Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 17:36

711990 aha, to jsem nevěděla, že fungují trochu lesně, to je pak jasný!

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 18:35

continuity jasně, já to mám s botama stejně, ale ne každá rodina je nějak sportovně nebou outdoorově zaměřená a spousta lidí to prostě nezná/neví, nechce utrácet, cokoliv. Pokud rodina celý rok nevytáhne paty z Prahy, do lesa jde max jednou ročně... Nebo to požadují v té školce. Asi chápu cílovku těch bot no. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 19:01

A to ja som zistila, ze som rano detom prehodila softshelky (maju rovnake) a nechapem, ako sa starsi zmestil do tych 98 co boli pre mladsieho a ze tak bol vonku Ucitelky si o mne musia teda mysliet svoje :) 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 19:07

Já mám dotaz, víte někdo jak tak přibližně probíhá vyšetření mandlí na ORL? Jdeme tam ve čtvrtek, tak bych ráda dceru teoreticky připravila, aby byla schopná spolupracovat (a já abych věděla, jak velký úplatek za způsobenou újmu jí mám slíbit :o)

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 19:42

DruI krcne či nosné?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 19:49

DruI nejdřív se kouknou do ucha "světýlkem", to je úplně v pohodě, pak do krku špachtlí, stejně jako třeba u praktické a nakonec se dívají kamerkou do nosu. Strčí jí tam takový tenký drátek, řekla bych, že to bude podobné testu na covid, netrvá to dlouho. Syn to zvládl už v roce a půl v pohodě, ale jemu celkově tyhle vyšetření nevadí. Pak jí můžou ještě kontrolovat sluch, to se dělá přístrojem, syn dostal sluchátka a koukal u toho na vlak. Ale žádnou jeho spolupráci to nevyžadovalo, neříkal, jestli něco slyší nebo tak. Popisuju teda kontrolu kvůli nosní mandli.

Offline Tabea
8206 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 20:11

Karja já nechala u prvních bruslí odstranit dole dva zoubky, aby obří nezakopavala. Odrazí se hranou brusle. Teď u druhých to nemá, ale jen proto, že nevím, kam tady s bruslema jít. V ČR to bylo snazší. A tenhle víkend jsem litovala, protože dvakrát o zoubky zakopla a dost si natloukla kolena. Já se teda taky zoubkama neodrážím. 

Offline Tabea
8206 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 20:13

Karja já si teda taky rikala, že jsem jí měla vzít kanady, ale na druhou stranu vím, že ona by to nerozdýchala. Protože maminka má bílý, babička taky a ona musí být princezna v bílých.

Offline Tabea
8206 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 20:27

A k zimním botám... dcera má kotníkový do malý zimy po synovi, který je obul 3x a pak je zadrhnul. Pak kožený kozačky, co sama vybrala a pak kamik "snehule". O víkendu synovi přišly zimní boty. Objednala jsem ty stejný( černý s drakem, co bliká), co měl loni. Takže madam teď nosí jeho loňský, protože chce mít stejný jako velký bratr. Co na tom, že jsou jí o 2-3 čísla větší...

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 20:41

letfenixa Já vlastně ani nevím Poslal nás tam pediatr, protože dcera pořád kašle a ve stěrech nic škodlivého neměla, tak nám dal žádanku na ORL. Jenže jsem to s ním vyřizovala přes telefon a já mám z telefonování trochu fobii, tak mě nenapadlo se podrobněji zeptat.

Evaeva Tak to bychom zvládli. A prohlídku sluchu v pěti letech jsme taky ještě nestihli absolvovat, tak kdyby se to sfouklo při jednom, tak by to nebylo špatné, musím se tam při návštěvě zeptat, jestli by to šlo. Dík za připomenutí :o)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 20:52

DruI myslím, že to dcera dá, pokud nemá nějaký extra problém s doktory. Tu kontrolu sluchu by to podle naší doktorky nahradit mělo (pokud jí teda ten sluch změří samozřejmě), zrovna jsem to s ní řešila. Ale asi se synem stejně pro jistotu zajdeme znovu, zrovna nedávno mi přišlo, že zase hůř slyší

Offline Karja
44859 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 20:56

Když jsme u těch uši, čistite je dětem nějaký nebo jen prostě tu vnejsi část, co je vidět? Dost mě teď zvyklala kamarádka, která byla s dcerkou na píchání uši, že tma měla strasné nečistoty, a taky jednou doktorka vyšetřovala dceru, že se jí dívala do ouška a řekla, že tam nic nevidí, že je tam mázek a tak jako se na mě tak  podívala....

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 20:59

Karja vnitřek se nečistí, jen co je vidět. Naopak to čištěním můžeš zasunout hlouběji a to může způsobit problémy. Ale dělají se takové ty spreje.

Offline 711990
18329 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 21:00

Karja usi necistim a moje nova guru pres vsechno, ORL nejen pro deti rika, ze se usi necistej! (sobe cistim, mam vylozene nutkavou potrebu:D ) Jo a spinavy je nema, nic mu z nich neleze...

Offline Karja
44859 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 21:05

711990 Evaeva Děkuji. No já mám zatím stejnej postoj, že se nečistí, ale tyhlety dva okamziky mě trochu zvyklaly. Plus teda dcera je špinavé mívá, věčně musím něco hned u zvukovodu mýt, umíte si představit to nadšení, kolikrát jsem to dělala radši když spala:-D. Tak teď se snažím aby si to umyla zinkou ve vaně hned u té dírky ušní, ale taky to nezaručuje stálou čistotu teda. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 21:10

711990 no kluci je špinavý mají, ale snažím se je čistit šetrně a jen okraj, nevydržím se na to koukat. Snáší do výborně. (Sobě taky čistím, mám stejný pocit jako ty)

Offline Gatita
8664 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 22:24

711990 chtela bych ti podekovat za knizni tip na Dum mysek. Mame tedy ten prvni dil jen vypujceny (uz jsem ho nesehnala), ale hrozne si to uzivame. Ja jsem tak rada, ze muzem na chvili odlozit Emu naopak a Emu ve skolce, my snad 2 roky necetli nic jineho. Syn ted zada mysky, porad dokola, nastesti to ma hodne pokracovani. Skoda, ze ta autorka ten model nekde nevystavuje, to bych snad i jela na vylet:) 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 22:43

Gatita skoda, ze to nevyslo v slovencine, vyzera super. A na jednej stranke som sa docitala, ze je to vystavene vo verejnej kniznici v Amsterdame :) 

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 23:17

Gatita Dům myšek je naše nejoblíbenější knížka

(a proto jsem dneska četla před spaním Tomáše a jeho přátele )

Kdyžtak se dá poměrně dobře ještě koupit z druhé ruky za normální ceny, třeba tady v Databázi knih

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 23:27

Já si tady sobecky postěžuju, protože vy mě pochopíte Každý rok dělám sdílený vánoční seznam dárků, dneska jsem ho dopsala, odeslala a obratem mi od mojí babičky přišla odpověď, že už dárky dávno má. Tahle babička měla problém se trefit i s dárky pro nás (jako vnoučata), když jsme byly mladší a vídaly se celkem často. Kluky neviděla od léta, u nás nebyla možná i dva roky. Nemůže vůbec vědět, co kluky baví, co už máme doma, taky už má svůj věk. Když chtěla (nevím úplně proč) řešit dárky tak brzy, nechápu, proč se neporadila, obvykle to tak dělala. Bojím se, bojím, co dostaneme. A mrzí mě to, o to víc, že nemá úplně na rozhazování a chce obdarovat početnou rodinu, tak je škoda pořídit něco, co nenajde využití.