Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Gatita
8664 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 10:16

MaeGandal diky za tipy. Mne to taky prijde jako neco, v cem se akorat topi penize, proto jsem uvazovala o te krabici, co se tvari jako hra, ze by to slo aspon o vanocnich prazdninach zahrat doma, nez ty karticky pak "vyhodne" povymenuje. Ja mu to asi koupim, za ty penize by mohl mit nejakou o dost lepsi deskovku, ale zas bude mit radost. 

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 10:18

Objednam syna ku psychologicke,  síce už sa zlepšil v interakcii s okolím, ale nech je to ešte lepšie. 

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 10:54

Gatita ta "hra" s kartickama probiha jako normalni prebijena, ty karticky maj ruzny hodnoty a vlastnosti a to se mezi sebou porovnava (ve zkratce). To dite v prvni tride stopro hra nebude, koupila bych proste par balicku karticek a povazovala to za hotovy.

Online Gatita
8664 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 10:57

letfenixa a nemuze to byt jen povahou? Take ted trochu premyslim nad nasim starsim, meli jsme ted konzultace ve skole a ucitelka rekla neco, co jsem si sama trochu myslela. Syn je v hodinach hodne bojacny a asi se boji, aby neudelal neco spatne, a dost ho to paralyzuje, natolik, ze se tam skoro neprojevuje. Ucitelka rikala, ze si prvnich 14 dni myslela, ze ji syn snad ani nerozumi. Jsem za ten postreh rada, ja bych to nepoznala, protoze kdyz syn prijde domu, jde si sam udelat ukoly, ani nepotrebuje precist zadani, presne vi, co ma delat, a ma to vypracovane za minutu a bezchybne. Pani ucitelka uz si syna otukala a myslim, ze k nemu pristupuje hezky, ale teda syna mi je lito. On si vubec neveri, vidim to i v jinych oblastech, i na hristi...

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 11:05

Gatita neviem. Teraz v utorok na výtvarnej to párkrát (po prvykrat) komentovala aj obvykle duchom nepritomna učiteľka, že sa s ňou nechce rozprávať.  Nechce zdraví ani deti zo škôlky.  Rozumie a pamätá si všetko.  Len ta komunikácia viazne.

Online Potrefenáhusa
38947 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 11:17

My máme to dite docela dost stydlivy, nový prostředí ji hodně tlumí a potřebuje dost času, aby se někde rozkoukala, včera jsme byli na Vyšehradě na lampionovym průvodu, odmítla slezt z kočáru, pripadne tatinkovi z krku...nebrání ji to ovšem vyřvávat haf haf na celej hypermarket doma je to docela drak, venku němá zakriknuta holcicka schovaná u mamy 

jsem zvědavá, co se z toho vyvine, geny má oboje

Offline brrr
12380 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 11:38

Gatita Já jsem tu hru s kartičkama doteď nepochopila, koupila bych mu pár balíčků kartiček (jako třeba fakt dva) a třeba album na ně. Uvidíš, jak se to vyvine dál.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 11:39

Potrefenáhusa U nás je to podobný, malýmu trvá, než se rozkouká, takže je často považovaný za hodnýho, ale když je rozkoukanej, tak to umí pořádně rozbalit. Co se z toho vyvine, asi tuším, mám to doma v dospělým balení, v cizím prostředí a s cizíma lidma se muž omezí na dobrý den a na shledanou a je považovaný za mlčenlivý typ, přitom když je v pohodě (málo lidí, známí lidi, známý prostředí), tak je ukecanej.
Než začal chodit s novýma kolegama z práce na oběd, tak mu to trvalo 3/4 roku (nebyl tam nikdo vhodnej/zajímavej), po tom 3/4 roce začal chodit asi se 3 "obědovýma skupinama", aniž by se lidi v kanclu nějak zásadně obměnili. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 11:41

711990 Vidím to stejně, syn od Gatita chce určitě ty kartičky na ukazování a vyměňování, deskovka je něco úplně jinýho.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 11:47

Gatita já myslím, že je to prostě povahou. Časem se to bude zlepšovat, jak bude sbírat zkušenosti. Je to pořád malý kluk. V té teorii typů se o takových typech píše, neodvážila bych se určitě, co je jeho typ, ale některé ty odstavce na to přesně sedí. Je super, že má takovou paní učitelku

Online žluťásek
8871 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 12:11

Gatita já bych mu taky koupila pár balíčků kartiček, ty peníze považovala za ztracený a ať si to povyměňuje jak chce. A pod stromeček nějakou pořádnou deskovku, co bude herně propracovaná a zábavná.

Máte Karak?

Syn už začíná oblibovat i víc těch modernich klučičích her, hodně ho baví závodní Sonic a parťáci, zmiňovanej Karak jako dobrodružná fantasy hra, má rád Jurskou sváču i véču, to je taková logická hra, ale ve velmi atraktivním kabátku s dinosaurama a je fakt bezva. Tipů mám mraky v různých cenových relacích, kdybys chtěla tipy. 

Offline Malenge
4852 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 12:45

žluťásek když už se nabizis  poprosím o tip pro kluky, něco, co by zvládl i menší, v březnu mu budou 4 a je fakt šikovný, už před letem s námi hrál tajemnou výpravu čarodějů z knihovny a dost často nás překvapil, ze byl jediný, kdo si pamatoval, kde ten netopýr je  tu jim chci koupit já, jinak hrajeme i mlsne myšky, pak nějaké ty malé karetky, ty jsou super. Tak jestli te něco napadá, nemusí to být nutne hra my vsichni hraci vespolek proti něčemu, ale bylo by to fajn. Tip pro babičku. Dekuji moc.

Online Gatita
8664 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 12:47

žluťásek brrr Zina devcata, vy mi borite babovicky:) Ja si malovala, jak to hezky vyresim, ze ukojim touhu po Pokemonech a jeste si doma neco zahrajem, navic mi to prislo s ohledem na pocet karet v baleni skoro az vyhodny.

Ale je mi jasne, ze to nebude asi nic moc a karty se hned nekam vytrati. No jeste se zamyslim.

Zlutaskovi dekuji za tipy, zapisi si je na priste a uvitam i dalsi. Letos uz pod stromeckem jedna hra bude, vybrala jsem Medveda Wrr i s knizkou, deti kamaradek v tom dost jedou, tak snad to nebude spatne.

My nejsme nijak pokrocili hraci, nejcasteji hrajem asi Smolicka pacholicka a Spici kralovny, ted syn opet vytahl Raz dva, ale to mi prijde jako hrozna nuda. Jeste obcas prinese Monzu (ta mi prijde celkem napadita) a Rush hour, obe posledne zminene jsou fajn pro milovniky auticek. 

Myslim, ze klasika typu Carcassone by pro nas nebyla, potrebujem jednoducha pravidla a aby to nezabralo vic nez 20 minut. Zkouseli jsme damu, ale neumime prohravat a bylo to trochu za trest.

Online Gatita
8664 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 12:50

Malenge a co ta Monza? Ale to uz by pro vas bylo asi moc jednoduche? Tech momentu, kdy se da taktizovat, tam neni moc. 

Offline Karja
44859 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 13:03

letfenixa Já myslím, že tim nic nezkazíš, i pro svůj lepší pocit a nebudeš mít výčitky až nastoupí do školy, že jsi mu nesnažila to ulehčit:-). Myslím, že je to dobrej nápad, i když to bude určitě v pohodě, ale ona ti poradí nějaké tipy i pro "běžnou povahu".

Online Myrtila
5383 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 13:04
Reakce na Gatita:

Evaeva u nas to ma jeden zari az Vanoce, a ten druhy to ma vsechno primo v tom vanocnim tydnu

​David a Stepan?  jinak teda soucitim, u nas ma aspon par clenu rodiny svatek jindy, ale narozeniny a nektere ty svatky mame vsichni, vcetne me mamy, taty, brachy a par lidi z manzelovy strany od poloviny zari do poloviny prosince. Vzdycky rikam, ze pro me vanocni nakupování zacina az v prosinci, do te doby furt resim neci narozeniny. 

Online žluťásek
8871 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 13:04

Kooperativní bezva je Kulišák, to asi znáte a možná už všichni máte taková dedukcni hra, vlastně je úplně jednoduchá, ale moc baví i 8letýho synovce.

My máme doma hodně rádi Jízdenky, prosím. Hrajeme jak Junior verzi, tak potom ty menší rodinné městské, Londýn a New York.

Hodně oblíbená je taky Doba kamenna junior, je vizuálně moc pěkná, jednoduchá, to by možná už i ten menší mohl zmáknout. 

Teď vyšla kooperativní verze Carcassonne, Duchové z Carcassonne. Ještě jsem ji nehrala, ale četla velký. pochvaly.

Hodně nás baví Karuba - junior verze je skvělá, ale fakt velmi jednoduchá, tak pro 4 roky v ideál, v 5 to ještě jde, v 6 už to asi bude nuda. A ta originál Karuba je naopak super rodinná hra, dá se hrát i s menšími dětmi třeba v tak od 5-6 let, ale ještě jim to nepůjde úplně nějak strategicky asi. Ale i tak ji syn chce hrát často.

Syn má ještě fakt hodně rád vědomostní hru o zvířatech Umí prase létat?

Je toho tolik tolik tolik. A pořád chci zkoušet další :)

Jo a z malých levných her je bezva Sedm draků, to nás baví všechny hodně doma. Ten Medvěd Wrr je taky skvělý, zvlášť se mi líbí ta druhá hra, poprask na kolejích.

Jo a ještě z jednodušších ale moc pěkných her nás teď hodně zaujala Jeníček a Mařenka, tu teď hrajeme denně. Taky kooperativní, jen ten vizuál nevím jestli nadchne chlapečky

Offline Karja
44859 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 13:09

žluťásek Jé a když te tu máme, prosim tě, hra uplně pro nejmenší, co ted zvládli pexeso, aby to mohli hrát spolu a se mnou teda, moc aby to nebylo okatě na výhru třeba:-D

Online Gatita
8664 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 13:10

Myrtila David  a Adam

Online žluťásek
8871 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 13:12

Karja koukni na tu Karuba Junior, mně ta hra přijde super. Kooperativní, všichni společně stavíte cestičky na ostrově a hledáte poklady dřív, než na ostrov dorazí piráti.