Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8871 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 10:46

eless já to pořadí střídam pravidelně. dřív jsem začínala taky na stejném místě a jela stejným směrem, ale pak přesně mě napadlo totéž co tebe. Teď na to myslím a střídám všechny čtyři kvadranty spravedlivě :)

Len ještě mě napadlo, dávám úplně minimum pasty, má se v průběhu čištění přidávat, když už někde jedu jakoby na sucho? Nebo stačí, jak se to rozptýlí v puse? 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 11:28

Len 

Díky za odpověď. Mně právě připadalo divný to zdůvodnění, že je to kvůli mlíku, po kterém se nevyčistily zuby. Představila jsem si, jak každý, kdo třeba po vydařeném mejdanu usne bez vyčištění, nebo paří až do rána, bude po 12 hodinách bez zubní hygieny odměněn novým kazem. Myslím, že by zubařka měla hledat jinou příčinu, jestli má malé dítě 15 kazů.

Třeba já mám zuby opravované celkem dost, ale částečně to přičítám péči v dětství - ochucené pití i v noci k posteli, zuby jsem si sice čistila pravidelně, ale už odmalička sama... Před 40 lety byla osvěta asi někde kolem nuly Děti zatím nemají jediný kaz, ťukám na dřevo. Když jsme uspávali mlíkem, taky jsme čistili až ráno.

Offline Karja
44858 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 11:37

Len Ty tablety na detekci plaku se mi líbí! neznala jsem to. Můžu to použít i pro děti? ted jsem zbězne našla u něčeho od 6 let. A použije se to teda po čištění, abzch viděla jak jsem dobře dočistila?

Online Garfie
28604 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 12:36

continuity Ty jo, pozor, náš mladej není moc zručný, ale náramky z gumiček pletl pořád, to ho hrozně bavilo! :-)

Jinak já letos fakt přemýšlím nad dárky hrozně, navíc pořád útočí babičky a já mám jako vymeteno! Ještě jsme nepsali Ježíškovi, ale nevím, jestli do toho dopisy vnesou nějaké světlo. Děti nic nepotřebují, kvůli školním uniformám prakticky padá i oblečení, nebo nějaké doplňky a podobně. Nechci nic velkého a moc věcí, abychom to nemuseli převážet. Volný čas kvůli škole skoro nemají, no bude to zajímavé. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 13:00

žluťásek Nepřidává, pro malý děti se kartáček jen ušpiní, pro předškolní se udává velikost zrnka rýže. Nejvíc se pasta dostane tam, kde začneš čistit, ale něco v kartáčku zůstane a se slinami se to pak dostane k ostatním. Já se teda přiznám, že synovi čistím úplně bez pasty, nikdy si nevzpomenu koupit dětskou.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 13:03

dynda Moje péče o zuby v dětství vypadala podobně, (ne)čistila jsem si je sama a podle toho to taky vypadalo. Kazy jsem měla ale až na stálých zubech. Jako děti jsme ale sladký jedli minimálně.

Offline žluťásek
8871 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 13:04

Len jo, to zrnko rýže je tak max u nás, díky! Já mu pořád čistím vleže a on pořád neumí moc vyplivnout, tak dávám mikroskopické množství. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 13:06
Reakce na Karja:

Len Ty tablety na detekci plaku se mi líbí! neznala jsem to. Můžu to použít i pro děti? ted jsem zbězne našla u něčeho od 6 let. A použije se to teda po čištění, abzch viděla jak jsem dobře dočistila?

​Jojo, po čištění, přesně pak ti to obarví místa, kde plak zůstal. Rozkouše se to v puse, což je u malých dětí celkem ošemetný, přece jen je to tableta. Ale ten detektor existuje i ve formě tekutiny, pokud to dítě zvládne vyplivnout. Edit: tím jsem chtěla říct, proč je tam to věkový omezení, ale klidně se dá použít i trochu dřív. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 13:08

žluťásek Proto je to množství právě stanovený takhle, počítá se s tím, že to děti ještě nevypláchnou.

Online Garfie
28604 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 13:10

slniecko Karja Hele, já teda krátkodobé naspeedování dítěte cukrem potvrzuju. ADHD nemá diagnostikované oficiálně, ale jen psycholožkou a vůbec netvrdím, že to má něco společného, ale prostě citlivost na cukr má větší. Teď už to třeba není tak výrazné (je mu 10), ale když byl menší, byla to záruka. Já nejsem žádná sugar free matka, nijak to neřeším a dám mu klidně občas i sladkou večeři, ale snažím se tomu spíš vyhýbat. Buchta nebo krupice mimořádně mi žíly nerve, ale třeba bonbony je spolehlivá cesta do pekel. A není to jen můj dojem, pamatuju nějakou akci na chalupě u kamarádky, která dětem dovolila sbouchnout po večeři sáček bonbonů, i když jsem ji varovala. Bylo to na malé chatičce, děti spaly s ní v ložnici a já v kuchyni na gauči a až do půlnoci jsem slyšela, jak ho pořád okřikuje, aby spal, ráno mi dala za pravdu. 

A jeho učitelka mě požádala, aby pokud možno nenosil sladké svačiny, že to potom pozná ve vyučování, kde se míň koncentruje. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 13:15

Garfie Mně tohle vždycky fascinovalo, že to na někoho takhle působí. Kamarádka se kvůli tomu sama odpoledne vyhýbá sladkýmu, že je pak moc naspeedovaná. Já tohle vůbec neznám, ale já jsem asi nějakej rezistentní hybrid, na mě nepůsobí ani kafe.

Offline Gatita
8662 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 13:23

Garfie ja mam taky vymeteno. Navic mi prijde, ze si letos deti ani nic moc nepreji. Krome toho jednoho lega, coz bych povazovala za dostatecne, ale obe babicky chteji take neco koupit, hlavne proto, ze obe deti maji kolem Vanoc svatek a jedno ma i narozeniny.  Zrovna vcera si tu kluci tak hezky hrali, sami zkombinovali ikea koleje a duplo a vyrobili moc hezkou a funkcni kulickodrahu. Oni maji hracek hodne a hezky si s nimi umi  hrat, ale maji fakt skoro vsechno a v takovem mnozstvi, ze nevidim ani smysl dokupovat nejaka rozsireni. Vcera jsem tu sedela asi hodinu nad eshopem a pristihla jsem se, ze uplne umele hledam, co teda kazdemu koupit. Nakonec jsem to vymazala, protoze v kosiku veci za skoro tri tisice a vlastne nic moc. Musim se s tema babickama domluvit nejak jinak, tohle je hrozne mrhani. Navic mi prijde, ze ty deti jsou v zasade jakoby skromne, kluci si nejvic vyhraji s mechem a klaciky tady v lesiku, top zazitek podzimnich prazdnin bylo opeceni burta s tatou na verejnem ohnisti tamtez. Prijde mi skoda to lamat pres koleno. Navic vidim, ze ty penize budou potreba jinde, budem muset menit skolku - v okoli mame anglickou, skolkovne vysoke, atd atd, tak se mi krouti prsty nad temi zbytecnymi nakupy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 13:27

Len kamarádka na sobě poznala i robustu od arabicy. Jedna má výrazně víc kofeinu. Na mě kafe působí mírně, pomůže, ale klidně si ho můžu dát pár hodin před spaním a nic se nestane.

O tom cukru jsem právě četla, že takhle působí jen na ty adhd, ale když slniecko tvrdí, že ne, nemám důvod jí nevěřit.

Online Garfie
28604 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 13:34

Gatita Já si říkala, že to zkusím přesměrovat na zážitky, třeba kdysi máma dceři předplatila Sluníčko, nebo od neteře dostaly děti lístky do kina, tak možná něco takového?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 13:40

Gatita já letos taky nevím. Mladší dostane Duplo domek a magnetickou stavebnici. Pak společně dostanou hru a vysílačky. A starší nevím, asi zavírací nůž a chce to ještě něco. Od našich dostane kyblík lego kostek, tak se nabízí nějaká sada k tomu.

Online Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 13:42

Gatita já nějak nemám co koupit mladšímu. Starší má tisíc přání, ale mladší? Koupila jsem mu hračku, která ho zaujala na ergoterapii - fidget trubky, a ještě mu pořídím plastové bodláky, které známe taky odtamtud, a tím jsem asi skončila. Za babičky nejspíš pořídím nějaké věci od Sevy, i když si s ní hraje převážně taky starší. 

Offline continuity
43455 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 14:03

Garfie předpokládám, že čtečku knih mají?

Pro obě nám takové městské batůžky od Samsonite, jsou hrozně vychytane. Maji stávající takové malinkate, kam se nevejde ani láhev a pak výslovně outdoorové. 

Pro mladší mám formu na minibabovky, ta rada pece, pro starší zvažuji knihu fotek z Apollo expedici. 

Oblečení jim nejdu asi kupovat, dám jim poukázku do nakupaku na Zličín, vcelku se mi to osvědčilo. Ještě chtěli nějaké přibližovala, wave board nebo co a buď to vyřeší muž nebo si to můžou koupit na tom Zličíne sami. Společně dostanou únikovou a asi hotovo.

Online dzizisketa
9012 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 14:08

Taky nevím, co pro miminko, asi nějakou nehoráznou Montessori pomůcku, která mi pro Rostíka přišla drahá, ale teď je to asi jediná věc, co mne napadá

A objednala jsem Albi Kouzelné čtení Adventní kalendář, nemáte ho náhodou někdo? Původně jsem chtěla koledy, ale tohle mne zaujalo, koledy můžu pouštět na Spotify jak loni

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 14:08

Gatita Já bych prarodiče zkusila přesvědčit, ať darují nějaký společný zážitek. Třeba návštěvu matějské ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2022 14:19

dzizisketa já se kalendáře pořád bojím, že to nepřežije sezónu, stejně jako ten betlém. Jestli si to teda nepletu. Koledy máme a jedou u nás celoročně A každý rok jim pouštím výběr z adventního kalendáře ČT D.

Miminka jsou taková problematická, nejlepší je sada misek do kuchyně, že jo:) Ale zase není problém babičky požádat o pleny třeba, když žadoní tipy.