Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. října 2018 12:49
Reakce na slniecko:

​Buhaha....na túto tému sme tu ešte nestrašili, čo?

Já si říkám, že na to větší dítě lze snad nějak slovně působit, aby do sebe to jídlo vpravilo. Ale ve chvíli, kdy mi batole řekne Ne, neudělám nic. Ačkoli když si vzpomenu na sebe, tak na mě působili slovně a ve školce tresty takřka neustále a taky jsem nepozřela víc než se do mě vešlo. 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 05. října 2018 13:20

Mohučanka pôsobiť sa dá, samozrejme. Ovšem výsledok....

Inak, ja to mám aj v zdravotnej karte od detskej sestry, tak aspoň viem, po kom to má....aspoň mladší je žrút...

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 05. října 2018 13:36

barbucha To není odsouzení, ani nevím, jak jinak to v takových objemech provádět, ale minimálně mě to vede k snaze těmi potravinami neplýtvat a zužitkovat do poslední datem trvanlivosti prošlé kapky 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 05. října 2018 13:40

Pinot Noir 

Tož to já zužitkuju taky, páč mi prostě chutná 

Offline Lumi
81 příspěvků moje polička 05. října 2018 14:58

Možná je to naivní pohled, ale myslím, že speciálně u mléčných výrobků je dobré volit bio varianty. Prave kvůli ohleduplnějšímu způsobu chovu. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. října 2018 16:50

Lumi To delam ja. Mleko a mlecne vyrobky bych z "mainstream" produkce uz nekoupila. Tady v okoli je hodne bio farem, kam se clovek muze prijet podivat a na vlastni oci se presvedcit, jak je se zviraty nakladano, cim se krmi, a podobne. Mleko a mlecne vyrobky od nich jsou pak dostupne v beznych obchodech.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. října 2018 16:59
Reakce na MP Meri:

viktorka_od splavu No, stačí se trochu zamyslet nad způsobem, jakým se to mléko získává. Odebírání telat hned po porodu, napojení na automatické dojičky, následné několikaměsíční "vysávání" a opětovné umělé oplodnění, to vše samozřejmě většinou v otřesných podmínkách ... Pro mě osobně (nikomu to nevnucuju), to je horší, než flák masa, kdy zvíře prostě picnou a konec. Chov na mléko je v mejch očích soustavné dlouhotrvající utrpení, navíc ten aspekt konzumace mateřského mléka jiného živočicha ... (tohle moc neřeším, lidi konzumujou prostě různý divnosti). 

​Mam to uplne stejne. Snazim se to resit viz vyse.

Ja bych vubec byla nejradsi, kdybych s mlekem mohla definitivne skoncovat, ale mne to kazi ranni kafe, ktere mi proste bez polosmetany nechutna. Zkousela jsem vsechny mozne nahrady, ale nebylo to ono. Navic ted u me bydli pritel, ktery mleko rad (ac podle toho, jak na ne jeho travici soustava reaguje, by ho pit zrejme nemel  ). A je fakt, ze i kdyby se mi mleka podarilo vzdat, tak je tu porad jeste maslo, bez ktereho se moje kuchyne neobejde 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. října 2018 17:06

Jezis, ted mi to doslo! Co delam ve vlakne o detech!? 

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 05. října 2018 17:13

MP Marge Telata jsou taky děti 

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 05. října 2018 17:15

Jo, tak doted jsem nemela s mlikem problem! Diky vsem zucastnenym:-D!

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 05. října 2018 17:26
Reakce na Pinot Noir:

MP Marge Telata jsou taky děti 

Přesně!! A nejsi ty náhodou dětská psycholožka? MP Marge (jako ono se to zvrhlo do řečí o miminech, ale občas se tu objeví i nějaký ten "pubertální" problém). 

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 05. října 2018 17:30
Reakce na MP Marge:

​Mam to uplne stejne. Snazim se to resit viz vyse.

Ja bych vubec byla nejradsi, kdybych s mlekem mohla definitivne skoncovat, ale mne to kazi ranni kafe, ktere mi proste bez polosmetany nechutna. Zkousela jsem vsechny mozne nahrady, ale nebylo to ono. Navic ted u me bydli pritel, ktery mleko rad (ac podle toho, jak na ne jeho travici soustava reaguje, by ho pit zrejme nemel  ). A je fakt, ze i kdyby se mi mleka podarilo vzdat, tak je tu porad jeste maslo, bez ktereho se moje kuchyne neobejde 

​Mně se to podařilo cíleně odbourat, myslím mlíko do kafe. Kdysi jsem začínala na kafi s cukrem a mlikem, teď si konečně vychutnám černý hořký kafe. Takže to jde :) Ale zas nutit se, když to člověku nechutná, je blbost.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. října 2018 17:51
Reakce na Garfie:

Přesně!! A nejsi ty náhodou dětská psycholožka? MP Marge (jako ono se to zvrhlo do řečí o miminech, ale občas se tu objeví i nějaký ten "pubertální" problém). 

​Coz o to, na ty ja jsem expert  Ale ja jen, ze nemam v ksichte vepsanou tu lasku a nehu, tak abych tady nekazila ovzdusi...  

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. října 2018 17:52
Reakce na moonlight:

​Mně se to podařilo cíleně odbourat, myslím mlíko do kafe. Kdysi jsem začínala na kafi s cukrem a mlikem, teď si konečně vychutnám černý hořký kafe. Takže to jde :) Ale zas nutit se, když to člověku nechutná, je blbost.

​Hele, ja se i nutila, a pomerne dlouho, ale neslo to, fakt to neslo 

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 05. října 2018 18:01
Reakce na MP Marge:

​Hele, ja se i nutila, a pomerne dlouho, ale neslo to, fakt to neslo 

​Je mi to jasný. Já jsem ještě měla mezistupeň, že jsem k tomu černýmu kafi musela mít aspoň kousek něčeho sladkýho :) Což jsem si pomohla, že. Ale to se mi už taky podařilo odbourat, teď už jsem úplnej asketa.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. října 2018 18:09

moonlight Tak to NASTESTI nemam, pokud se tedy nepocita muj ranni banan, ale to neni kafem, to je proste tim, ze jsem zvykla ho mit na snidani 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 05. října 2018 18:13

ja som si dlho myslela, že nemám rada kávu. Potom som pochopila, že nemám rada kávu s mliekom, lebo keď som začínala piť kávu, automaticky som si do nej dávala mlieko ako všetci :-)

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 05. října 2018 18:57

betsey ja zac8nala pit kafe jako nasi, tzn 2 lzicky cukru, 1/3 mlika. Ted uz jen s mlikem. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. října 2018 19:01

Já hrozně ujíždím na šlehačce, smetaně a máslu. To jsou věci, bez kterých dlouhodobě vím, že se prostě neobejdu. A to jsem v rámci veganské kuchyně ochutnala skoro všechny možné alternativy, ale není to ono. Třeba mandlová smetana apod. je celkem fajn, ale prostě chutná jinak.  

Maso by mi naopak bejvalo vůbec nechybělo, domu ho nekupuju vubec. Jím ho na návštěvách, nebo v restauracích, protože mě nebaví řešit alternativy. Tím pádem mám maso jednou dvakrát týdně, jak kdy. Říkám si, že to stačí a díky tomu aspoň nemusím řešit příjmy živin, počítat atd. Tomu za mák nerozumím a fakt to nedávám. Ještě teda nevím, co to udělá, až budu kojit, restaurační zarizeni navstevovat nebudu ... no, snad to nějak přežijeme 

MP Marge Jo, u něčeho biovariantu kupuju, třeba bílé jogurty ... často teda vítězí cena, ale snažím se 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 05. října 2018 19:20

MP Meri Jo, ty ceny, to je stinna stranka cele veci