Ha, dva nové termíny, minimol a vařená vlna
přicházím o něco? ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa mě bývá zima od noh neustále, takže si do všech zimních bot kupuji obyčejné vložky z ovčí vlny, klidně větší a stříhám je na tvar boty. Tak třeba by to šlo i na mini botu. Stojí pár korun a mají je v DM i obyčejných řetězcích s obuví. A na mě fakt fungují, žádné studené nohy.
Vari no jestli ti to teď zimní soft kalhoty nechyběly, tak už asi nezačnou
Dneska byli kluci v kombinéze bez spodních vrstev, tam akorát vzniká problém, když je chceš někde vysvléct, že jsou pak nahatý.
Evaeva Oni se moc na zemi nevali a v tomhle hnusnym pocasi je dost casto beru ven jen v kocaru, to jim staci jen bunda a teplaky. I kdyz ted me dostal soused, ja dvojcata v kocaru a on hned komentoval, ze takhle velky deti by se uz v kocaru vozit nemely a mely by jezdit venku na odrazedlech. Jsem ho ani nemohla poslat do tmy, pac ma taky dvojcata, jen po tech asi triceti letech zapomnel na to super obdobi, kdy kazdy dite bezi jinam..
Vari já si to právě myslela. Tenhle týden bylo teda tak hnusně, že i my byli skoro furt doma, a to přesto, že jsme po 14 dnech konečně mohli chodit normálně ven. Starší syn od dvou let kočár neměl, ale chodili jsme akorát do obchodu, na chvíli na hřiště a domů, to akorát vydalo na ty dvě hodiny
Mladší už kočár taky odložil, ale úplně chodit se mu taky nechce. Nejradši je, když si může vzít odrážedlo a do kopce se nechá tlačit ![]()
dupali no nemaj prave!!!! Byla jsem v dm, u Bati (tam měli jen nestrihaci termo v jiný velikosti, obsity, takže by se rozpadly), v deichmannu i ccc, a nemeli je nikde, ptala jsem se i v obyc obuvi v karline, kde mě nalakali pegresama za vylohou a pani na mě koukala jak na blázna a pak nabídla obyc ortopedicky.....
Vari naše dítě teď nevylezlo z kočáru snad tejden, jak se udelalo teochu osklivo, nechce vůbec po svých...dneska jsme byli na místním vylovu rybníka a potkali tam sousedy a znamy se stejně starýma a mladšíma detma a všichni byli už bez kočáru...
Potrefenáhusa já kočár prostě musela přestat vozit, jinak by v něm seděli do teď
Takové to, jak jde dítě vedle prázdného kočárku, vůbec neznám. Vždycky se akorát nechali dovést na hřiště nebo k nějaké atrakci![]()
žluťásek MPLee nechávám si šít od jedné paní na míru. Taky jsme musely ladit střih, ale už ví a šíje mi podle střihu na menší velikost a jen udělá dlouhé nohavice. Unuo s beránkem jsem měla jednu zimu a ten beránek není žádný beránek, ale pořádný tlustý beran, úplně skvělý na omak, ale ty kalhoty byly strašně široké.
Unuo má nafoceny, že má ty beránky dva typy a ušité mají jen z toho tenčího. A když jsem jim tuhle položila v chatu dotaz na rozdíl mezi softshelkama s fleecem a softshellovyma oteplovackama s fleecem, protože to na fotkách i popisech vypadá docela stejně, dozvěděla jsem se, že oteplovačky jsou na sníh. Já čekala, že mi pošlou spíš nějaké parametry toho materiálu
![]()
Syn má příšerný kašel i rýmu, ale jak napadl centimetr sněhu, škemral že chce ven. Takže dneska byl navlečený jak do Alp, merino podvlíkačky, triko, kuklu i ponožky a na to zimní kombinézu a demary s vlněnou vložkou a vlněný rukavice. Byli jsme venku necelou hodinku, ale přišlo mi, že mu to hrozně prospělo. Jsme už přes týden doma, už musí být úplně umučený. A výhled nic moc, minimálně další týden nás určitě ještě čeká ![]()
Evaeva ona teď chodí odpoledne hodně s tatinkem
a ten to bez kočáru krok sun krok nedá, s kočárem jsou pryč i skoro dvě hodiny a už byla docela ochotna jít sama
odrazedlo teď taky vůbec
žluťásek když nevíš, zeptej se ![]()
Ani nevím, že unuo má 2 typy beranku, před 2 rokama měli asi jen ten tlustý a ten byl super, bych z něj nejradši měla bundu i kalhoty pro sebe ![]()
Potrefenáhusa já ty berankovy vložky kupuji na vánočních trzích, byva tam vždy stánek,
Ha, dva nové termíny, minimol a vařená vlna
přicházím o něco?
S ditetem se clovek porad uci neco noveho, taky jsem se o tomto pred casem dozvedela tady ![]()
Evaeva Ja jeste vezu na tom kocaru odrazedlo a helmu. Na kterem pak ujede klidne nekolik km, ale po silnici ho neuhlidam. A i ja nechci chodit ve vzdalenosti kilak dva od domu, tak mame asi dvacetiminutovy okruh se psy po lese a to ujde uplne v pohode a svizne. Po Praze taky kocar beru, kam taky dat vsechny ty kramy, nakupy, kelimek s kafem...
Vari tak já už dceru v kočáru udržím akorát na spánek a nebo jí tam lákám na jídlo
Ale jen co si narve do pusy poslední sousto, už kvičí "dolu hned"
Takže ty boty asi i využije...
My sme boli včera s kol9bezkou, takže som kráčala skoro normálnym tempom, ale nútila som syna vymieňať si nohy, lebo ako od bábätká absolútny práčka vôbec nevie používať druhú polovicu tela.
Vari záleží co je letní softshell, jestli je to ten klasický nebo fakt jen ten šustivý letní. Ale spousta dětí chodí jen v těch kombinezách celou zimu.
Potrefenáhusa Jos chápu! Já jsem taky kočár brala, když bylo potřeba, ale prostě to znamenalo, že z něj nevystoupí mimo hřiště. Když kočár zůstal doma, ani si nevzpomněli. Na krámy je to úžasný, ale zvlášť teď v zimě nechci trávit dvě hodiny na hřišti, aby se dítě proběhlo. To radši vezmu odrážedlo do ruky, větší nákup objednám a kafe dám do batohu
Kdyby do něj lezli jen, když už je bolí nohy, bylo by to super a klidně bych ho vozila dál!
žluťásek když nemá teplotu, tak ven může, ne? Přijde mi, že se venku i líp dýchá.
Evaeva my tu ani cestu na odrazedlo nemáme, takže jít bez kočáru znamená pinožit se hodinu v blátě kousek od domu
ta sezóna blata je tu strašná a dlouhá :-(
Potrefenáhusa je a do toho ještě ta tma! Mladší už obsáhne klidně celé sídliště i bez odrážedla, když chce
Ale vrátil se nám takový nešvar, křik po cestě domů
Pamatuju si, že to dělal i starší v tomhle věku, moc nechápu proč. Je úplně jedno, jak daleko jsme, kolik toho ušel,... Nijak ho neženu, domů i chce, ale i dvě stě metrů je problém.
Tempo máme taky závratné někdy. Pamatuju si, jak loni ve stejnou dobu vyrazila sousedka. Jejímu dítěti bylo tak rok a půl, mému něco přes dva. Nejen, že její dítě šlo vedle prázdného kočárku, ale než jsme se my doplazili do obchodu, oni měli nakoupeno![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí