Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 07. října 2018 23:48

Nošení v zimě bylo úplně nejvíc nejlepší  jak jsme byli doma, dítě v body a puncochacich, já v tricku, jen jsem malýmu natáhla kuklu, nosící kabát a během dvou minut jsme byli venku. Jen to nošení dalších věcí už je neprakticky, s kabelkou a miminkem to moc nejde, hezky batohy jsou tak na parádu, takže jsem nosila sportovní batoh s kapsama po stranách. 

Existuje firma bellyboo, která šíje vsadky na míru k bundam a kabátům, nejsou ani moc drahý. A jinak ještě tip, jde to udělat i naopak. Necháte ušít/koupíte vsadku s běžné běžné dostupnym zipem a ten si vsijete do své bundy pod zip původní. Při nošení bez dítěte to nijak nehyzdi bundu, vsadku sbalite spolu s nosítkem nebo šátkem do tašky pod kočár a jak venku přijde pláč a hysterie, hned můžete navázat :)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. října 2018 09:35

MP Meri Já bych počkala, až poznáš, jestli se mrně chce nosit nebo vozit. Naše se chtělo vozit, takže jsem nošení vůbec neřešila a až v půlroce dítěte pořídila manduku vpodstatě jen kvůli cestování. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 08. října 2018 09:50

MP Meri ono asi záleží aj od toho, ci chces chodit do terenu, kam sa s kociarom nedostanes a tak ako pisali ostatne, ci sa dieta bude chciet vozit v kociku. Ak hy moj kociar zvladal, satku by som ani neskusala, pockala by som si na nosic (a ten pekne nasadila oteckovi

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. října 2018 10:17

Já to nošení chci aspoň zkusit. Mám kamarádku, která výhradně nosí (dítě má nějakých 20 měsíců) a vidím, jak je i ve městě proste strašně dobře pohyblivá. Žádný proplejtani s kočárem po krame mezi regalama, žádný nošení kočárku do schodů, žádný složitý nastupování do tramvaje ... fakt paráda, přijde mi to geniální.

EDIT

Navic v tom umí kojit, což už mi přijde úplně level master.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 08. října 2018 10:22

MP Meri To já si zas neumím představit, že nakupuju potraviny bez kočárku, nosit to v tašce nebo batohu by se mi fakt nechtělo. Bude mi docela chybět, budu muset zase začít nakupovat online.

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 08. října 2018 10:59

Pinot Noir Chodím s nákupnou taškou na vozíku. Ale keby u nás fungovalo iTesco, tak nakupujem online.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. října 2018 11:05

Pinot Noir 

No vyskládat nákup na pás z vozíku s dítětem v nosítku není zrovna pohoda, to je fakt. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. října 2018 11:14

Pinot Noir Hahaha, zrovna jsem na to myslela. Kočárek kromě dítěte uveze ještě kdeco, neumím si představit, že bych to měla (znova) tahat v ruce nebo na zádech. 

Jinak tedy  blahopřeju k váhovému přírůstku. U nás je to kolem 9,5 v roce a půl, zato do délky... teď jsem kupovala zimní kabátek 92  

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 08. října 2018 11:14

MP Meri hm, kdyz si vzpomenu na svy zrasovany zada tak mi to zas tak super neprislo. dojdes vsude, to je fajn, ale uz nic vic-ani ten nakup apod. jako jit tak nekam pulden na navstevu to ani napad, je fakt ze jsem to nevyvazovala vzadu krosnou

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. října 2018 11:27

MP Meri To je kamarádka dobrá. Já jsem to využívala tak na přeběhnutí s druhým do školky přes ulici. Občas někde na rychlé přeběhnutí, ale do města na celodenní chození nebo nákupy bych to nezvládla. A jak píše viktorka_od splavu ty záda potom. Já jsem teda malá a po tom druhým porodu jsem měla 45 kg, takže i 10 kg byla velká zátěž. Víc už jsem potom nezvládla ani do té školky.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 08. října 2018 11:32

Mohučanka Od té chvíle, co jsem to sem napsala, přestal zase jíst  

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 08. října 2018 11:45

Tak ergonomicky noseni cehokoliv na brise je pro zada spatne. Kdyz uz nosit takto velke deti, tak jedine v paradne krosne/ nositku na zadech. jinak je to o zdravi.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 08. října 2018 12:57

MP Meri Mne zase prislo strasne neprakticke, ze jsem bez kocaru nemela dite kam polozit/odlozit, kdyz jsem chtela treba na wc. Na kratke pochuzky ok, na dlouhe vylety s rodinou super, ale celodenni vypravu do centra jen s nositkem jsem zkusila jednou a uz nikdy. Nakupy mi s ditetem na brise taky prisly neprakticke. Asi jsou nosici a kocarkove typy matek .

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 08. října 2018 13:28

Proste nekam je pohodlnejsi jit s kocarkem a nekam je pohodlnejsi jit s nositkem ;-) A k tomu idealni dite, ktery ani v jednom dopravnim prostredku neprotestuje.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 08. října 2018 13:34

Já bych jen podotkla, že pokud dítě nosíte od narození a často, ne jednou za měsíc, tak si privykate postupně a žádný bolení zad se moc nekoná. Pokud teda máte ergo nosítko nebo šátek, s visítky a krosnami nemám zkušenost. Nosím ještě i teď občas skoro 13 kg batole, mám cca 55 kilo a 160 cm a tak hodinu ještě unesu. Víc už by asi bylo hraniční, bohužel na záda si ho nějak neumím naštelovat, tak nosím jen vpředu. Chci teď zkusit jiné nosítko, tak dám vědět, jestli se podaří :)

Naopak musím přiznat, že v době, kdy jsem nosila výhradně, záda mě vůbec nebolela. Asi to má co do činění s posílením svalstva a také že vám nošení moc nedovolí se hrbit, musíte hezky rovně.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 08. října 2018 13:50

žluťásek Souhlasim. Zada me z nositka nebolely nikdy a naposledy jsem syna nesla tak v roce a pul, byla to makacka spis pro nohy, zada v pohode. Ted mi v jeho 4 letech prijde horsi, ze treba skubne, kdyz ho vedu za ruku (zrovna uvidel zajimavy kaminek a zapomnel se me pustit :) nebo mu pomaham v terenu, tak ta zatez je jednostranna a zada me pak boli. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 08. října 2018 13:58

žluťásek aha to je jina, protoze v krosne od Deutera jsem 20kg dite nosila klidne cely den i jednou za mesic a zadne boleni zad z toho nebylo.  Ale na brise to proste nejde a neni to uplne otazka sily. Taky batohy a naklad se tisice let nosi na zadech  ( nektere narody jeste ba hlave).

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 08. října 2018 14:03

continuity Já s tebou souhlasím, že větší děti je nejspíš pohodlnější nosit na zádech. Sama to bohužel neumím. Nemám zkušenosti ani s tou krosnou na nošení dětí. Moc se mi to nezdá ergonomický hlavně pro dítě, ale nechci to odsuzovat, když jsem to sama ani nezkusila ;)

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 08. října 2018 15:03

žluťásek tak u ditete, ktere beha a neni v te krosne nekolik hodin v kuse jsou ty ergonomicke pozadavky zas jine. Mne tam ani jedna nespala, ale kdyz jim bylo 2 a 4 tak jsme je nosili na stridacku ( nebo v kombinaci s kocarem) a delali jsme tury po horach. Ale chapu, co chces rict: mit tam dite 8 hodin a ono u toho se zalomenou hlavou jeste par hodin spi mi neprijde vhodne ani trochu. Ale mela jsem za to, ze existuji ergonomicka nositka, ve kterych se da dite nosit na zadech..

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 08. října 2018 15:33

continuity Jasně, existují. Asi všechna ergo nosítka jsou určená k nošení na břiše i na zádech. Jen já si tam to dítě neumím sama nainstalovat tak, aby to bylo nám oboum pohodlné :) Mám kibi, jsem s ním moc spokojená, jen to moje hádě zrovna způsobně nespolupracuje. Kamarádka mi tuhle ukazovala názorně, jak nahodit dítě přes hlavu do šátku. No to je úplný scifi, že by se mi podařilo se synem. Její holčička s úsměvem stojí a čeká, toho neumím docílit :D