Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44854 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 15:25

Kokoska Jasně, to já nemám vůbec vypozorovany, ale já jsme v tomhle ,,pozorování,, taková neschopná. Mně to spíš vadí kvůli zubům a tak jako celkove nesprávnej návyk na sladkosti, prostě spatnej životní styl. A hlavně když ji sladkosti, tak ono je to poměrně dost zaplacne a nesnedi už to běžné jídlo. 

Online Karja
44854 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 15:29

Evaeva A vy si ty svačiny nemůžete odhlásit? U nás pokud pravidelně některé dny nespí nebo to dáme vědět do 7 ráno, tak je ze svačiny škrtnou a neplatí se to. Když si neplánovaně beru neteř, třeba jendou dvakrát do měsíce, tak ji to ségra nechává propadnout, sni to někdo jinej;-)  

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 15:37

Karja ne, to tady právě nejde. U malé ségry to normálně šlo, a když si to nestihla, tak ten chleba s pomazánkou dostala na cestu:) Ono je to samozřejmě složitější na účtování potom, ale školka by asi nakonec ušetřila, resp. by jim zbylo víc peněz na normální jídlo, protože tyhle svačiny jsou dražší než to, co dostanou ti, co zůstávají. Ale třeba ve čtvrtek mají sladkou dopolední svačinu, a tu kupují, u maminy kamarádky ve školce pekli domácí buchty na plech, to by taky vyšlo levněji.

Online Karja
44854 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 15:37

Synovec je teď ve třetí třídě a ten se stravuje hrozně, jak už má tak jako samostatnost, tak on pořádne jídlo asi ji kolikrát az večeři, když teda nad ním máma ještě stojí. On si to koupí, u babičky vyzadoni, svačinu smění, teď má hodně kamarádů, leccos mu dají.....Jako to pak ten rodič stejně už těžko něco dělá. 

Druhej synovec osmiletej je teda teď hrozně uvědomělej, on měl náběh trochu na nadváhu, a jedl hodně sladké, ségra to neřešila, štava a džus je taky pití, žádný, že sladkost jednou denně, kuličky jogurtove naslazene jsou přece xe zdravé výživy atd atd, prostě taková ta klasika....no tak ten už rok nejí skoro žádné sladkosti, jen takové jakože třeba na oslavě, nebo když mu někdo nabídne, nepije sladké pití, začal sportovat totiž, takže hodně na YouTube se dívá na životní styl tech svejch vzoru a švagr vede takovej zdravější životní styl a sportuje, tak říká, že bude jako tatka, že má svaly, závodí,nebývá nemocnej. Tak to je takový hezký. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 15:38

Karja mně by nevadilo, kdyby to propadlo, ale to nejde. Ve dveřích je nachystaná mísa a každý si vezme.

Online Karja
44854 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 15:39

Evaeva Jasne, chápu. Já teď ani přesně nevím, kolik stojí obědy. Ale s jídelníčkem jsem moc spokojená, některé maminky si teda taky tak povzdechnuou, že je moc zdravej a děti to nejedí. Ale je to moc pěknej jídelníček, takovej vyvazenej. 

Online Karja
44854 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 15:42

Evaeva Aha, tak u nás je asi 70 děti, to se s tím asi pracuje taky jinak než ve větších skolkach. Ale my máme zaměstnance té školky fakt šikovné, od ředitelky po uklízecky fakt fajn ženské, dobre to tam vedou, úplně nad rámec. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 15:43

Karja u nás je jídelníček taky celkem v pořádku, ty věci, co mi vadí, jsou dány tím, kolik na to mají peněz. Musí dodržovat spotřební koš a zelenina je drahá, takže dostávají třeba zelný salát. To syn teda nejí. Ale jinak vaří dobře, i ty pomazánky mají různé, rybí, fazolovou,... A to ve školce syn jí, doma teda ne:) Tuhle mi říkal, že ve školce umí kuchařky lepší vajíčko na tvrdo než já, doma ho totiž nejí

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 15:44

Karja není to jen počtem dětí, ty školky, se kterými to porovnávám, jsou místní, stejně velké. Ale v globálu jsem spokojená. 

Offline Potrefenáhusa
38946 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 15:45

Evaeva oni asi některý tyhle tyčinky apod.mají dotovaný? Ze to vyjde levnějš než něco umichat 

Karja my máme hned u zakladky coop, občas chodím nakupovat se školní mládeži a teda co ti do těch košíků hrnou....

Online Karja
44854 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 15:45

Evaeva Jo, tak u nás umí kuchařky všechno líp nez já:-D. To chápu! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 15:47

Potrefenáhusa ty odpolední dotované nejsou, ale to dostávají jen děti, které jdou po obědě domů, musí to jít snadno sbalit, ostatní mají něco jiného (levnějšího). Proč kupují loupáky místo toho, aby upekli buchtu, nevím.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 15:49

Karja já taky a vůbec mi to nevadí 

Offline brrr
12380 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 15:50

Karja U nás mladšímu snad už došlo veškeré kapesné, jinak u Vietnamce koupil kdejaký hnus. Vyhrožovala jsem mu, že tam dojdu s jeho fotkou, aby věděli, komu neprodávat. Mimochodem, to mi připomíná, že musím druhé babičce a dědečkovi říct, ať mu nedávají k lednovým narozkám peníze. Moc jsme nevymysleli, jak těm jeho nákupům zabránit, příkazy nepomáhaly. Teď je to lepší nebo to líp skrývá. Ale je to teda mor.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 15:57

continuity ja jsem posledni tydny uplne sokovana ze starsi dcery, dostane nejakou sladkost a ona si ji odlozi, ze az po obede. Pak si sni ten jeden bonbon a je spokojena. Kdyz neco dostane podvecer, tak si to odlozi na dalsi den. Normalne je v tomto vyspelejsi nez ja

Online Karja
44854 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 16:02

mnum Něco podobného dělá taky ta naše starší dcera. Tu to teda naučil sambo! Ten teda všechno odkládá na důchod, tak jestli to není vrozený:-D

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 16:08

Karja tak nase M to od nas nema, to ona sama meli jsme ale problem, protoze mensi dcera je strasny mlsoun a nekolikrat se stalo, ze nasla tu odlozenou dobrotu na nejakem dostupnejsim miste a snedla ji. To bylo place... no uz to hlidame a sladkosti prebiram do uschovy ja, aby je mala nevycmuchala 

Online continuity
43449 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 16:20

brrr hele, přejde to. Já vysvětlovala spíš ten ekologickej dopad, že ta hračka nic nevydrží a zabírá to místo na lepší věci. 

Lepší, když si tuhle vetesnicko kramovaci fázi odbudou jako děti než jako dospělí. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 16:22

mnum takhle uvědomělá byla malá ségra. Po obědě si můžeš dát lentilky, nabízím jí. Sní oběd, ale nedojedla všechno. Ptám se, kolik si jich dá. Prý žádnou, když to nedojedla

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 16:48

Tiež na synovi nepozorujem vplyv cukru, možno keby zjedol fakt že 3 lyžice nutely,  tak je niečo poznať,  ale to ešte ani vôbec nejedol. 

Sladkosti, čo dostanú v škôlke,  si musia všetky deti odložiť do skriniek. Môže si dať malú cokoladku alebo keksík, cukríky a lizatka,  okrem gumených medvedikov, nesmie vôbec.