Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 10:50

žluťásek přišel mi ten yumbox. Je to typ panini, žlutý. A je tak roztomilý, že to snad ani do těch Vánoc nevydržím. A chci ho taky!

Offline Karja
44858 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 11:02

Malamala má něco mezi prasklym koutkem a oparem, ale nestezuje si na to. Čím mazat, nevíte někdo prosím? Samo se to moc nehojí 

Offline Gatita
8662 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 11:02

Mohučanka dcera bude urcite nadsena. Syn si byl vcera v Luxoru vybrat knihu a nemohl se odtrhnout od stojanu se svacinovymi boxy. Pry to maji ve skole skoro vsichni a ukazoval mi zanicene, ze to muzes nosit jako kufrik a menit velikost prihradek, a kam si muzes nandat jogurt. Uplny Horst Fuchs. A kdyz jsem se ho zeptala, jestli by k svacine ten jogurt jedl, tak se na me podival jako bych spadla z visne a rekl, ze ne

Offline Karja
44858 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 11:02

Malamala má něco mezi prasklym koutkem a oparem, ale nestezuje si na to. Čím mazat, nevíte někdo prosím? Samo se to moc nehojí 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 11:05

Gatita

Akorát teda teď ještě ty svačinky připravovat...Já jsem úplně marná, budu si muset vygooglit nějaké nápady

Offline Malenge
4851 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 11:07
Reakce na Gatita:

A kdyz jsem se ho zeptala, jestli by k svacine ten jogurt jedl, tak se na me podival jako bych spadla z visne a rekl, ze ne

​to je TAK přesný  a ještě následované udivenym: a prooooč?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 11:17

Karja Balzám na rty? A svědí ji to? Já jednou na prasklej koutek dostala Fungicidin.

Offline Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 11:19

Karja Purelan mi na tohle připadá nejlepší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 11:28

Gatita mně zatím všechny modelíny typu play dooh, co jsme měli, přišly více méně stejné. Měli jsme originál, maped, Lidl 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 11:31

Karja jestli do ní nějak dostaneš, tak riboflavin. Je to vitamín skupiny B, funguje úplně zázračně. Podle mě by šel nadrtit na lžičku džusu třeba.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 11:58

Karja Já cokoli prasklého mažu purelanem (sobě i dětem), je bez chuti a bez zápachu a většinou se to do druhého dne bez problému zatáhne.

Online žluťásek
8871 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 12:11

Mohučanka no do háje, yumbox chci. Slevy už asi nejsou, viď

Online continuity
43459 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 12:30

Karja ja to dětem maznu zoviraxem, když se to takto táhne a nehojí. Jestli pomohlo, poznáš do rána. Epert je na to starší, ta umi mít ty rty úplně okorale a rozpraskané. 

Offline Karja
44858 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 12:34

continuity zovirax mám a není to jen na opar? Může se to i jen pokud je to prasklé? Opar to spíš není, vůbec ji to nesvedi nic, jen se jí to nějak hnisave hojí;-/

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 12:43

žluťásek nejsou, bohužel

Online continuity
43459 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 13:44

Karja je to antivirotikum, když jim na noc maznes tenkou vrstvu, nestane se nic. Maximálně nezabere, ale u nás to pomohlo vždy. Namazala sem to třeba 2x celkem a to už stačilo. 

Když se to nehojí třeba týden, tak tam nějakou infekci mají. 

Můžeš zkusit i ten purelan, ale já ho nevedu, tak nevím. Už tak máme tu lékárnu dost nadměrnou ( tři krabice od bot ). 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 13:51

Gatita modelínu neznám, ale měli jsme play doh a pak už jen tu z Formela&messyplsy a teda ta formela vydrží násobně víc. Teď jsme měli jednu od července, objela s námi dovolenou, nosíme jí do restaurací a je tak už obalená vším možným. Nebyla vůbec v lednici (což je deporučovsný způsob skladování) a vyhazovala jsem jí včera, že už se víc drolí... v lednici nám posledně vydržela asi 8 měsíců. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 14:12

MPLee modelína se má skladovat v lednici?Já tu mám docela zásoby ještě z loňska.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 14:39

Karja určitě doplnit nějaké to béčko. 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 14:43

Evaeva normální asi ne, tohle je taková ta "domácí" z jedkých surovin. 

Jinak jsem se v sobotu smála - probíhala tady diskuze o cukru a dárcích. My vyrazili na hory a zapadli na tychlou večeři do místní hospůdky. Tak mezi dveřma dcera od hospodskeho vyfasovala cupcake a pak dostala ještě plastovou taštičku a penál. No, cupcake měla k večeři, do taštičky si naskládala hračky a my se aspoň v klidu najedli ( a ušetřili za jídlo pro ní ). Mě teda cukr moc nevadí, takhle někde venku. Doma pije jen vodu, sladkosti typu čokoláda/ bonbony nebo dětské sladké jogurty a dezerty nezná a nikdy neměla. Ale domácí koláče má často, nebo takovémty ovocné tyčinky a dětské sušenky, to dostává. Alw že si na výletě dá nějakou sladkou šílenost místo normálního jídla je mi fuk. Co mi přijde mnohem horší jsou nekvalitní uzeniny a smažené. Takže ještě neochutnala ani hranolky.

K vánocům se u nás snad letos podaří nějak domluvit. I u nás je tradice hromad dárků za každou cenu. I mezi dospělýmu navzájem, bohužel. Od našich dostane jedno nove duplo a pak duplo vlaky ještě po nás, ale je jich velká krásná sada. Od ostatních a nás pak dostane permanentku na messy play, nějaké hry a puzzle, lyže. Já bych pro obě děti moc chtěla poličky ve tvaru mapy světa na Schleich zvířátka. Do budoucího dětského pokoje. A k narozeninám pak dostane v lednu plavecký kurz na další pololetí a předplatné Lovevery. 
dzizisketa Koukni se na ty Lovevery boxy na bazary. Už se začínají objevovat. Já jsem z těch hraček dost nadšená. Pro malého jsem sehnala první 3 boxy po 600,- Takže ten má vánoce jasný  

No a když jsme u toho - nemáte někdo tip na levnější třpitivé a jiné mozaiky než je Djeco? Ideálně něco jednoduššího? Včera malá ukořistila jednu spřátelené holčičce, nějakou noname pro 5+ a docela u toho vydržela a snažila se. Jen tam bylo těch samolepek asi 200 na jeden obrázek, tak to asi po 2/3 vzdala a pak to teda i zpět otrhala že jako uklízí  Zabavila se tim pěkně a na dlouho, ale něco levnějšího by nám stačilo..