žluťásek Děkuji!
Vše o těhotenství a dětech
Karja nebo Djeco má hezkou holčičí karetku, Diamoniak, někdy pod názvem Čarodejky. Hráči si postupně lížou karty a snaží se postavit zámek z 6 částí. Kusy zámku svoji barvy si můžou nakupovat od protihráčů za nasbírané diamanty, oni naopak prodávají zas v tý nadbytečné. Ve hře jim škodí čarodějnice a naopak pomáhají hodné víly.
Věřím, že pro starší už ta hra bude v poho, pro menší ale nevím, jestli to nebude ještě moc různých akcí. My jsme to hráli tyjo, tak od 3,4 - 4 let cca. Máme klučičí verzi s pirátama.

Karja jo ještě máme doma od Djeco Little match a to mi přijde pro malý děti hodně super. Jsou to takovy karty jak na jednoduché prší bez esa a sedmičky atd, hraje se jen na barvu a zvíře. Zároveň se s nima dá hrát i třeba kvarteto, černej petr, pexeso. A samozřejmě zelená louka ![]()

Gatita Krasny jmena
jenom neprakticky umisteny v kalendari, no ![]()
žluťásek Děkuju, všechny tři píšu na seznam:-)
Karja ty čarodějky jsem teď hrála s dětmi, neumím si představit, že to tříleté dítě zvládne, starší už jo. Mě se líbily moc. My máme ten profláklý první sad a přijde mi to pro mladšího tak akorát, starší si to taky vyndá a hraje to sám
Viděla jsem cestovní verzi, není tak drahá. Líbili se mi ty mlsné myšky, ale chce to umět trochu počítat. A jsou teď vyprodané. Mladšího teď zaujalo domino, k Vánocům si "bude přát" nějaké obrázkové. A pak máme ten little match, ten mi přijde tak akorát pro začínající hráče.
Těch prvních her má spoustu Haba a co jsem hrála, přišly mi moc pěkný. Hezky zapracovaný, dřevo, odolnej karton, herně taky moc fajn, mechanismy nejsou jen ťapačka s figurkou.
Ještě jsem hodně hrála se synem Zajíček v své jamce, to je taky milá jednoduchá hra. Podle barev se přesouvaj zajíčci z doupátka do nory a odtud si je hráči střádají.

žluťásek Dekuji za skvělý seznam, určitě vybereme.
Evaeva čarodějky jsou menšího nejoblíbenější hra vůbec, masti to jak profik
vlastně to byla první hra, kterou chtěl hrát. Akorát jsme upravili pravidla, ze v prvním kole každý hráč muže brát jen 3 karty, protože on občas tahal a tahal a tahal, až zamek postavil, na nás se ani nedostalo a starší byl úplně nepricetnej ![]()
Gatita když přes Vánoce jsou ta nejhezčí klucici jména
akorát na dárky je to poněkud nepraktické no. Se nedá nic dělat.
Malenge já mám pořád tolik plánů co všechno nafotim, napíšu, recenze, na instagram, na fb do knihovny. A nestíhám nic.
(ehm, teď bych teda mohla, ale piju kafe v posteli a syn vedle mě skládá puzzle, takže ani nedejchám a jsem ráda, že můžu chvíli viset na mobilu ![]()
My jsme zas doma s mega rýmou. Už se asi voběsim z těch nemocí. Akorát teda budem mít asi čas zkusit všechny nové hry co tu máme. Momentálně asi 5 krabic, k nimž vůbec neznám pravidla. Někdy to bolí, než to poberu a syn každý tři vteřiny, mami, už si to zahrajeme, mami, už to umíš?
MPLee podle mě ty mrňavý palcaky ani nejde usit tak, aby v tom dítě ohlo prsty. Co můžete zkusit, je koupit bavlněné prstové a na ty nasadit palcaky a naučit ji, sundat si je ve chvíli, když potřebuje něco nutně udělat. Ale pak ty palcaky určitě přidělej k bundě.
Jinak jsem tým palcaky, moje děti nechtějí prstové dodnes, dělají to tak, jak jsem popsala výše.
Malenge fakt?! Mladší u toho nevydrží, podle mě to nechápe. On teda obecně neudrží moc pozornost. Ale je fakt, že čtyřletý synovec to má rád, ale on má hodně vyvinutý ten "matematický smysl" mi přijde (jako logiku tak)
Malenge podle mě jsou český pravidla blbě přeložený, my máme ty Piráty a tam je to jasnější. Že si lízneš jednu kartu a když to není pirát, smíš si vzít ještě druhou, když chceš. Z čehož mi plyne, že max 2 v jednom tahu a tak to hrajem.
Ale četla jsem milion diskuzi k tomu a jsou dva tábory a každej hájí svoji pravdu ![]()
žluťásek my jsme taky nemocní, ale každý jinak.
Jeden test negativní, ale už přemýšlím, jestli to nemůže být COVID - já třeba měla tři dny šílenou migrenu, na kterou nezabíralo vůbec nic.
žluťásek takhle jsem to hrála taky. Ale pravidla jsem nečetla.
My budeme začínat třetí týden doma, mladší teda tenhle už do školky chodil (byl 2x teda). Nakonec je to docela fajn, takové delší podzimní prázdniny, kluci si hrají, já doháním resty. Brzy se uzdravte!
žluťásek ať jste brzy zdravi!
to je zajímavé s těmi pravidly, vidíš, nějak po tom pátrat mě nenapadlo. A francouzsky neumím. Teď už chlapce tezko prenaucim, to by se asi nesetkalo s pochopením
malej je hamoun a prave ho desne baví, ze muže hamounit dle libosti, než teda narazí na carodejnici. Ale líbí se mu to a ihned třeba pochopil, ze musí vrátit něčí cizi hrad, aby ji ten někdo od nej nemohl koupit a tak. Evaeva Teď mám v plánu ty slepice piou piou, tam by se snad úspěch mohl taky dostavit. A mě se líbí, ze se daji dobre převážet a jsou malinke.
continuity my jsme měli covid teď podruhy a pokazdy jsme měli kazdej něco zcela vlastniho (jen v prvním kole ho tenkrát pulrocni dite nechytlo), mi přijde, ze covid muže bejt snad úplně libovolnej příznak, nebo taky ne
Malenge teď je kupuju synovci
Kluci dostanou dětské Carcassonne, mám ho už asi dva roky ve skříni. Je to moje oblíbená hra, ale muž na to moc není, tak si musím vychovat protihráče ![]()
Gatita syn kartičky nosí, teď začala loudit i dcera, tak jsem jedno balení každému koupila. Syn druhý den přišel, že jednu prodal za euro. Tvrdil, ze nebyla žádná vzácná. Těžko říct. Chce vyměňovat s dcerou. Té jsem to zatrhla, že ji obere dohola. Cítím velký potenciál nervů. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí