Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. listopadu 2022 21:21

Evaeva je to dost mozne, ze to bolo tym, ze bol starsi doma. Oni maju potom pocit, ze ich odkladame. Sambo ked mal nariadeny HO, musel to zatajovat a ist odprevadit deti do skolky a potom sa vratil, inak by boli velke plače. Lenze s nimi doma by nic nespravil. Ked vedia, ze my musime do prace, tak vobec nevyjednavaju, aj ked sa im rano nechce. 

letfenixaverim, ze to musi byt vycerpavajuce, snad sa to u vas zlomi, drzim palce. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 17. listopadu 2022 21:25

Evaeva letfenixa abyste se nakazily, tak mladší je ve dětské skupince moc spokojený . A já moc šťastná, protože ten stres z toho, že to nezvládal, byl hrozný. Těší se tam, jednu z těch tet úplně zbožňuje a pořád o ní mluví a zatím je i bez problémů ochotný tam spát. Sice je to už třetí skupinka, tj. 2x vyhozených x tisíc za zaplacení zálohy a školného, pro mě je to o dost komplikovanějsí s prací, ale rozhodně to stojí za to. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 17. listopadu 2022 21:33

MPLee tys myslím řešila to cucání palce? Já teď začala píšerce na noc lepit palec, a už to pár dní funguje. Nejlepší mi to na přijde ten starý typ náplasti co není tak perfektně přizpůsobivý a má  zvrchu tu bežovou textilii, tak 2-3cm tlustý proužek. Nelepím to místo kde má otlak od nehtu, ale ten poslední článek palce omotám tak, aby část až polovina té náplasti trčela do vzduchu tak, že jí končí palec a má nad ním ještě cca centimetr náplasti. A asi je to v té puse fakt dost nepříjemné, protože si s tím opravdu necucá, snad to vydrží. Jen teda musím každý večer tu náplast na objednávku pokreslit fixou, aby si to nechala bez protestů nalepit.

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 17. listopadu 2022 21:59

Dievčatá,  ste milé

Od začiatku škôlky som namiesto srdiečka dávala bozk na ruku, vždy bol spokojný a vyhovovalo mu to. Tento týždeň,  ja neviem, ako by ho niekto zacaroval.  Ja už som mu povedala aj to, že predskolska výchova je povinná a ak do škôlky bezdôvodne nepôjde, tak ja pôjdem do basy stále dúfa,  že ochorie a nebude musieť ísť.  A pritom ja sa mu doma vôbec extra nevenujem, normálne si robím svoje a sem-tam som pri ňom.  

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 17. listopadu 2022 22:03

Premýšľam, že vytiahnem sijaci stroj a začnem niečo (opäť) sit.  Zatiaľ len presuvam a obsivam v ruke. Sedím v kresle v obývačke,  dieťa sa hrá v detskom kútiku a je spokojné.  Aj mňa to upokojuje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2022 22:27

Mrakoplas doufám v to, že je to tím. Ale jak pracuju z domova, stejně asi nemá úplně pocit, že by někam musel. On měl krizi asi po měsíci, to je taková klasika, ale už to bylo celkem dobré. No uvidíme.

Sairon já si právě neumím představit přívětivější dětskou skupinu, já ty učitelky miluju a to s nimi prohodím dvě věty Když ho vyzvedávám, je spokojený, hraje si s dětmi, vypráví, co dělali.... Ale večer předem a ráno kňučí, že tam nechce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2022 22:31

letfenixa když vytáhnu šicí stroj, tak se oba seběhnou a strašně je to zajímá. Pokud vyloženě nešiju, tak ho vypínám, protože oni jsou schopní jeden pod stolem zmáčknout tu šlapku a druhý tam strčit prsty Já teda obecně hledám činnosti, které je nepřilákají, když si hrají, něco tichého ideálně

Offline brrr
12380 příspěvků moje polička 17. listopadu 2022 22:43

Tabea Já mám teorii, že před prázdninami jsou děti školkou už docela unavené, mívají i víc akcí (výlety, přespávání, záhradní slavnosti, ....) a proto třeba i pláčou, i když do té doby chodily v pohodě.

Offline Garfie
28605 příspěvků moje polička 17. listopadu 2022 23:08

Jinak teda ještě k našim problémům, u syna je výhoda, že mají ve škole dobrou partu, u dcery, která je zase víc schopná to zvládnout sama o sobě je to s kolektivem horší, takže motivace menší. I když teď byla poprvé s kamarádkou venku, byla jsem nadšená, určitě víc než ona!

Gatita Já to úplně nejsem schopná posoudit, protože děti jsou v mezinárodní škole a i když je překvapivě dost "japonská", přece jen má nějaké mezinárodní standardy. Je to v podstatě výběrová škola, děti dělaly pohovor, testy z matiky, posílaly vysvědčení a naše česká škola vyplňovala dotazník, nevím ani, co v něm bylo, školy si to řešily přímo mezi sebou. Nakonec syna přijali jen podmínečně. Zrovna teď mi říkala nějaká matka ve škole, že děti její kamarádky z Argentiny prošly testy, ale nepřijali je. Škola je super, ale ta náročnost mě docela zaskočila. Třeba syn teď psal test z matiky, píšou to po každé kapitole, docela obsáhlý, asi tři A4 (mimochodem opravy probíhají tak, že děti musí písemně vysvětlit jaký typ chyby a proč udělali). Nějaký spolužák dostal 96%, ale říkal, že se na něj budou doma zlobit, že neměl 100 (je to Ind). Jako mazec. 

To jsem ale nějak odskočila. :-) Vůbec nevím, jak to dělají v japonských školách, ale fakt je, že ten tlak na studium je tady (v Asii obecně) opravdu veliký. Japonci mají nějakou speciální výukovou metodu Kumon, jsou to večerní školy a jsou skoro na každém rohu a pořád tam vidím nějaké děti všeho věku, je normální chodit na doučování. Teď na hodině naše Japonštinářka probírala studium, jaké aplikace na výuku používáme, jak dítě doučovat a podobně, kvůli jejímu synovi, je mu 9! Chodí tam se mnou jedna Indka, tak té se vyptávala na matiku, že prý Indové jsou v Japonsku vyhlášení jako hrozně inteligentní a téměř geniální na matiku, tak jestli mají nějaký speciální výukový systém a tak, prostě zajímaí se. Nebo jiný příklad, ve škole byl minulý týden takový náborový seminář, představovaly se tam různé univerzity  z celého Japonska, bylo to pro hight school (pro celou, ne pro poslední ročník), ale middle byli "srdečně vítáni". 

Offline Pinot Noir
29991 příspěvků moje polička 18. listopadu 2022 00:23
Reakce na JankaM:

Ale my matky jsme mladý a krásný furt stejně  

​No přesně.

Offline Pinot Noir
29991 příspěvků moje polička 18. listopadu 2022 00:23
Offline SunEclipse
3504 příspěvků moje polička 18. listopadu 2022 09:24

letfenixa a nestalo se něco ve školce, co ho rozhodilo?

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 18. listopadu 2022 09:38

SunEclipse podľa,mňa nie, bol tam málo 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 18. listopadu 2022 21:27

Sairon ano, palec řešíme my. Bohužel lepenky, náplasti, tejpy - všechno si serve. Teď už teda přes den sama hlásí, že palec je fuj s vyplivne ho. Ale usíná s ním a občas si ho rve do pusy i ze spaní a strašně mlaská. Ještě mě napdlo jí na ten palec dát nějakou pěknou tetovačku, že si to jako nebude chtít ocucat, aby obrázek vydržel... No zkusím to, tetovačky jsou na cestě. Pak už nevím. 

Karja a tobě děkuju za tip na vaničku na miminko. Mal velký úspěch a to jsem do ní zatím ani nedala baterky

Offline Karja
44859 příspěvků moje polička 18. listopadu 2022 23:16

MPLee Tak to jsem ráda. Baterky si nech na další wau efekt:-D. Je to prijemnej zvuk, nevadí mi vůbec a určitě se bude líbit i miminku. 

Offline dzizisketa
9014 příspěvků moje polička 18. listopadu 2022 23:19

Jsme u našich a dneska přijela i ségra s dětmi a ta starší neteř nechtěla jet domů, tak tu taky zůstala spát. Užili si s Rostíčkem hezký večer.

Offline Karja
44859 příspěvků moje polička 18. listopadu 2022 23:57

Dneska synovec za vlastní peníze koupil mým dětem bonbóny:-D Že prej my jim nic nekoupime:-D. 

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 19. listopadu 2022 09:17

Ten umelý sneh sa počas noci SÁM rozprestrel po byte

Offline rasaNori
8871 příspěvků moje polička 19. listopadu 2022 11:35

Bruxismus u starší v noci, jako hnus fialovy:(

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. listopadu 2022 14:33

Zaujimavy adventny kalendar. Rozmyslam nad nim. So starsim som podla jej videi cvicila cez koronu, dost ho to bavilo.