Jo, tak doted jsem nemela s mlikem problem! Diky vsem zucastnenym:-D!
tak já právě až jako matka jsem začla dávat přednost svému vlastnímu živočišnému druhu![]()
Jo, tak doted jsem nemela s mlikem problem! Diky vsem zucastnenym:-D!
tak já právě až jako matka jsem začla dávat přednost svému vlastnímu živočišnému druhu![]()
MP Meri Mlieko veľmi nepijem, raz za rok si urobím krupicu. Priateľ pije len bio kozie. Neskúšala si nahradiť mliečne výrobky? Nemléko je celkom fajn, začali robiť aj nemáslo. Ešte som ho neskúšala ale v čo najbližšom čase tak urobím. Jediné, za čo náhradu nemám je tvaroh.
paktofonika Nemaslo jsem měla zrovna minuly víkend. Je v pohodě, ale precijen ta chuť má takovej jinej “ocas”. Navíc stojí oproti normálnímu máslu dvojnásobek a to už je fakt dost. Takže dobra alternativa, ale spis pro někoho, kdo si mazne máslo občas. Já už asi deset let snidam totéž a ta snídaně je na chuti másla vysloveně založena, takže pro mě to není ![]()
Nechapem, ako vam deti pekne zaspavaju pocas dna. U nas je to stale kto z koho, bezne to trva hodinu.
letfenixa minimálně půlhodina je standard, spíš 3/4. Občas i tu hodinu. Včera jsem uspavala hodinu, usnul a za 12!!! minut vzhůru. Snažila jsem se další půlhodinu uspat, ale marně. Celej den byl ale úplně v pohodě, večer odpadnul během minuty. To bylo hezké ![]()
letfenixa ja sa snazim toho svohjo vymyselnika vzdy unavit. Velmi rad beha a doslova az lieta takze ho staci hecovat aby sa blaznil a utekal. Odpadne v posteli behom chvilky.
letfenixa u nás tiež uspávame cez deň hodinu pre 10 až 20 minút spánku, včera som nevedela uspať ani večer, malý zaspal až okolo pol dvanástej po tom, ako sme ho skoro 2 hodiny hojdali, hrali sa a nakoniec zaspal pri kojení. A dnes potiahol prerušované 2 hodiny spánku s tým, že som ležala v posteli pri ňom bez pohybu a v prípade potreby poskytla prsník
.
DrowRanger Hele a blbá otázka, já vím, ale má to vůbec smysl? Není tedy lepší se na ten denní spánek přes den teĎ aktuálně vykašlat? Jkaože nesnažit se uspat, čekat, že odpadne sám? Nebo to nehrozí?
MP Meri Ono je většinou blbý, že to díte je unavený a spát chce, ale potřebuje pomoct. Některý děti to zvládají líp, jiný musí slyšet mámu dejchat a cítit její teplo hodně dlouho.
Synovi je přes rok a půl a denní spánek taky ještě potřebuje, i když je to někdy komplikovaný. Ozkoušeno párkrát, když v poledne neusne, odpadne pak někdy v pět, spí do půl sedmý a to nechceš ![]()
MP Meri sám nezaspí vôbec. A ono sa to nezdá, ale aj tých pár minút spánku mu pomôže, nie je potom mrzutý, zlý a večer rýchlejšie zaspí a spí dlhšie. Zas ono s pár týždňovým bábätkom ani nemáš čo iné robiť, len ho nakŕmiť, prebaliť, snažiť sa ho uspať a teraz teda už reaguje aj na zvuky a veci, tak ak má nálau, leží na chrbte, ja sa s ním rozprávam, mávam na neho farebnými blbosťami a on sa pozerá.
Inak je to presne tak, ao píše žluťásek , tie deti potrebujú pomôcť zaspať, ja na mojom v dni, kedy ho nie a nie uspať úplne vidím, aký je unavený, šúcha si očká, zíva, naťahuje ho do plaču a zaspí buď pri hojdaní na fitlopte alebo kojení, občas ak tomu predchádza hysák, je to fakt až komické - chytíš revúce, červené a vzpierajúce sa dieťa, pomaly nasilu ho napevno zaviažeš do perinky, 4x sa pohojdáš na lopte a ono zrazu normálne odkväcne do 30 sekúnd, je to skoro ako kóma... Ale samé v postieľke nezaspí ani keby čo bolo... + navyše môj je riadna prísavka, pri mne v posteli dokáže spať aj 3 hodiny, mimo postele je to fakt spánok na 20 minút (vrátane kočíka), ale v noci spí aj sám v postieľke dobre tých 4-5 hodín vkuse.
žluťásek a neda sa nenechat ho zaspat? :) moja opica prestala spavat este pred rokom a pol a ako sa mne ulavilo!! To bolo presne minumalne hodina nervov aby zaspala poobede na 20 minit a potom strasila kludne do 11 v nocu. Tak som ju prestala nutit, vecer ju nenecham odkvacnutt (akurat ked ideme autom tak sa neda, ale zase ju hned ako prideme budim, takze viac ako 20 min.nespi). A vecer celkom v pohode zaspava, okolo 8-9, ideal.
olivieraa On spí odpoledne ještě dvě hodiny, někdy i dýl. Párkrát se stalo, že po obědě neusnul a to co se pak dělo není nic, o co bych stála dobrovolně :) Zatím ten spánek ještě potřebuje a já jsem teda moc ráda, dvě hodiny božského klidu moc moc potřebuju i já.
žluťásek no to chapem, ani mne by to vobec nevadilo..ale ked spi 2 hodiny tak to ozaj stoji zato uspavat
U nás je denní spánek v pohodě, sám si řekne, že chce hají, držím ho za ruku a do deseti minut je tuhej. Horší je to večer, ale když se to večerní martyrium blížilo hodině, došlo mi, že ho nesmím nechat spát po poledni tak dlouho (dal si klidně tři hodiny). Tak ho musím budit. Mít přes den tři hodiny klid je sice super, ale dávám přednost tomu mít večer nějaký čas pro sebe.
Maly raz cez den nespal. Ano, potom zaspal o siestej uplne ze hned, ale zobudil sa o pol 9 a bol hore do polnoci! Takze cez den spat musi. Ale je betar, ked je u nasich, tak dokonca uz parkrat poslal babku prec z izby, ze chce zaspat sam. Ked som s nim ja, tak take nehrozi.
eless Niekedy mam pocit, ze jedinym mojim dennym programom je unavit dieta. A teraz, odkedy sme znova vytiahli kocik, nie je rozdiel, ci sa vozi alebo chodi.
Nezbývá než doufat, že je to nějaká fáze a přejde to.
Btw DrowRanger jak jde nošení v šátku? Já to teď zkoušela nanečisto a přišlo mi celkem snadné ho uvázat, tak doufám, že pak s tím obsahem to nebude problém ...
MP Meri nijak, ja tú šatku nie som schopná s malým uviazať
. Bez neho šatku naviažem za pár minút, s plyšákom to ide tiež a keď tam dám jeho, vždy to utiahnem silno alebo slabo a buď sa mi to rozväzuje alebo to utiahnem tak, že mu nohy trčia do uhla, ktorý nie je normálny a vôbec nie je v tom sede, v akom by mal byť. Dávam tomu šancu do stredy, potom skúsim uprosiť niekoho z nosiacej skupiny, či by mi to neprišiel ukázať domov, lebo ja som s malým úplne nepojazdná, bez revu nedojdem ďalej ako 1-2 km od domu v kočiari (o aute ani nehovorím...). a ak to nepôjde, šatku predám a kúpim nosič, malý už bude mať 7 týždňov, má cez 5kg, tak hádam mu už dáky bude
.
MP Meri Bacha na to, uvázat šátek s dítětem bylo celkem v pohodě, ale dostat ho pak ven, to byla fuška. Vyklepávala jsem ze šátku nad postelí. ![]()
DrowRanger Breci ti I v autosedacce? Tehle faze se dost desim, ze nastane:-D. Zatim dobry, jede a tvari se hrozne dulezite! Jinak satek jsem hrozne lina vazat, takze ho taky nepouzivam. Navic ted na zimu bych musela resit vic obleceni a boticky a to je zu viel asi na me. Tak at vam to jde, jinak nositko jsem na malou zkousela a libilo se ji to, I pro me by bylo to nositko asi lepsi, to vazani satku me proste nejak odrazuje.
Karja veru aj v autosedacke, ppsledne dve jazdy autom sme sli tal, ze raz som ho kojila aa raz som ho mala v perinke na rukach (len 14km), lebo sa od placu zachadzal...v npvembri nas caka dvojhodinova cesta k rodicom, musim ist na kontrolu k lekarovi a netusim ako to ideme spravit, nechcem dieta drzat celu jazdu na rukach, ale on zacne revat hbed ako ho v tej autpsedacke cvakneme do auta...co sa satky tyka, ak by mi spal a nerevala v kociari, neriesila by som to, ale takto to je na hlavu nemoct ist nikam z domu alebo sa snazit obehnut co najrlychlejsie blok so psom a placucum dietatom.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.