Karja me se nosilo v zimě fajn. Je teda potřeba si pořídit nosici bundu, ideálně stahovatelnou pod miminem, ale pak nejsou třeba nějaké zvláštní oblečky. Naopak, stačí puncosky, tepláčky, ponožky, neco poradneho na hlavu, krk, kukla ideálně, bunda pres oba a jde se. Hřejete se od sebe a vis jak mu je :) Akorat jak napadne snih, tak pozor na uklouznuti, to je hned.
Vše o těhotenství a dětech
Tak syn to konečně dotáhl na 11 kg, myslela jsem, že to do druhých narozenin ani nedá. Začal trochu jíst, mám radost, i když podle některých dětí jsou to pořád vrabčí porce.
Josefa Karja Jo jo, v zime se prave nosi dobre. Mimino jsem sebrala v tom, v cem bylo doma, dala do nositka a pres nas oblikla nosici bundu. Akorat kuklu na hlavu jsem mu musila oblect. Nekteri sousedi tak ani po 4 mesicich nepostrehli, ze uz je mimino na svete. Narodila se v listopadu, a tak byla venku porad pod bundou.
Pinot Noir Gratuluji, naprosto chápu, ten můj to teda do druhých narozenin nezvládl, teď mu je už něco přes 2,5 roku a váží sotva 11,5 kg. Připadá mi jako úplně normální dítě a nechápala jsem, proč pediatrička (bylo to nějaká mladá zaskakující za tu naši) prudila a vyslechla jsem si půlhodinovou přednášku o tom, jak já jako matka musím umět odhadnout odpovídající dostatečně velkou porci jídla, tu mu naservírovat a prostě, dokud ji nesní, tak si nepůjde hrát a nic, že mu to přece musím vysvětlit, že to takhle bude. Nejdřív jsem měla tendence s ní diskutovat, že asi o vlastním dítěti vím víc než ona, pak jsem to vzdala. Prostě on, když prohlásí, že jíst nechce, tak do něj nedostanu ani lžičku, i kdybychom nad tím seděli půl dne, vyzkoušeno, opakovaně, i babičkami apod. Jsou dny, kdy prostě nejí, jindy (výjimečně) zase dokáže sežrat porci pro dospělého, k tomu má takové neuvěřitelné množství pohybu, že všechno vylítá. Jak už jsem říkala, připadá mi jako úplně normální a hezky proporční dítě, ale jen do té doby, než přijdeme ke stejně starým kamarádům, co mají 17kg, ideálně když to jsou holčičky
No, utešuju se, že aspoň nebude mít problémy s obezitou.
Malenge Ano, to je přesné. Některé dny jí jak nezavřený a na to třeba dva týdny, kdy mám pocit, že nesnědl nic a žije jen z vody a hrstky borůvek.
Pinot Noir U nás je to banán, až je přestanou dovážet, dítě zahyne. Přes léto ještě maliny. Někdy je to o nervy, vařím jak blbec, on se na to podívá a prohlásí, neci, dřív to bylo ještě často blé. To mám pak občas chuť prokopnout troubu, protože nejsem schopná ho donutit, aby aspoň ochutnal. Ale jak říkám, pořád lepší než buřť s pneumatikou, co není schopný v osmi letech udělat kotoul.
Můj syn ochutná a jí všechno, co dostane. Ale většinou sní o dost míň, než by asi měl. Ve dvou letech těch 11 kilo mít bude, ale ne o moc víc. Doktorka zatím nic neříkala, asi budeme někde těsně pod hranicí prudivosti.
Ty jo, kdyby to tak rodič mohl ovlivnit :-). Mám dvě dcery a jedna měla na tříleté prohlídce těch zmiňovaných 17 kilo a druhá 12,5. Konstitučně jsou každá úplně jiná. Starší je teda hodně žravá, ale tlustá není, je vysoká. A mladší bude holt mrňavá po mně :-). Někdy má dny, kdy mám pocit, že její jediná strava je pár rajčat, kus sýra a hrnek mlíka...
DrowRanger Ja myslim, ze tej tvuj ze spousty tech neplech vyroste. Ja to vidim u sebe, to furt mama resila, ze v kocarku rve, ze kdyz se probudi, tak rve...no preslo to samo. No minimalne se mu musi jedno z toho libit, bud kocarek nebo satek;-).
Josefa No prave tu nosici bundu se mi nechce kupovat, jsou dost drahe a to I ty onosene pres bazar. Na obcasne noseni to nema cenu, navic ditko vyrazne tezkne, za chvili by se mi pekne proneslo. Ja myslela, ze ten satecek budu mit presne na tohle obdobi podzimu, no zima se blizi a zatim mi to noseni nechybi, uz asi nezacneme.
Karja hádam áno, inak sa nepohnem z domu kým nezačne riadne chodiť a behať
. Ale dnes som ho mala ako tak naviazaného v šatke, celkom sa mu to páčilo, len bol mrzutý, lebo celý deň zas nespal a tým pádom aj horšie pije, tak dnes to je s ním o hubu, už som na to aj zabudla, aký vie byť protivný, keď mu vyjde deň, večer som si dala so psom necelé 4km veľmi rýchlou chôdzou na ukľudnenie, aby som nebola zas bezdetná a ešte aj vdova
.
Karja myslím, ze na bonprixu meli docela levné, kdyby někdo hledal. Ale jasně jak komu vyhovuje, ja nosila jakžtakž pravidelně tak do osmého devátého měsíce asi, pak uz spíš jen manžel na nejake špatně přístupné cesty nebo na chvilku jsme se prostridali.
Karja kamaradka si tu vlozku do zimni parky ušila sama, jen bylo potřeba sehnat zip, co by ji pasoval do zipu ve starý bunde, pak měla ještě usitej takovej teplej návlek z flisu na knoflíky...ale nosila fakt hodne, první dítě výhradně, s druhým už se ji nechtělo se nechat tak bezvýhradně rasit...
Karja na fleru nabízí paní že ušije vsadku na míru do normální bundy, tak mám v plánu ji vyzkoušet https://m.fler.cz/zbozi/vsadka-s-kapuckou-7796787
Karja Nošení není povinný, nikdy jsem to neaplikovala a přežili jsme spokojeně ;)
Mne se taky nechce kupovat nějaká nosici hnusobunda. Myslíte, ze se to dá brát tak, ze kabát, kterej zapnu teď přes pupek, zapnu i s mrnetem?
Případně budu nosit jenom doma, abych natrenovala na jaro. Vsadka je mi k prdu, mám jenom kabáty ![]()
My nosítko máme, ale používali jsme ho určitě ani ne rok, když je dítě šťastný v kočáru, proč si komplikovat život a ničit záda, že. Doma mi to nijak praktický nepřišlo - že by se jako dalo něco dělat s dítětem na břiše, na to mi tam ten "batoh" překážel. A jeho taky nebavilo být v tom moc na jednom místě.
MP Meri nespoléhala bych na to,já bundu,kterou jsem přes pupek zapnula přes navazané dítě nezapnu. Ale zatím nosím v takové té kolibce,možná až bude větší a bude uvazana na kolmo,tak bych to zapnout mohla.
Jinak já ke kabátu beru kočár,satek plánuji na nošení v lese až nebude terén na kočár a to chodím v softshelce,takže mi ta vsadka materiálem vyhovuje.
MP Meri ja myslím, ze leda hodně maly mimino. Nebo tak napul zapnutý. Ono je vys než břicho a hlavně pak všude kolem táhne, pletou se tam saly, nejde to dopnout a je to prostě opruz. O šité vsadce jsem taky uvazovala ale teda skoncila jsem u zkoumání kompatibility zipů.. Ne, nestalo to za tu práci. Šátek nevím ale nositka maji navic dost velké popruhy kolem ramen (a boku) takže celkově i v ramenou ty kabaty nebo normální bundy jsou problém.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.