Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Vari
2227 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 08:35

Pinot Noir Ja to mam stejne, ze bych s nima vyrazila sama treba do Zoo je zatim naprosta utopie, tasku s jidlem i hromadu nahradniho obleceni nastesti furt narvu do kocaru, akorat sama ten kocar stejne do auta nedam. 

Zitra vyrazime na krouzek busem, mam nemocny auto a uz ted z toho mam osypky, k cemu je mi nizkopodlazni bus, kdyz stavi tak pul metru od chodniku :-(. Nas tank by to zvladnul, ale musim vzit golfky, pac tankem bych v krouzku neprojela dverma.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 08:44

Vari mne někdy přijde, že ten nízkopodlažní bus staví schválně přesně tak, aby se do něj s tím kočárem nedalo najet. Moc daleko, aby šlo najet přímo z chodníku a přitom moc blízko, aby se dalo zhrknout z obrubníku a nastoupit ze silnice 

Offline Pinot Noir
29991 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 09:02

Vari uf, tohle už jsem vytěsnila, tyhle jízdy busem, to byl někdy horor (nikdy vinou dětí teda, připadá mi, že velká část řidičů MHD se vyžívá v maximálním znepříjemňování cesty matkám s kočárkem). K nám ještě jezdily jednu dobu jen busy příměstské, do kterých se směrem z Prahy ven mohlo nastupovat jen předem. Některý řidič normálně ty střední dveře otevřel, když jsem stála na zastávce, ale u 90 % z nich jsem musela nechat kočár na chodníku, jít k řidiči, POŽÁDAT, aby mi otevřel, vrátit se ven, kolikrát tam potupně stát, dokud vpředu nenastoupili všichni, a pak mi milostivě otevřel, abych musela rozrážet kočárem dav, který se mezitím usádlil v tom místě pro kočárky. A kočár jednou rukou, že jo, protože druhou jsem za sebou vlekla toho dva a půlletého.

Offline Vari
2227 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 09:13

Pinot Noir Ja pojedu busem teprve podruhy, protoze jak pises, je to primestskej bus, musim tam nejak dostat kocar, u ridice zaplatit, doufat, ze deti budou jecet jen trochu... Nikdy bych si nemyslela, ze zrovna ja reknu zlaty auto .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 09:26

Pinot Noir já ty děti zase tolik nehlídámStarší to vůbec nepotřebuje, mladší samozřejmě jo, ale žádný ďábel to není. Klidně je nechám čekat na lavičce než něco koupím,... Volím teda taková místa, kam se snadno dostaneme, spíš půldenní. S mužem je to v něčem lepší, v něčem horší. Že bych se s nimi sama vydávala o víkendu, to akorát do toho divadla. 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 09:42

Pinot Noir to mi pripomnelo reklamu, co ted jde v TV - tatinek je na hristi a kolem řádí asi 20 stejnych chlapecku, tatinek je z toho cely hin. Prijede pro ne autem maminka a do auta nastoupi DVA kluci a okamzite usnou. A sotva se zastavi u domu, vyrazi z auta zase ta smecka řvoucich chlapecku...

Offline Pinot Noir
29991 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 09:56

Kokoska to jsem neviděla, ale myslím, že by to mohlo být o nás

Offline Karja
44859 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 10:16

Vari Vono to přijde, teď mají prostě blbej věk, taky jsem jeden čas s holkama musela obcházet velké hřiště, protože to prostě nešlo být tam s oběma, zavánělo to úrazem jedné z nás tři. Když jeste obě dvě vyžadovaly asistenci a zároveň nechápaly že mají být spolu. Teď je to fakt v klidu až na drobné avantýry, ale já jim dávám většinou docela takové proslovy, jak se budeme chovat, kolikrát si říkám, že někdo to slyšet......

Offline Vari
2227 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 10:26

Karja Vsak jo, ja tomu rikam obdobi behajicich bezmozku, vim, ze to bude casem lepsi. Hyper asi zustanou, ale treba aspon obcas poslechnou.

Jinak vesmir asi vycitil me obavy z cesty busem a zrovna mi prisla zprava, ze se krouzek rusi ;-D. Akorat to znamena, ze tam nebudeme trikrat za sebou, takze to pristi tejden nechci videt.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 10:28

Vari s tím posloucháním nevím ale líp se naučí odhadnout své možnosti. A taky jim dojde, že by tě fakt mohli ztratit.

Offline Vari
2227 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 10:33

Evaeva Nahodou, kdyz malou postavim vedle auta a reknu ji, at se nehejbe, dokud nevyndam ze sedacky brachu, tak poslechne. To je teda asi zatim jedina sitiace, no :-D. Pri pohledu na myho rozmazlenyho psa, co neposloucha navzdory navstevam cvicaku, je mi naprosto jasny, ze vychovu deti nemam sanci zvladnout. :-D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 10:38

Dneska jsem si vzpomněla na tu diskuzi o navlékání dětí, když holčička vedle nás ve školce dorazila v oteplovákách, sněhulích, v kukle a lyžařské bundě. V Praze 5 stupňů

Offline Pinot Noir
29991 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 10:46

MP Meri tak ale určitě měla vespod merino, aby nebyla zpocená

Offline Karja
44859 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 10:54

Vari No jasne, oni si odvyknou co? Ale třeba jim to naopak prospěje a budou víc spolupracovat;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 10:54

Vari jo, takový je můj starší syn, pravidla respektuje. Mladší spíš ne (není to věkem, musí si všechno vyzkoušet), ale čím dál víc si pamatuje, co už nedopadlo Ale je fakt, že když mu řeknu tady čekej, já jdu to a to, tak poslechne.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 10:55

MP Meri já jsem strašně ráda, že se oteplilo a dcera mohla jít normálně v kožených celoročkách. A mohlo by to i vydržet, než dojdou ty zimní...

Je ale dost dobře možné, že tak chtěla jít ta holčička a rodiče jí nechali. Poté, co jsem viděla na venkovním atletickém tréninku holčičku v tylových šatech po kotníky, což rodiče zdůvodnili trenérům tak, že "chtěla", už věřím všemu. Trenéři po tréninku zašli za rodiči a řekli jim, že dlouhé šaty jsou nejen nevhodné, ale i nebezpečné. No ale byly s Elsou, že ano...

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 10:59

MP Meri tak vcera bylo minus 5, stalo se mi to uz hodnekrat, ze jsem to neodhadla na zaklade pocasi z predchoziho dne, no. Ted poctive koukam kazdy rano na predpoved. Ty snehule u deti ve meste po celou zimu mi prijdou ale jako velkej nesvar, je mi tech deti dost lito. Chodej jak roboti v tvrdejch botach at je jaky chce pocasi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 11:02

711990 mi přijde, že některý děti ve školce střídají akorát gumáky a sněhule. Což jsou zrovna boty, které v Praze v synově školce prakticky nejsou potřeba.

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 11:04

Evaevano a hlavne kolikrat potkas ty nebozaky ve snehulich v kine, v nakupaku...proste na mistech kde teda pokud se nepribrodili z Krkonos snehem, tyhle boty moc nevyuzijou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 11:06

711990 jojo. Podle mě prostě jiné boty nemají.