Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 19:41

Karja Kostnici s detma uplne nevim. Matne si pamatuju, ze i to vstupne neni nejlevnejsi a byla vyhodnejsi nejaka kombinovana vstupenka s dalsim kostelem (nazev nevim ). Sv.Barboru jsme prosli jen zbezne a myslim, ze jen zvenci plus mesto. A to s detma nedas, to je nemuze bavit. Kostnice je uzasna, ja tyhle zalezitosti miluju, ale velke to tam neni a davy jsme chxtili taky poradne. 
My ted udali na par dni dite, takze bylo artove liberecke kino, druhy den brunch a pak firemni akce manzela s prespanim a swingovym koncertem. No bez toho ditete je to mnohem lepsi

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 19:43

Jos proč by to s dětmi nešlo? Já Kutnou horu s dětmi plánuju (už dlouho ), do kostelů chodíme běžně. No, bez dětí to má zase jiné kouzlo, to rozhodně!

Offline Karja
44859 příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 19:46

Jos Tam je právě ta galerie, s interaktivni hernou pro děti, to je pro děti úplně boží a zbytek dáme nějakou vycházkou cumendou okolo, ve měste je to právě vetsinou bavi. Ta Kostnice me napadla náhodou, že bychom se tam taky mohly někdy zastavit než z toho začnou mít rozum:-D

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 19:59

My jsme ted udali dite od stredy do dneska....od stredecniho vecera jsem lehla a jeste ted je mi tak zle, ze si beru minimalne jeden sick dayno ale bez nej se mi vlastne stonalo skvele, tak co si stezuju

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 20:02

711990 jako zamrzí to, ne že ne. Ale aspoň jste si to nacvičili Chytla si teda pěkný hnus! 

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 20:04

Evaevajako podarilo se mi cast programi absolvovat, ale bez nemoci by to bylo lepsi:D a Tondu jsme si privezli zpet s tou samou nemoci, takze ted smrkame a kasleme spolu

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 20:18

711990 jo, on si člověk vždycky bez nich odpočine, jak vypadne z toho stereotypu a nemusí se chvíli starat o ty dětské potřeby. Bohužel to není vždycky ideální. Kluci teď mají nějaké divné období, jednou nechce s babičkou ven druhý, pak zas první, nutit je nechceme, když to není vyloženě potřeba, takže do posledního chvíle nevíme, jak to bude. Navrhnout přespání se vůbec neodvažuju. Ale včera odpoledne byli s našima, dneska strávili prakticky celý den s tchýní, takže tenhle víkend si taky nemůžu stěžovat.

Online Gatita
8664 příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 21:16

Potrefenáhusa no to teda, teď jsem se koukala na hory v období vánočních prázdnin a podle bookingu bychom za 4 dny na Jizerce dali 72.000. A bez jídla. Jako je to tam moc pěkný, ale ze by zas až tak? Jinde to teda tak nastrelene nemají, ale nahoru to šlo všude. 

výlety s detma mam taky rada, ale nejraději v Karja stylu, sama s dětmi. Většinou to je příjemnější než když se harcujem všichni. Deti si muže dost vychutnávaji, šílené prudí, trvá nám tři hodiny než se vypravime, mladší se přetahne nebo usne v nějaký nevhodný čas, pak brečí někde v restauraci, kde dáme za rodinný oběd raketu a jdem domu s žaludečními vředy. No jak to po sobě čtu, tak proste umíme žít

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 21:23

Gatita naši s mužem taky víc vyvádí. Ale on tomu moc nepřispívá, často vzniklé napětí spíš vyhrocuje Není úplně zvyklý na ty jejich záseky, hned to řeší, tím na ně tlačí a přitom většinou stačí jen chvilku počkat a pochopit, o co jim jde. A tím nemyslím nutně to udělat podle nich.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 21:24

My jsme se dnes vraceli z dovolené v Itálii. Matka roku se na Brenneru podívala, jaké že bude zítra v Čechách počasí a u Innsbrucku kupovala přes internet dítěti zimní boty zítra půjde do školky v loňských, paleček asi bude muset pokrčit...

Mě vůbec nenapadlo, že tady nebude 15 jako tam a zatím nám dýně na terase ozdobil sníh

Offline dzizisketa
9014 příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 21:33

Mohučanka 

Hele jako... my jeli jen k našim na Moravu a prozřetelně jsem se na to počasí koukla, takže zimní bundu i rukavice jsme měli, ale zase jsem zapomněla sbalit miminku pyžamko a spacák, ale nevadí, ségra půjčila, a sobě jsem vzala na čtyři dny jedno tričko, to, co jsem měla na sobě, ale nevadí, ségra mi dala kojící trička, na které zapomněla a už jsou jí moc velké (mně jsou teda taky volnější, ale snese se to). No ale že jsem teď při odjezdu u našich zapomněla všechny miminí oblečky, to už je fakt moc.

Online Gatita
8664 příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 21:39

Evaeva u nás to je naopak, muž je hodně benevolentní a neřeší skoro nic, ve smyslu, ze by děti nějak usměrňoval a něco hrotil. Děti jsou z toho jako zdrogovane a nějak nám to pak nefunguje. Ony potřebuji trochu režim, jinak doslova nikam nedojdem/nedojedem.

edit - ale je zajímavý, ze když si udělají program sami a ja tam do toho nevnasim svoje poradky, oni to daji v pohodě. Proste se tak jako někde plácaji, co den přinese, a mají to spolu dobrý. Když jdu s nimi ja sama, je to taky fajn. Ale když jdem všichni spolu, je to úplně za trest, asi jak máme různá očekávání a trochu jiný přístup.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 22:03

Gatita u nás to zase není žádný saigon, většinou vyrážíme všichni. Ale vnímám větší napětí, třeba v té restauraci je to často horší, než když jsem s nimi sama. Zase třeba v museu se můžeme rozdělit, jeden se věnuje staršímu, kterého to většinou zaujme mnohem víc. Když jdu s nimi sama, skončíme tak, že on tam chce ještě být, ale mladší už se nudí. Ale že děti vytěží maximum dostupných zdrojů, to jsem zjistila už dávno

Já teda nemám úplně pocit, že bych byla benevolentnější, ale spíš poznám, o co jim jde. Takže když třeba syn vyhrkne, že chce koupit xy okamžitě po doražení na místo, neřeknu mu ostře Teď nic kupovat nebudeme! ale řeknu Přijeli jsme sem dělat to a to, potom si kdyžtak něco dáme. Výsledek je stejný, akorát na muže syn křičí a pak se akorát dohadují.

Offline Karja
44859 příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 22:35

Gatita Mně říkala kamarádka, že oni ve čtyřech nemůžou chodit téměř nikam, že můžou jít jen tři ale v jakémkoliv složení:-D. Naše děti jsou teda už víceméně v pohodě takhle i rodinně, spíš jsme tak zvyklí, že ten co zustal doma má prostě volno na něco jiného, a že nám to vyhovuje nám dospělým, že nemusíme brát ohled ještě na toho druhého dospělého, co chce, nechce, a taky jako hodně vypnu, když děti jsou zabavený tak fakt aktivně odpočívám a relaxuju čuměním do blba:-D

Offline Potrefenáhusa
38947 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 07:33

Evaeva ty zbytecny scény s tatinkem jsou u nás taky běžný, to si vzdycky rikam jen boze, boze, dospelej člověk a nemá rozum...

Ale jinak s nim podává celkem bez kecu mnohem větší výkon, Akorat si to pak odfnuka u mne 

Offline rasaNori
8871 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 07:44

U tehle zbytečných scén se většinou dívám jinam, a nechám si ho to vyzrat.  Protože hasit to nemíním. Maximálně se potom zeptám, jestli mu to za to stálo. Jinak minulý víkend v naší whatsapp skupině proběhla debata, jak teda setkání teď o víkendu, meli jsme byt od čtvrtka v novém městě na Moravě, 3 rodinky. A jedni jestli teda mají dorazit, že měl starší teplotu a oba kaslaj. Druzí že děti mají rýmu, už týden, ale že do čtvrtka určitě budou v pohodě a nebo určitě neinfekcni. Naše harpyje byly už skoro 2  mesice zdravé, mala vlastně odchodila všechny odpolední plavani, tak jsem to tam napsala, že se mi úplně nehodí si nechat vedome nakazit děti moribundusem, ale že budu doufat že to projde...no takže malý dítě začalo kaslat ze středy na čtvrtek, ráno se ji spustila rýma, starší začala kaslat ve čtvrtek. Tak tam píšu, že teda my jsme na tom takhle, a všichni však v pohodě, hlavně dorazte

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 08:06

rasaNori já teda ty scény hasím. Jednak si nechci kazit zbytek dne, když by se to náhodou rozjelo a druhak mám s nimi prostě víc zkušeností a můj muž je takový, že se rád nechá inspirovat, když vidí, že mi to funguje. A každý může mít zrovna horší chvíli.

Offline Garfie
28605 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 08:08

rasaNori Hele, ale já bych ti to asi taky napsala, kdybych tě chtěla vidět. :-) Přijde mi, že moje děti se takhle nikdy nenakazily. 

Potrefenáhusa Jo, to je přesný, oboje. A vtipný je, že je to pořád stejný, i když už jsou relativně velcí! Dokonce i ten větší výkon, to mě někdy až štve!!! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 08:12

Potrefenáhusa u nás to s tím výkonem tak nefunguje. Akorát muž umí líp vypravovat či co, takže třeba tu cestu domů se mu někdy podaří odvést pozornost.

Offline Pinot Noir
29991 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 08:25

Já se naopak vypravím s oběma sama, jen když je to nevyhnutelně nutné, a jsem z toho zpocená až ... tam. Připadá mi, že není v moci jednoho člověka je ohlídat, potřebovala bych oči i vzadu a rukou aspoň trojnásobně. Navíc ty Viktorovy jídelní potřeby... Vlastní láhev, vlastní jídlo, je to opruz. Výlet s mužem je pohodička, každý střežíme jednoho čerta, náklad si rozdělíme, muž je ten, co vnáší do všeho (kromě řízení auta ) klid... Ale já to tvrdím furt, že je prostě zlatej.