Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 03. října 2018 22:08

Karja Zas nemůžeš vypadat mladší než mládě, takže není na místě to přehánět (proto ta pachuť).

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 03. října 2018 22:09

MP Meri brrr No, kdyz to vezmu uplne do detailu, tak ten papir o jmene, jsem vyplnovala dva dny po porodu a zfalsovala partneruv podpis....takze, to co bude na zavinovacce nemusi byt jeste platny a mas I cas na opravu:-D:-D

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 03. října 2018 22:18

Karja je to na bazi ricinoveho oleje;D tak pry ok 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 03. října 2018 22:41

MP Meri s menom si nerob starosti, to príde, aspoň o ňom nebudeš mať pochybnosti. Ja som sa počas pôrodu  muža pýtala, či to meno pre naše dieťa nie je debilné v spojení s priezviskom. No mal zo mňa radosť.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 04. října 2018 07:46

711990 no galaktoza vznika metabolizmom akychkolvek cukrov, stiepia sa na galaktozu a glukozu, takze nezalezi aky je povodny cukor. Preto detske bezlaktozove mlieko obsahuje maltodextrin ako nahradu laktozy. Moje det imaju intol.laktozy, nie je to moc caste u malych, ale maju z oboch stran silnu genet.predispozociu tak ich to chytilo :)

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 04. října 2018 08:09

olivieraa no nebudu se hadat, ale galaktoza nevznika z JAKEHOKOLIV cukru, ale psala jsem, ze jejim zdrojem jsou i jine potraviny. Stejne tak jsem nenapsala ze bez laktozy bude dite dement, ale jen ze je dulezita pro spravny vyvoj. Deti veganu taky nejak vyrostou.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 04. října 2018 10:19

711990 a pak maj v haji zazivani a jakmile dostanou kapesne jdou si koupit mekace. True story.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 04. října 2018 13:21

rasaNori taky znam rodinu, kde holcicky futrujou parky, jakmile jsou u prarodicu:D 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 04. října 2018 13:45

rasaNori 711990 Tak se mi zdá, že cokoliv takto despoticky zakazovaného se zvrhne v pravý opak (malí gambleři z rodin bez televize, závisláci na sladkostech ze sugarfree komunit atd.)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. října 2018 15:16

Pavlena poznam rodinu, kde rodicia jedia orevazne ovocie, zeleninu, celozrnne veci, maso malo. Ich dieta ma dva roky a maso ma raz do roka, na jeho oslave narodenin mu nedovolili jest tortu od babky, napriek tomu, ze ju obaja rodicia jedli. Dieta dostalo mrkvicku a zelerovu stopku...

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 04. října 2018 16:46

DrowRanger OMG, chudák dítě, chudák babička.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 04. října 2018 16:47

Pavlena asi ne vzdycky, ale kazdy extrem se muze zvrtnout, no...To samy ale je i s vychovou. Znam kluka, kteryho jeho tata strasne terorizoval na poradek a celkove ho vychovaval dost prisne. No a tenhle kluk svoje dite naopak nevychovava vubec a dava mu udajne 100%volnost. Proste uplne zbytecne z extremu do extremu.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. října 2018 10:24

Mpje rodina je napůl veganská. Pokud můžu posoudit, děti s tím nemají vcelku problém. Těm malým (do 4 let) je to úplně fuk, ty jedí to, co se jim dá na stůl, nebo co je doma. Ty starší (kolem 10) jsou většinou přítomny nákupu potravin, takže o nějakou šunku nebo něco takového si někdy řeknou, někdy ne. Nějak se to úplně nehrotí, jen doma se primárně vaří vegansky. 

Já osobně třeba poslední tejdny trpím strašnou chutí na mléko, ačkoli ho normálně v podstatě nepiju, mimo jiné i z etických důvodů (vegan nejsem). Takže si prostě dávám, věřím, že tělo ví, co dělá. 

Nesmí se to přehánět, jako všechno, ale rozhodně všechny vegan děti při první příležitosti neběží ke stánku s hotdogem. 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 05. října 2018 10:28

MP Meri a jaky je eticky duvod k nepiti mlika?

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 05. října 2018 10:48
Reakce na MP Meri:

Těm malým (do 4 let) je to úplně fuk, ty jedí to, co se jim dá na stůl, nebo co je doma.

​Buhaha....na túto tému sme tu ešte nestrašili, čo?

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 05. října 2018 10:53

viktorka_od splavu beztak chudinky kravicky, kterym se odebiraj telatka hned po porodu...ja od ty doby co diky skole vim, co v tom mliku plave bych si ho taky nejradsi odpustila, ale kafe mi bez mlika nechutna...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. října 2018 11:07

viktorka_od splavu No, stačí se trochu zamyslet nad způsobem, jakým se to mléko získává. Odebírání telat hned po porodu, napojení na automatické dojičky, následné několikaměsíční "vysávání" a opětovné umělé oplodnění, to vše samozřejmě většinou v otřesných podmínkách ... Pro mě osobně (nikomu to nevnucuju), to je horší, než flák masa, kdy zvíře prostě picnou a konec. Chov na mléko je v mejch očích soustavné dlouhotrvající utrpení, navíc ten aspekt konzumace mateřského mléka jiného živočicha ... (tohle moc neřeším, lidi konzumujou prostě různý divnosti). 

Jinak abych to upřesnila - maso i mléčné výrobky jím, ale cíleně v minimálním množství. Ty mléčné výrobky mě štvou víc, ale třeba bez másla se prostě nenasnídám 

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 05. října 2018 11:13

MP Meri Naprosto souhlasím. Bez mléčných výrobků, ačkoliv samotného mléka bych se nenapila, se bohužel neobejdu, ale způsob získávání radši v hlavě příliš neřeším. 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 05. října 2018 11:16

MP Meri diky.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 05. října 2018 12:43

MP Meri Pinot Noir 

Smetana vám teče po bradě, ale způsob získávání odsoudit musíte. Měly byste jít do politiky, ještě je čas!