Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8203 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 16:49
Reakce na Kan:

Karja Strašně smutný to maj ty tvoje děti, žádná radost. Hele a nemáš strach jim takto lhát? Ve školce si řeknou děti cokoliv a kolik jich zná „speciální sladkost" kor když to maj některý pravidelně.

​@karja u nás ve školce nosili dva sourozenci kindervejce k snídani. 
Teď zas dcera reportuje, že Amethyste nosí ke svačině chipsy. Tihle mi rikala kamarádka, co má děti ve stejně skupině, že její děti taky o Amethyste pořád vykládají zajímavý věci, jako že spí na stole u oběda a tak. Jestli je možný, že by to všechno byla pravda.

Offline brrr
12380 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 16:49

continuity On si nekupuje hračky, ale sladkosti. Musím zaklepat, už to naštěstí polevilo (nebo se poučil a odpadky vyhazuje jinde než doma).

Offline Potrefenáhusa
38947 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 16:50

letfenixa to se nedivim, mne ty tvrdy bonbóny u malejch děti pod 5 let celkem prekvapujou, ze se toho učitelky nebojej 

Offline dorota
1233 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 16:50

mnum Môj synovec (má 5 rokov) dostal od tety kukuričné plnené trubičky, v balení sú dve, otvoril ho, jednu zjedol a druhú odložil pre svojho brata, ktorý vtedy u nás nebol a mal prísť až o deň či dva. Podotýkam, že teta mu dala jedno balenie trubičiek aj pre brata. A ešte synovec kontroloval, aby trubičku nikto nezjedol, lebo je to trubička pre brata. Zlatý bol.

Sestra tiež nechce, aby jedli sladkosti večer, resp. ani koláče. Je to zo zdravotných dôvodov, neodporúčala to synovcovi lekárka. Viackrát, keď bol synovec u nás, si sám povedal, už je neskoro, to už nemôžem jesť, dám si zajtra ráno.

Offline Tabea
8203 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 16:59
Reakce na žluťásek:

Kan žádný lhaní nevidim, speciální sladkost, kterou mamka běžně nekupuje. Máme to úplně stejně, kinder vejce dostane od Mikuláše, ke dni dětí nebo ho přiveze babička když přijde na návštěvu, já ho jindy taky nekoupím. Stejně jako nekoupím brumiky a lízátka a gumový medvídky, co maj jiný děti běžně na hřišti. 

​dceři dala před 14 dny známých petileta dcera na hřišti kus snickers (možná Mars). Já měla trapné nakrajeny jablko.
Pak se teda děti přišly zeptat, proč má holcicka kovovej zub...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 17:01

dorota pro bráchu moji odkládají bonbóny taky

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 17:03

Potrefenáhusa u nás se tvrdých bonbónů bojí. U mladšího to mají vyloženě zakázané (i oříšky - nosí si vlastní svačiny), starší si to musí nechávat ve skříňce, jak píší výše.

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 17:09

Tabea lool to je bozi s kovovym zubem

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 17:27

Potrefenáhusa zle som to napísala.  V škôlke to nejedia vôbec,  cukríky a lizatka nepovolujem ja. Ma už 15 plomb, nepotrebuje ich podporovať. 

Online Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 19:07

Potrefenáhusa tvrdých bonbonů se taky bojím, ale asi kde kdo, protože ty nikdo ve školce nerozdává. Pokud dostanou něco na cucání, tak takové to malé lízátko, jinak většinou různé ovocné... karamelky? Nebo jak se tomu vlastně říká, takové ty Maoam apod. Nejčastější jsou ty mini balení gumídků. 

Tabea Viktor taky nosí ke svačině chipsy . Doufám, že ti dvouletí doma ještě tolik nebonzují.

Offline Tabea
8203 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 19:42

Pinot Noir Jako fakt normální (třeba bohemia) chipsy pro dospělý?  Myslím teda ale, že ty dvouletý zajímá spíš, kdo (rodiče) má jaký auto. 

Offline slniecko admin
19603 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 19:43

Ja samozrejme nechcem nikomu nič do stravovania, len na margo...nie, cukor ADHD ani nespôsobuje, ani nezhoršuje....

Offline Tabea
8203 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 19:46

letfenixa máš představu, proč se mu zuby tak kazí? Aby se příčina mohla napravit, než mu začnou růst trvalé.

Offline Karja
44856 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 20:10

slniecko No ale, nemyslelo se tim krátkodobé ,,zhoršení,,  jakože dvě hodiny pak lítají jak blázni nebo se jim zhorší pozornost nebo tak? To by asi mohlo i odpovídat?

Online Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 20:10

Tabea třeba čočkové, cizrnové nebo Pombärs. Kečupové.

Jako stydím se za to, ale co se dá dělat, jsem ráda, že jsem pro něj objevila aspoň tohle.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 20:15

Karja na naseho to absolutne nema vplyv

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 20:53

Tabea zubarka tvrdila, že z toho, že som mu po UM v noci neumyvala zuby. Keďže UM nepije od jari 2019, tak neviem, ale teda in ich mal vraj pokazené úplne všetky, opravovala ich postupne a dlho. Lenže už sa mu pokazili tuším tri nanovo.

Offline Tabea
8203 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 21:11

letfenixa Hm, spis by mě zajímalo, kdo v noci dítěti zuby čistí. Po flašce nebo kojení. Já vycistila večer a ráno, ale v noci fakt ne. 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 21:38

letfenixa moje deti byly na UM od sesti tydnu a mely a maji zuby bezvadny, synovi je 40 a ma jedinou plombu, dcera ani nevim, ta si spis uzila s rovnatkama. Ale teda premyslim, jestli se jeste v noci budili na piti, kdyz jim ty zuby zacaly rust. Jestli jo, tak jsme urcite zadny cisteni neprovozovali.

Offline Gatita
8662 příspěvků moje polička 05. listopadu 2022 21:55

letfenixa to se mi nezda, syn byl na um od narozeni, zuby jsem mu zacala cistit az dost pozde a rozhodne ne v noci. Zkazily se mu dva zuby, oba ted v 7 letech, nastesti mlecne,  pricitam to sladkostem, kterych ji kvanta. Ale take bych se priklanela zuby konzultovat jeste u jineho zubare, ta kazivost je alarmujici.