Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8205 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 15:40
Reakce na 711990:

Gatita ta "hra" s kartickama probiha jako normalni prebijena, ty karticky maj ruzny hodnoty a vlastnosti a to se mezi sebou porovnava (ve zkratce). To dite v prvni tride stopro hra nebude, koupila bych proste par balicku karticek a povazovala to za hotovy.

​já myslím, že už by tu přebíjenou pochopil. Syn (8) to hraje s dcerou (5,5), nevím jak moc ji podvádí. Když hrála proti mně, tak mi přišlo, že trochu ví co dělá. Jestli jsem to teda dobře pochopila já.

Offline dzizisketa
9014 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 15:45

Tak ve školce kromě spálové angíny i salmonelóza.

A Šárka po tom maltoferu smrdí, jako by zevnitř rezivěla.

Online continuity
43462 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 15:46

Potrefenáhusa no vždyť právě, já to první nemocné dítě otestovala, ta měla horečku a teď k tomu kašel. Taková klasická viróza. Mladší jen škrábe v krku, muž nic a mě tři dny volala hlava 

Ale teď je těch nemocných kolem nás docela hodně, tchanovci měli covid před pár týdny, spolužáci nemocní.

Offline Gatita
8664 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 16:35
Reakce na continuity:

žluťásek my jsme taky nemocní, ale každý jinak. 

Jeden test negativní, ale už přemýšlím, jestli to nemůže být COVID - já třeba měla tři dny šílenou migrenu, na kterou nezabíralo vůbec nic. 

​to je jako u nas. Mladsi byl ted 2 tydny doma. Zacalo to pofrkavanim a pobublavanim v nose a teplotou kolem 37,5. A misto aby se to zlepsovalo, tak po par dnech najednou horecky skoro 42! Delala jsem mu 2x test (negativni), doktorka si ho poslechla a nic hrozneho neshledala. Druhy tyden uz to bylo dobre, jen ryma v dutinach. Takze takova 14denni ryma.  Muzi se z toho spustila ryma a me poboliva v krku, ale my jsme vzdycky takovi rozbiti, kdyz stunou deti. 

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 16:37

Potrefenáhusa u nás sa to dramaticky zmenilo, keď mal syn 2,5 roka. Dovtedy v pohode komunikoval a zrazu, jedného dňa, odmietol na ísť na ihrisko, pretože tam boli deti. Oproti minulému roku je lepší,  ale na to, že prostredie výtvarnej je mu dôverne známe,  tak to dobre nie je.

Online žluťásek
8872 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 17:10

Gatita nestras, u nás začátek stejný, čtyřicítky zítra nechci

Tady je nemocný jen dítě. Má teď jen tu rýmu, ale takovou fakt ohavnou. Chtěla jsem ho vzít chvíli ven, ale ta inverze celej den mi přijde, že mu zrovna neprospěje, tak jsme doma a hrajem hry. 

Komáří hody můžeme taky doporučit, tak 5-6 let minimálně. Typově je to podobný jako Jurská sváča a véča, taky hra pro 2 hráče. Každý hráč má k dispozici figurku chameleona a tukana. Každý se pohybuje jiným způsobem, oba se ale snaží sežrat co nejvíc zlatých komárů. Ve hře jsou i komáři jiných barev, kteří vám nějak pomohou nebo s nimi můžete nějak uškodit soupeři.

Je to takový trochu šachový princip, plánujete svoje tahy dopředu, snažíte se odhadnout, co udělá soupeř, můžete ho zablokovat tak, že se nebude moci pohnout. 

Kromě bezva mechanizmu je ta hra fakt pěkná i svým provedením, hele

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 17:47

letfenixa syn se teď v těch třech letech taky mění v kontaktu s lidmi. Podle mě mu to prostě víc dochází. Víc se stydí, je bázlivější. Navíc kvůli školce nechce nikam moc chodit beze mě.

Online continuity
43462 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 18:54

žluťásek ty jo, tady je celý den krásně, akorát na obzoru je vidět, že to není úplně čisté. 

Online Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 19:23

continuityfakt? U nás celýden mlha jak u Rákosníčka! 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 19:32

Nevíte prosím, co by mohlo být za tvrdou stolicí? Prtě už má druhý týden tvrdý bobky, doslova, do nočníku to dělá rány jak z praku. Myslela jsem, že je to tím, že málo pije, tak jsme se na to zaměřili a přijde mi, že pije dost, i podle stavu plínky. Jídlo jsme nijak neměnili, navíc denně sní velký jogurt, dostává  ovocnou přesnídávku, zeleniny má imo taky dost, snídá kaši se švestkami a předtím má mlíko, prostě nepřijde mi, že by měl k tomu mít důvod. Jiný problémy nemá, ani zácpu, prostě je mi to divný.

Online continuity
43462 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 19:38

Zina u nás delal zácpu tvaroh a Lipánek. Jinak je to u těchto destiček bohužel celkem časté. chodí pravidelně? 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 19:42

continuity Destiček? Jinak jo, chodí dost pravidelně, 3x denně, většinou po větším jídle.

Online Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 19:45

Zina 3x denně? To se mi zdá taky zvláštní.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 19:50

Pinot Noir Jako že je to málo, nebo moc?

Online Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 19:54

Zina moc, aspoň podle mých dětí. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 19:57

Zina No, dcera v tom věku taky měla tvrdý bobky, ale teda chodila na velkou tak jednou za tři dny.

Offline Tabea
8205 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 20:06

Zina podle mých dětí v tom věku chodí málo často. Dcera jde 3x klidně teď v 5,5 letech. Jestli ho bříško nebolí, chodí pravidelně, tak bych to neřešila. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 20:15

Tabea Nepřijde mi, že by  ho to břicho bolelo, nebo ho měl nafouklý, ale je to změna bez příčiny ze dne na den. Jediný, co se předtím dělo odlišnýho, bylo, že měl tekoucí rýmu a jedno ráno zvýšenou teplotu, ale dostal jen kapky do nosu na noc, takže na to to taky nesvedu.

Online Karja
44859 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 20:16

Zina 3xdenne mi přijde OK. Zdravá až jako úplně optimální norma se tuším bere 1-3denne. Holky chodí jednou denně až teď, malamala protože je v klidu doma i dvakrát. Asi bych za tím hledala něco jako píse continuity že mu to třeba něco způsobuje. Ale zas pokud ho neboli bříško a chodí často, tak to snad nic tak špatného není, zeptala bych se asi pro jistotu lékařky. Dcera měla naopak hrozně dlouho neformovanou stolici, nechodila nijak často, ale když, tak měla jakoby prujmovou a to bylo špatně a my jsme tomu hodně dlouho nedávali žádnou váhu, dětská hned rekla, že to není OK. 

Online Karja
44859 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 20:17

Neříkalo se, že ty tvrdý bobky může dělat vigantol?