak ve dvou, i ve třech letech sladkosti utajíš v pohodě, to ani naši kluci nejedli a neznali, ale od školkového věku a věku různých kamarádství, oslav atd. se s tím už setkají. Je dobré mít nějakou míru, ale přiznám se, že mi teda ten odpor k jakémukoliv cukru ve stravě dětí taky někdy připadá až hysterický (teď nemyslím nikoho odsud, ale třeba u nás ve školce to někdy vzbuzuje hrozné vášně), a zvlášť od rodičů, kteří jsou schopní sežrat kýbl zmrzliny na posezení nebo jíst Nutellu lžící, i značně pokrytecké.

Online stes
9392 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 13:00

Nemate tip na dobreho detskeho stomatologa v Praze. Co bere uz od kojeneckeho veku?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 13:00

Karja Skryté? Asi nevím co přesně myslíš. 

Offline Potrefenáhusa
38946 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 13:02

Pinot Noir však jo, zatím nad tím mám 100% kontrolu já, takže nevidim důvod to kupovat, když si dáváme občas nejakej zakusek v kavárně, normalne dostane. Kakao ani čaj doma teda nesladim. V kolektivu zákazy neplanuju, ale to popisovany mnozstvi, co na ne valej ve školkách, se mi taky nelíbí 

Online Karja
44854 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 13:07

Kan No jako nějakou souvislost. 

Pinot Noir Jasný, to jsou pak takový ty ,,jáhlový matky,, to ani moc nemám ve své sociální bublině. Vlastně jen jednu známou, ale ta to drží tak jako okrajové, že prostě doma ji zdrave, nejí lepek, pece ty speciální dorty bez cukru, ale u babičky a ve školce to neřeší. 

Online Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 13:10

Potrefenáhusa asi jak v které školce. U nás děti rozdávají bonbóny, když mají narozeniny, to je při 24 dětech 1 bonbon na 2 týdny, jíst ho tam nesmí. A pak mají pár akcí typu karneval, čarodějnice, Vánoce, kam jim dáváme občerstvení my rodiče, tam nějaké sladkosti jsou, ale jsou to třeba 4 takové akce za rok? Občas sladký oběd, to mi nevadí, ač je sama nevařím. Koláč nebo termixy na svačinu považuju za normální, nevadí mi.

Online Karja
44854 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 13:10

Potrefenáhusa Hele to je jak kde ta školka. O tom hodně píšu já a to se vymklo jen v naší třídě, v těch dvou je to mnohem jiný. U nás se to rodičovstvo na tohle nějak zvláštně seslo

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 13:14

No a pak třeba máte oboje prarodiče celkem příčetný, co se týká nákupu dárků, kteří dodržují nachystané seznamy co koupit a až na výjimky nekupují blbosti a střelíte se sami do nohy tím, že dáte dětem na prohlédnutí katalog z Agátina světa, ať si vyberou co chtějí od ježiška

Online Karja
44854 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 13:15

U nás se jedna maminka trochu víc ozvala, že ji to vadí, protože ona to tomu dítěti fakt pak nedá po obědě, takže je smutné atd atd. Na to měla promluvu ředitelka, plus to dala do nějakého zapisu (ne všem se to dostalo asi), ať to sladké fakt omezíme, a jedna spřátelená maminka mi rekla tak mezi čtyřma očima, ať teda ty sladkosti nedostává ten konkrétní klučík a ostatní jo....no chápete to? :-D:-D Ono v tomhle je pak těžký nějak pracovat:-D